Gyermekkori ependymomában kezelés

Az agy irányítja alapvető funkciók, mint a memória és a tanulás, az érzelmek, és a; érzékek (hallás, látás, szaglás, ízlelés, és tapintás). A gerincvelő alkotja kötegek idegrostok, amelyek összekötik az agy idegek; nagy része a szervezetben.

Ependymomas képződnek ependymasejtek hogy a vonal a kamrákat és folyosókat az agyban és a gerincvelőben. Ependymasejtek hogy agy-gerincvelői folyadék (CSF).

Ez az összefoglaló a kezelés elsődleges agydaganatok (tumorok, hogy kezdődik az, agy). Metasztatikus agydaganat, amelyek; tumora; kezdődik más részein a szervezetben, és átterjedt az agy, nem tárgyalja; ezt az összefoglalót.

Sok különböző típusú agyi daganatok. Agydaganatok előfordulhatnak mind a gyermekek és a felnőttek. Azonban; gyermekek kezelésére más, mint a kezelés felnőtteknek. Lásd az alábbi összefoglalók további információk

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csoportok ependyma daganatok négy fő altípusa

A grade tumor leírja, hogyan kóros rákos sejtek néz mikroszkóp alatt, és milyen gyorsan a daganat valószínűleg növekedését és terjedését. Az alacsony szintű (Grade I) a rákos sejtek néz ki, mint a normális sejtek, mint a magas minőségű rákos sejtek (Grade II és III). Ők is inkább növekedni és terjedni lassabban Grade II és III rákos sejteket.

Ependymomas képezhet bárhol a folyadék -filled kamrák és átjárók az agyban és a gerincvelőben. A legtöbb ependymomas alkotják a negyedik kamra és befolyásolják a kisagy és az agytörzs. Nagyítása anatómiája belül az agy mutatja a oldalkamrát, harmadik kamra, negyedik agykamra és az átjárók között a kamrák (a cerebrospinalis folyadékba kékkel). Más részei az agy látható többek között a nagyagy, a kisagy, gerincvelő, és az agytörzs (híd és a medulla).

Miután ependymomában formák, agyterületek, hogy hatással lehet többek között

Jelek és tünetek függnek a következő

Jelek és tünetek lehetnek; által okozott gyermekkori ependymomában vagy más körülmények között. Kérdezze meg gyermeke kezelőorvosát, ha gyermeke az alábbiak közül bármelyik

A következő vizsgálatokat és eljárásokat lehet alkalmazni

Ha a diagnosztikai vizsgálatok azt mutatják, előfordulhat, hogy egy agydaganat, a biopszia történik részének eltávolításával a koponya és tűvel eltávolítani egy minta az agyszövet. A patológus véleményét szövet mikroszkóp alatt keresni rákos sejteket. Ha a rákos sejtek találhatók, az orvos eltávolítja a sok tumor biztonságosan lehet, még ugyanazon a műtét.

A következő teszt is el lehet végezni a szövet, hogy eltávolították

Az MRI gyakran történik, miután a tumor eltávolítása után ellenőrizze, hogy esetleg daganat is.

A prognózis (esélye a hasznosítás) és a kezelési lehetőségek függenek

A prognózis is függ, hogy milyen típusú és dózisú sugárkezelés, hogy adott.

Fokozatok az a folyamat használni, hogy megtudja, mennyi a rák van, és hogy a rák átterjedt. Nincs egységes staging rendszer gyermekkori ependymomában. Kezelés alapja, ahol a rák a szervezetben, és a kor a gyermek.

Néhány használt vizsgálatok gyermekkori ependymomában ismétlődnek után a daganat sebészeti úton eltávolítani. (Lásd az Általános információk részben.) Ez az, hogy megtudja, mennyi tumor marad a műtét után.

Ismétlődő gyermekkori ependymomában egy tumor, amely kiújult (jön vissza); miután azt nem kezelték. A gyermekkori ependymomában gyakran kiújul, rendszerint a; eredeti rák oldalon. A daganat lehet; gyere vissza, amíg több mint 15 évvel a kezdeti kezelés után.

Különböző típusú kezelés áll rendelkezésre a gyermekek számára ependymomában. Egyes kezelések szabvány (a jelenleg használt kezelés), és néhány jelenleg klinikai kipróbálás. A kezelés; klinikai vizsgálat egy kutatási tanulmány célja, hogy segítsen javítani a jelenlegi kezelések vagy; információt szerezzen az új kezelések a rákos betegek számára. Amikor a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy; egy új kezelés jobb, mint a standard; kezelést, az új kezelési válhat a standard; kezelés.

