kandezartán és a hidroklorotiazid (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel az első adag után, főleg, ha már vesz egy vízhajtó (víz tabletta). Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha azt tapasztalja, zavartság, szédülés, izomfájdalom, gyengeség vagy a gyors szívverés. Több folyadékot iszik, ha gyakorolja, vagy ha az időjárás meleg. Erős izzadás, hasmenés, hányás kiszáradáshoz vezethet (elvesztése túl sok víz) vagy elektrolit egyensúlyzavar (veszteség nátrium a szervezetben). Kérdezze meg orvosát, ha megbetegedtek súlyos hányinger, hányás, vagy hasmenés.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, szemfájdalom, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa egy szem orvos, hogy ellenőrizze a szemét.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, amíg a műtétet vagy az orvosi vizsgálatok.

Kerülje az alkoholtartalmú italok használata közben ezt a gyógyszert. Alkohol hatására az alacsony vérnyomás hatása rosszabb, és / vagy nő a szédülés vagy ájulás.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a vércukorszintet. Cukorbetegek változást észlelhet az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik káliumpótlót vagy só-helyettesítők, amelyek a kálium, mert ezek megváltoztathatják a vér kálium-szint, vagy over-the-counter (vény nélkül kapható) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel hajlamos arra, hogy növelheti a vérnyomást.