kabazitacel (intravénásan) leírása és márkanevek

Kabazitaxel injekciót együtt egy szteroid gyógyszert (pl prednizon) férfiak kezelésére áttétes (rák, amely már átterjedt) prosztatarák. Ezt alkalmazzák olyan betegeknél, akik korábban már kezeltek más gyógyszerekkel együtt, amelyek nem jól működik.

Kabazitacel tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába daganatellenes (daganatellenes gyógyszer). Ez befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is érintett lehet, más nem kívánt hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megoldás

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását kabazitacel injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Allergia

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát kabazitacel injekció az idősek. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a nem kívánt mellékhatásokat, amelyek megkövetelhetik óvatosan kapó betegeknél kabazitacel.

Pediatric

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

geriátriai

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

egyéb kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Egyéb egészségügyi problémák

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Kezelésére használt gyógyszerek a rák nagyon erős, és számos nem kívánt hatásokat. Mielőtt ezt a gyógyszert, győződjön meg a kockázatokat és előnyöket. Fontos, hogy szorosan működjön együtt orvosával a kezelés során.

Akkor kapja meg a gyógyszert a kórházban vagy a rák kezelési központ. Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Ezt a gyógyszert általában együtt adják orális prednizolon. Orvosa meg fogja mondani, hogy mennyi prednizolon venni, és milyen gyakran.

Ön is kap más gyógyszereket, amely segít megelőzni az allergiás reakciók és hányinger az injekciót.

Olvassa el és kövesse a beteget érkező utasításokat ezt a gyógyszert. Beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével, ha bármilyen kérdése van.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Kabazitacel átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Ha lehet, ne az emberek fertőzések. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy van egy láz vagy hidegrázás, köhögés vagy rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciókat. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a köhögés, szédülés, légzési nehézség, mellkasi vagy szorító érzés a torokban, duzzanat az arcát vagy a kezét, láz, hidegrázás, bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, bőrpír, vagy szédülés, ájulás közben kapja ezt gyógyszer.

Kabazitacel okozhat súlyos gyomor és bél problémák. Hívja fel orvosát azonnal, ha a láz, székrekedés, hasmenés, vagy hasi fájdalom vagy érzékenység.

Veseelégtelenség fordulhat elő ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha zavar, csökkent vizeletmennyiség, szédülés, ingerlékenység, letargia, izomrángás, émelygés, gyors súlygyarapodás, az arc, a boka, vagy a kéz, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.