hólyagos pemphigoid betegség

Hólyagos pemphigoid (BUL-us PEM-fih-goid) egy ritka bőrbetegség, ami miatt nagy, folyadékkal telt hólyagok. A hólyagok alakulnak ki bőrterületek gyakran flex – mint például az alhas, a comb vagy a hóna alatt. Hólyagos pemphigoid a leggyakoribb év feletti emberek 60.

Hólyagos pemphigoid akkor jelentkezik, amikor az immunrendszer megtámadja a vékony szövet alatt legyen, a bőr felső rétegét. Ennek az az oka a rendellenes immunválasz ismeretlen, bár néha lehet váltja ki, hogy bizonyos gyógyszerek.

Tünetek

A kezelés általában magában foglalja a gyógyszerek, mint például a prednizon, és más gyógyszerek, amelyek elnyomják az immunrendszert. Hólyagos pemphigoid lehet életveszélyes, különösen az idősek, akik már a rossz egészségi állapot.

Gyógyszereket. Vényköteles gyógyszerek okozhatnak pemphigusszerű közé penicillin, etanercept (Enbrel), szulfaszalazin (Azulfidine) és furoszemid (Lasix) .; Fény és sugárzás. Az ultraibolya fény terápia kezelésére bizonyos bőrbetegségek válthatnak hólyagos pemphigoid, amint sugárkezelés a rák kezelésére.

Emberek hólyagos pemphigoid alakulhat többszörös hólyagok. Amikor a hólyagok törés, hagynak seb, amely általában gyógyít hegesedés nélkül.

Az elsődleges jellemzője pemphigusszerű a megjelenése nagy hólyagok, amelyek nem könnyen törik szét, ha megérinti. A folyadék a hólyagok általában tiszta, de tartalmazhatnak egy kis vért. A bőr a hólyagok jelenhetnek meg a normál, vöröses vagy sötétebb, mint máskor. Vannak, akik a hólyagos pemphigoid fejleszteni ekcéma vagy méhkas-szerű kiütés helyett hólyagok.

A legtöbb esetben, a hólyagok jelennek meg az alsó has, ágyék, comb és a fegyverek. Buborékcsomagolás gyakran találhatók mentén gyűrődések vagy redők a bőrön, mint például a bőr belső oldalán egy közös.

Kortikoszteroidok. A leggyakoribb kezelés prednizolon, ami jön tabletta formában. De a hosszú távú használata növelheti a kockázatát gyenge csontok, cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint és a szürkehályog. Kortikoszteroid kenőcs lehet dörzsölni a bőrt, és az érintett okoz kevesebb mellékhatása .; Gyógyszerek, amelyek elnyomják az immunrendszert. Ezek a gyógyszerek gátolják a termelés a test-betegség ellen küzdő fehérvérsejtek. Ilyenek például azathioprin (Azasan, Imuran) és a mikofenolát mofetil (CellCept). Immunszuppresszánsok gyakran használják, hogy segítsen csökkenteni az adagot a prednizolon szükség lehet .; Egyéb gyógyszerek harcot a gyulladást. Egyéb gyógyszerek gyulladásgátló tulajdonságokkal is használható önmagában vagy kortikoszteroidokkal. A példák közé tartoznak a metotrexát (Trexall), egy rheumatoid arthritis gyógyszer, tetraciklin, antibiotikum, és a dapszon (Aczone), egy lepra kezelést.

Az érintett bőrfelületet lehet nagyon viszket. Esetleg ezek is hólyagok vagy sebek a szájban. Ha a nyálkahártyák a szem és a száj elsősorban, ahol a hólyagok koncentrálódnak, ez a fajta állapotot nevezik nyálkahártya pemphigoidban. Ha hólyagok a szemed, akkor nagyobb valószínűséggel hegesedés. Ez az állapot megköveteli gyors diagnózis és kezelés.

Tünetek voltál, és mennyi ideig; A nevét és elérhetőségét minden orvosnak láttál mostanában, vagy látni rendszeresen; Minden gyógyszerek, vitaminok és táplálékkiegészítők szedése, beleértve a dózisok Kérdések kérdezze meg orvosát

Okoz

Ha Önnél megmagyarázhatatlan hólyagosodás – feltétel nem okozott, például egy ismert bőrallergia, vagy lépjen kapcsolatba a szömörce – keresse fel orvosát.

