hátfájás

Kórtörténet

A tünetek a porckorong probléma függ a helyét a problémát a gerinc. Jellemzően, a lemezek, a nyak (nyaki), vagy a hát alsó (ágyéki) a leggyakrabban érintettek. Amikor a lemez nyomást gyakorol a gerincvelői idegek, lehet, hogy egy vagy több a következő tünet; Éles fájdalom a hát, néha lement a hátsó egyik vagy mindkét lábát (közismert nevén isiász), a fájdalom azonnal megkezdhető során megterhelés vagy sérülés, vagy nem sokkal utána; Képtelenség meghajlítani …

Az orvos azt is meg fogja kérdezni utóbbi betegségek és tünetek, mint köhögés, láz, húgyúti nehézség, vagy a gyomor betegségek. Ha egy nő, az orvos meg akarja tudni minden hüvelyi vérzés, görcsök, vagy mentesítést. Fájdalom a medencét gyakran érezte, a hátsó.

Fizikális vizsgálat

Orvosa meg fogja adni egy alapos fizikális vizsgálat. Ő fogja nézni jeleit idegkárosodás, miközben sétálsz a sarka, lábujjai és a talpakon. Az orvos tesztelje a reflexek segítségével reflexkalapáccsal. Ezt általában a térd és a boka mögött. Ahogy feküdniük a hátadon, akkor meg kell kérni, hogy felemelje az egyik lábát egy időben, és anélkül egyaránt az orvos segítségét. Ez azért van, hogy teszteljék az idegek és az izmok erejét és értékelje a jelenléte feszültséget a ülőideg. Az orvosi ellenőrzés válhat érzés egy tűvel, gemkapocs, törött nyelvlapoc, vagy más éles tárgyat értékelje érzéskiesés a lába.

Attól függően, hogy milyen az orvos gyanúsított rossz, ő is elvégzi hasi vizsgálat, nőgyógyászati ​​vizsgálat, vagy rektális vizsgálat. Ezek a vizsgák keresni betegségek okoznak fájdalmat említett hátad. A legalacsonyabb idegeinek gerincvelő szolgálja a szenzoros terület és az izmok a végbél, és a károk ezen idegek vezethet képtelen ellenőrizni vizelés és székletürítés. Így a rektális vizsgálat szükséges lehet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs idegkárosodás.