karbamazepin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások. Orvosa, hogy bizonyos vizsgálatokat elvégezni, hogy ha kap a megfelelő mennyiségű gyógyszert, vagy ha bizonyos mellékhatások lehet előforduló nélkül is tudta azt. Továbbá, a gyógyszer adagját az Ön vagy gyermeke szed esetleg meg kell változtatni gyakran.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ne szedje a karbamazepin együtt monoamino-oxidáz gátló (MAOI), vagy az első 14 napban, miután abbahagyja a MAOI. MAO-gátlók használják a depresszió és néhány példa isocarboxazid (Marplan®), fenelzin (Nardil®), prokarbazin (Matulane®), szelegilin (Eldepryl®), vagy tranilcipromin (Parnate®). Ne használja ezt a gyógyszert együtt nefazodon (Serzone®) és egyes gyógyszerek a HIV / AIDS (például delavirdin, efavirenz, Atripla®, Sustiva®, Rescriptor®).

A karbamazepin okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Ha a gyermek, vagy a gondozó ezek bármelyikét észleli nemkívánatos hatások, értesítse orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a láz, torokfájás, bőrkiütés, fekélyek a szájban, orrvérzés, fogínyvérzés, nyirokcsomó-duzzanat, vagy a kis vörös vagy lila foltok a bőrön fordul elő. Ezek tünetei lehetnek súlyos vér probléma.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, a láz, vagy hidegrázás használata közben ezt a gyógyszert .

A karbamazepin súlyos allergiás reakciókat okozhatnak érintő több szerveket (pl, máj vagy vese). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a következő tünetek: láz, sötét vizelet, fejfájás, bőrkiütés, hasi fájdalom, szokatlan fáradtság vagy sárga szemek vagy a bőr.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek álmosságot okozó). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, recept fájdalom gyógyszer vagy kábítószer, gyógyszer rohamok (pl barbiturátok), izomlazítók, vagy érzéstelenítők, beleértve néhány fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti, miközben Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy legyen álmos, szédül, feledékenység, vagy csökkenti az éberséget, mint általában, különösen akkor, ha a kezelés megkezdése vagy az adagok emelésekor. Ez is okozhat homályos vagy kettős látás, gyengeség, vagy az izomműködés ellenőrzés néhány ember. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber és jól összehangolt vagy látni is.

Vannak emberek, akik karbamazepin érzékenyebbé válhat a napfényre, mint általában. Napfényt, akár rövid ideig okozhat bőrkiütés, viszketés, bőrpír vagy elszíneződés a bőrön, vagy súlyos leégés. Amikor elkezdi szedni ezt a gyógyszert

Ha van egy súlyos reakció a nap, kérdezze meg orvosát.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert szedi. Az eredmények néhány terhességi tesztek hatással lehet ezt a gyógyszert.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ez segíthet abban, hogy a rohamok súlyosbodása és csökkenti a megvonási tünetek.

Fogamzásgátló tabletták tartalmazó ösztrogén nem működik megfelelően, ha ezeket szedi szedésének karbamazepin. Tervezett terhességek előfordulhat. Másik vagy kiegészítő eszközökkel fogamzásgátló szedése során a karbamazepin. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.