Mivel a rákos gyermekek ritka, részt vesz egy klinikai vizsgálatban; meg kéne fontolni. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

A kezelés fogja felügyelni a gyermekgyógyászati ​​onkológus, a szakorvos; kezelésében a daganatos gyermekek. A gyermekgyógyászati ​​onkológus alkotások; egyéb gyermekgyógyászati ​​egészségügyi szolgáltatók, akik szakértők a gyermekek kezelésével; agydaganatban és akik specializálódtak; bizonyos területeken az orvostudomány. Ezek között lehetnek a következő szakemberek

A gyermekkori agyi és gerincvelői tumorok okozhat jelek vagy tünetek továbbra hónapokig vagy évekig. Jeleket vagy tüneteket a tumor által okozott lépése előtt diagnózist. Jelek vagy tünetek kezelés okozta kezdődhet alatt vagy után a kezelés.

Ezeket nevezzük késői hatásai. Késői hatásai rákkezelés lehetnek a következő

Néhány késői hatások lehetnek kezelni és irányítani. Fontos, hogy beszéljen a gyermek orvosok a hatása a rák kezelésére lehet az a gyermek. (Lásd az összefoglalót utóhatásai Kezelés Childhood Cancer további információkért).

Ha az eredmények a diagnosztikai vizsgálatok azt mutatják, előfordulhat, hogy egy agydaganat, a biopszia történik részének eltávolításával a koponya és tűvel eltávolítani egy minta az agyszövet. A patológus véleményét szövet mikroszkóp alatt, hogy ellenőrizze a rákos sejteket. Ha a rákos sejtek találhatók, az orvos eltávolítja a sok tumor biztonságosan lehet, még ugyanazon a műtét. Nagyítás craniotomy: egy nyílást képeznek a koponya és egy darab a koponya eltávolítjuk, hogy azt mutatják, része az agy.

Az MRI gyakran történik, miután a tumor eltávolítása után ellenőrizze, hogy esetleg daganat is. Ha a tumor marad, a második műtét, hogy távolítsa el annyi a maradék daganat lehető végezhető.

Még ha az orvos eltávolítja a rák látható idején a műtét, néhány beteg esetében adható kemoterápia vagy sugárkezelés után, a műtét megölni rákos sejteket, hogy marad. A kezelés csökkenti annak kockázatát, hogy a rák vissza fog térni a műtét után az úgynevezett adjuváns terápia.

Sugárkezelés a rák kezelésére használó nagy energiájú röntgen-vagy más típusú sugárzás megöli a rákos sejteket, vagy tartsa őket a nő. Kétféle sugárkezelés. Külső sugárkezelés használ a gép a testen kívül, hogy küldjön sugárzás felé a rák. Belső sugárkezelés használ radioaktív anyagot zárt a tűk, magvak, vezetékek, vagy a katéter, amelyek helyezett közvetlenül vagy annak közelében a rák. Az, hogy a sugárkezelés miatt típusától függ a kezelendő rák. Childhood ependymoma lehet kezelni frakcionált sugárkezelés, amely elosztja a teljes dózis a sugárzás több kisebb, egyenlő dózisokban szállított több mint egy napok számát.

Külső sugárkezelés adható különböző módon

Gyermekek 3 évnél fiatalabb, aki kapja sugárterápiával az agy magasabb problémák kockázatát növekedés és fejlődés, mint az idősebb gyermekek számára. 3D konformális sugárkezelés és proton-sugár terápiás is tanulmányozták fiatalabb gyermekek, mint 3 év, hogy ha a sugárzás hatásait a növekedésre és fejlődésre csökkent.

Kemoterápia a rák kezelésére használó gyógyszerek megállítani a rákos sejtek növekedését, vagy megöli a sejteket, vagy megállás őket elválasztó. Ha a kemoterápiát szájon át vagy injekció formájában vénába vagy izomba, a gyógyszer a véráramba, és elérheti a rákos sejtek a szervezetben (szisztémás kemoterápia). Ha a kemoterápiát helyezett közvetlenül a cerebrospinalis folyadékba, egy szerv, vagy egy testüreg, mint a has, a gyógyszerek elsősorban a daganatsejteket érinti azokat a területeket (regionális kemoterápia). Az, hogy a kemoterápia miatt típusától függ a kezelendő rák.

Megfigyelés szorosan figyelemmel kíséri a beteg állapotát anélkül, hogy bármilyen kezelést, amíg a jelek vagy tünetek megjelennek, illetve változás. Megfigyelés lehet használni kezelésére a gyermek egy subependymoma akinek nincsenek tünetei, és akinek daganat található, míg a másik kezelésére állapotban.

Információ klinikai vizsgálatok elérhető az; weboldal.

