kanakinumabbal szubkután

Terápiás Osztály: immunmodulátor

Használja a kanakinumabbal

Farmakológiai Osztály: monoklonális antitest

Kanakinumabbal is használják kezelésére aktív szisztémás juvenilis idiopátiás artritisz (SJIA) gyermekeknél 2 éves és idősebb.

kanakinumabbal kell adni csak vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert kanakinumabbal, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha is volt bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a kanakinumabra vagy más gyógyszerekkel. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát kanakinumab injekció gyerekek. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg gyermekek CAPS FCAS vagy MWS 4 évnél fiatalabb életkor és a gyermekek SJIA 2 évnél fiatalabb életkor.

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor hatásaival kanakinumab injekció nem végeztek az idős populációban. Azonban nem geriátriai-specifikus problémák már dokumentálták a mai napig

Használata előtt kanakinumabbal

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát kanakinumab. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad kanakinumab kórházban vagy klinikán beállítás. kanakinumabbal adják a lövés a bőre alatt.

kanakinumabbal jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kanakinumabra megfelelően működik.

Lesz szükség van egy bőrpróba tuberkulózis Mielőtt elkezdené alkalmazni kanakinumabra. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy valaki otthonában valaha volt pozitív reakciója a tuberkulózis teszt.

A szervezet ellenálló képességét a fertőzés lehet csökkenteni, miközben kezelik kanakinumabbal. Nagyon fontos, hogy értesítse orvosát, ha van egy láz, hidegrázás, köhögés, rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

Használata kanakinumabbal növelheti a rák kockázatát. Beszéljen orvosával, ha aggályai ezt a kockázatot.

Kanakinumabbal allergiás reakciókat okozhat. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, szédülés vagy szédülés, az arc, a nyelv és a torok, légzési nehézség vagy nyelési, vagy mellkasi fájdalom után Ön vagy gyermeke megkapja a gyógyszert.

Nem kap semmilyen védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyása közben kezelik kanakinumabbal.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Helyes használata kanakinumabra

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Familiáris hideg autoinflammatorikus szindróma Arcalyst, Ilaris kanakinumab, rilonaceptet

Muckle Wells szindrómában Arcalyst, Ilaris kanakinumab, rilonaceptet

Juvenilis idiopátiás artritisz Humira metotrexát, Enbrel, Remicade Orencia, infliximab

Óvintézkedések használat közben kanakinumabra

Súlyos tünetekkel járó cryopyrin-asszociált periodikus szindrómák anakinrát, Kineret, Ilaris Arcalyst, kanakinumabra, rilonaceptet

 vagy csatlakozz a kanakinumabra támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

kanakinumabbal Side Effects

kanakinumabbal