hörgőtágító, teofillin orális, parenterális

Lehet használni ezt a Medicine

néked-OF-i-lin

Aminofillin, oxtriphylline, és a teofillin kezelésére használják és / vagy megakadályozzák a tünetek a bronchiális asztma, a krónikus bronchitis és a tüdőtágulás. Ezek a gyógyszerek enyhíti a köhögés, zihálás, légszomj, és problémás légzés. Munkájukat megnyitásával hörgők (a légutak a tüdőben), és növeli a levegő áramlását rajtuk keresztül.

Aminophylline és a teofillin is fel lehet használni más feltételek kezelőorvosa határozza meg.

A diéta fontosságáról

Az orális folyadék, tabletta, és kapszula adagolási formák ezek a gyógyszerek kezelésére használt akut roham vagy krónikus hosszú távú kezelés. A bélben oldódó bevonattal ellátott és a kiterjesztett-leadású adagolási formák általában csak krónikus kezelés. Néha, aminofillin kúpok lehet használni, de ezek általában nem ajánlott, mert az esetleges rossz felszívódása.

Ezek a gyógyszerek csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, aminofillin és teofillin használják bizonyos betegeknél a következő orvosi állapot

Hogy bizonyos egészségügyi szakember tudja, ha bármilyen speciális diéta, mint például a magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidrát, vagy egy alacsony fehérjetartalmú, magas szénhidráttartalmú étrend.

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

A nagyon fiatal és újszülötteket igényel kisebb adagot, mint az idősebb gyermekek. Ha az összeg a teofillin a vérben túl magas, mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordul elő. Orvosa a vérmintát vesz annak meghatározására, hogy egy adag változásra van szükség.

A betegek 60 év feletti életkor valószínűleg szükség kisebb adagot, mint a felnőtteknél. Ha az összeg a teofillin túl magas, mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordul elő. Orvosa a vérmintát vesz annak meghatározására, hogy egy adag változásra van szükség.

A gyógyszer alkalmazása előtt

Aminophylline, oxtriphylline, és a teofillin gyakran az asztma kezelésére használják a terhes nők. Bár nincsenek tanulmányok az emberi születési problémák nem jelentették. Egyes állatkísérletek kimutatták, hogy aminophyllin, oxtriphylline, és a teofillin születési rendellenességeket okozhat, ha dózisokban adott sokszor a humán dózis.

Mivel a képességét, hogy törölje a teofillin a szervezetből csökkenhet később a terhesség, orvosa akarja venni vérmintát a terhesség alatt mérhető mennyiségű gyógyszert a vérben. Ez segíteni fog orvosa úgy dönt, hogy a adagot ebből a gyógyszerből meg kell változtatni.

A teofillin átjut a placentán. Használata aminophyllin, oxtriphylline, vagy teofillin terhesség alatt okozhat nemkívánatos hatásokat, mint a gyors szívverés, ingerlékenység, nyugtalanság, vagy hányás az újszülöttek, ha a gyógyszer adagját a vérben túl magas.

A teofillin átjut az anyatejbe és ingerlékenységet a szoptatós anyák figyelembe aminophyllin, oxtriphylline, vagy a teofillin.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszerek használatáról ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Azoknál a betegeknél, a gyógyszer szedése szájon

Ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez fokozhatja a súlyos mellékhatások.

Annak érdekében, hogy ezt a gyógyszert, hogy segítsen az orvosi probléma, meg kell venni, minden nap a szabályosan elhelyezett dózisokat elrendelt orvosához. Ez azért szükséges, hogy tartsa állandó mennyiségű ezt a gyógyszert a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot.

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Miután elkezdi szedni aminophyllin, oxtriphylline, vagy teofillin, nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a szintet gyógyszert a vérében rendszeres időközönként, hogy megtudja, ha a dózist meg kell változtatni.

Ne változtassa meg az adagját aminophyllin, oxtriphylline, vagy teofillin, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Megfelelő a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban

Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét után elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert. A vérvizsgálat lehet venni, hogy kezelőorvosa eldönti, hogy a adagot ebből a gyógyszerből meg kell változtatni.

Ne változtassa márka vagy adagolási formák a gyógyszer ellenőrzése nélkül orvosával. A különböző termékek nem működnek azonos módon. Ha újratölteni a gyógyszert, és úgy néz ki, különböző, kérdezze meg gyógyszerészét.

A változás a megszokott viselkedést vagy fizikai jólétét befolyásolhatja a gyógyszer működik a szervezetben. Kérdezze meg orvosát, ha

Ez a gyógyszer növeli a központi idegrendszer (CNS) serkentő hatása koffeintartalmú élelmiszerek és italok, mint a csokoládé, kakaó, tea, kávé és a kóla. Kerüljük evés vagy ivás nagy mennyiségű ilyen élelmiszer vagy ital használata közben ezt a gyógyszert. Ha kérdése van erről, kérdezze meg orvosát.

Mielőtt van perfúziós vizsgálatok (orvosi vizsgálat, amely azt mutatja, hogy mennyire jól vér áramlik a szív), mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. Az eredmények a vizsgálat által érintett ezt a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Óvintézkedések a gyógyszer használata alatt

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.