Egyes betegeknél, részt vesz egy klinikai vizsgálat lehet a legjobb kezelés választás. Klinikai vizsgálatok részét képezik a rákkutatás folyamatot. Klinikai vizsgálatok, hogy kiderüljön, ha új rákos kezelések biztonságosak és hatékonyak, vagy jobb, mint a standard kezelést.

Sok mai standard kezelése a rák alapuló korábbi klinikai vizsgálatokban. A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálat részesülhet a standard kezelés vagy az elsők között kap új kezelés.

A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálatokban is javítani az utat rák fogják kezelni a jövőben. Még ha a klinikai vizsgálatok nem vezetnek hatékony új kezelések, gyakran választ fontos kérdésekre, és segíthetik a kutatás előre.

Néhány klinikai vizsgálatokban csak olyan betegek esetében, akik még nem kaptak kezelést. Más vizsgálatok vizsgálati kezelések a betegek, akiknek a rák nem ütött jobban. Vannak klinikai vizsgálatok, amelyek próbára új módon megállítani a rák ismétlődő (jön vissza), vagy csökkentse a mellékhatások a rák kezelésére.

Klinikai vizsgálatok zajlanak sok részén az országban. Lásd a kezelési lehetőségei következő részben a linkeket a jelenlegi kezelési klinikai vizsgálatokban. Ezeket lekért lista a klinikai vizsgálatokban.

Egyes vizsgálatok történtek vala, hogy diagnosztizálják a rákot, vagy hogy megtudja, a színpadon a rák lehet ismételni. Egyes vizsgálatok kell ismételni, hogy milyen jól működik a kezelés hatásosságát. Döntéseket arról, hogy továbbra is, a változás, vagy hagyja abba a kezelést lehet alapozni az ezen vizsgálatok eredményét.

Egyes vizsgálatok továbbra is tenni időről időre a kezelés után véget ért. A fenti vizsgálatok eredményeit az tudja mutatni, ha a gyermek állapota megváltozott, vagy ha a daganat kiújult (jön vissza). Ezek a vizsgálatok néha nyomon követési vizsgálatok vagy kivizsgálások.

A nyomon követés vizsgálatok a gyermekkori ependymomában tartalmaznak MRI (mágneses, rezonancia) az agy és a gerincvelő 3 havonta az első 1 vagy 2 év után a kezelés. 2 év után, MRI végezhető minden 6 hónapban a következő 3 évben.

A gyermek egy újonnan diagnosztizált ependymomában nem volt kezelés a tumor. A gyermek is lehetett kezelés enyhíti jelek vagy tünetek a tumor által okozott.

A kezelés az újonnan diagnosztizált subependymoma (WHO Grade I)

A kezelés az újonnan diagnosztizált myxopapillary ependymomában (WHO Grade I)

A kezelés az újonnan diagnosztizált gyermekkori ependymomában (WHO Grade II) vagy anaplasticus ependymomában (WHO Grade III)

A műtét után, a terv további kezelés attól függ, az alábbi

Amikor a tumor teljesen eltávolítják, és a rákos sejtek nem terjedt, a kezelés között a következők

Amikor része a tumor marad a műtét után, de a rákos sejtek nem terjedt, a kezelés között a következők

Amikor a rákos sejtek terjedését az agy és a gerincvelő, a kezelés az alábbi

A kezelés évesnél fiatalabb gyermekek számára 3 éves kor között lehetnek a következő

újonnan diagnosztizált gyermekkori ependymomában.

A kezelés visszatérő gyermekkori ependymomában lehetnek; a következő

visszatérő gyerekkori ependymomában.

További információ a gyermekkori agydaganat

Ez a rák információs összefoglaló naprakész információkkal, a kezelés gyermekkori ependymomában. Ez azt jelentette, hogy tájékoztassa és segítse a betegek, a családok, és a gondozók.

Gyermekgyógyászati ​​kezelés Editorial Board.

A klinikai vizsgálat egy tanulmányt, hogy válaszoljon egy tudományos kérdés, mint például, hogy egy kezelés jobb, mint a másik. Vizsgálatok régebbi vizsgálatok alapján, és a tanultak a laboratóriumban. Minden próba választ bizonyos tudományos kérdések annak érdekében, hogy új és jobb módja, hogy segítsen rákos betegek. A kezelés során a klinikai vizsgálatokban, információkat gyűjtenek a hatását az új kezelés, és milyen jól működik. Ha a klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az új kezelés jobb, mint egy jelenleg használt, az új kezelési válhat “standard”. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Pediatric kezelés Editorial Board. Gyermekkori ependymomában kezelés. Bethesda, MD: / típusok / agy / beteg / gyermek-ependymomában-kezeléssel. . [PMID: 26389185]