Az ok pemphigusszerű nem jól érthető. A hólyagok miatt fordulhat elő meghibásodást az immunrendszert.

A szervezet immunrendszere általában ellenanyagot termel a harcot a baktériumok, vírusok vagy más potenciálisan káros idegen anyagok. A következő okok miatt nem egyértelmű, a szervezet alakulhat egy antitest, hogy egy adott szövetet a szervezetben.

A hólyagos pemphigoid, az immunrendszer antitesteket termel, hogy a szálakat, hogy csatlakoztassa a külső réteg a bőr (epidermis), és a következő réteg a bőr (irha). Ezek az antitestek gyulladást váltanak ki, amelynél a hólyagok, viszketés a hólyagos pemphigoid.

Hólyagos pemphigoid általában megjelenik véletlenszerűen nem egyértelmű hozzájáruló tényezők a betegség kialakulása. Egy kis százaléka az esetek is kiválthatja bizonyos orvosi kezelések, mint például a

Kockázati tényezők

Hólyagos pemphigoid leggyakrabban fordul elő az emberek idősebb korban 60 és a kockázat az életkor előrehaladtával.

Mi a legvalószínűbb oka a tünetek ?; Vannak-e más oka lehet ?; Szükségem tesztek ?; Meddig ilyen bőrelváltozások utolsó ?; Milyen kezelések állnak rendelkezésre, és amelyek ajánlanak ?; Milyen mellékhatások várhatok a kezelés?

szövődmények

Ha megrepedt hólyagok megfertőződhet, ez ahhoz vezethet, hogy szepszis – egy potenciálisan életveszélyes vérmérgezés, amely befolyásolja az egész testet. Szepszis nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idősebb felnőttek, akik általában rossz egészségi állapot.

Mikor ezek a tünetek kezdenek ?; Hol vannak a hólyagok található? Vajon viszket ?; Van észleltünk szivárgott, elvezetését genny vagy vérzés ?; Volt mostanában kezdtek új gyógyszerek ?; Van még láza?

Ritka formák pemphigusszerű járó nyálkahártya a száj vagy a szem vezethet hegesedés.

A sérülések elkerülése érdekében. A hólyagok hólyagos pemphigoid és kortikoszteroid kenőcs teheti a bőrt törékeny. Ha hólyag a bőrön szünetek, takarja le egy száraz, steril kötszer, hogy megóvja a fertőzés gyógyuláshoz .; Kerüljük a napozást. Kerülje a hosszan tartó napsugárzás minden területen a bőr által érintett pemphigusszerű .; Nézd meg, mit eszel. Ha hólyagok a szájban, elkerüljék az étkezési kemény és ropogós élelmiszerek, mint például a chips és a nyers gyümölcsök és zöldségek, mivel az ilyen típusú élelmiszerek is súlyosbíthatja a tüneteket.

Diagnózis

A diagnózis megerősítésére, az orvos is eltarthat egy kis mintát az érintett bőrön (biopszia) a laboratóriumi vizsgálathoz.

A célok pemphigusszerű kezelés segít a bőr gyógyítani a lehető leggyorsabban, és enyhíti a viszketést. Orvosa valószínűleg elő egy kombinált gyógyszerek, melyek gátolják az immunrendszer tevékenységét, hogy gyulladást okoznak. Ezek a gyógyszerek lehetnek

Lehet kezdeni az látta az elsődleges orvos. Ő lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott bőrbetegségek (bőrgyógyász). Érdemes lehet, hogy egy barát vagy rokon, hogy a kinevezést. Ez a személy, továbbá a segítség nyújtását, leírhatják információt orvosától vagy más klinika személyzete a látogatás során.

Mielőtt a találkozó, hogy egy listát

Mert hólyagos pemphigoid, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Kezelés

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Légy kész válaszolni a következő

Ha hólyagos pemphigoid segíthet vigyázni a feltétel a következő öngondoskodás stratégiák

Felkészülés egy találkozót

1

Életmód és a hazai jogorvoslati

További információ a hólyagos pemphigoid

)

További hólyagos pemphigoid