karbidopa, entakapon és levodopa (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások lehetővé teszik változásokat a dózis és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Ne szedje ezt a gyógyszert, ha korábban már szedett monoamino-oxidáz (MAO) gátló (pl isocarboxazid [Marplan®] fenelzint [Nardil®] vagy tranilcipramin [Parnate®]) az elmúlt 2 hétben.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha görcsei (rohamok), légzési nehézség, a gyors szívverés, magas láz, magas vagy alacsony vérnyomás, fokozott verejtékezés, húgyhólyag feletti kontroll elvesztése, súlyos izommerevség, szokatlanul sápadt bőr, vagy fáradtság. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet neuroleptikus malignus szindróma (NMS).

Ez a gyógyszer okozhat szédülést, álmosságot, baj mozgásokat vezérlő, vagy baj koncentrálva, vagy lát tisztán. Ez is okozhatja, hogy elalszik figyelmeztetés nélkül vezetés közben, beszélni vagy enni. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy más műveletet végez, amely megköveteli, hogy legyen óvatos, jól koordinált, vagy képes gondolkodni, vagy látni is.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás fordulhat elő ezzel a gyógyszerrel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből hirtelen. Ezek a tünetek nagyobb valószínűséggel fordulnak elő, amikor elkezdi szedni ezt a gyógyszert, vagy ha a dózis emelésekor. Első lassan is segíthet. Ha ez a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer növeli a hatását más központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszerek, recept fájdalom gyógyszer vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvoshoz vagy fogorvoshoz, mielőtt bármilyen a fenti amíg ezt a gyógyszert szedi.

Ez a gyógyszer hasmenést okozhat, és bizonyos esetekben ez súlyos is lehet. Ez akkor fordulhat elő hónappal megkezdése után ezt a gyógyszert. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni gyógyszert, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Hasmenés gyógyszerek teheti a hasmenés rosszabb, vagy hogy ez tovább tart. Ha bármilyen kérdése van ezzel, vagy ha enyhe hasmenés továbbra is, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Ha bármilyen szokatlan vagy furcsa gondolatok és viselkedés, miközben ezt a gyógyszert, feltétlenül beszélje meg orvosával. Egyéb változások a összekeverhető, súlyosbodó depresszió, vizuális hallucinációk (olyan dolgok látása, melyek nincsenek ott), öngyilkossági gondolatok, és szokatlan izgatottság, idegesség, vagy ingerlékenység.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha sötét színű vizelet, láz, izomgörcsök vagy görcsös, izom fájdalom vagy merevség, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség. Ezek tünetei lehetnek nevezett állapot rhabdomyolysis.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak légszomj, mellkasi szorító érzés, vagy bármilyen légzési probléma kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert.

Fontos, hogy az orvos ellenőrzi a bőrt rendszeresen jelei nevű bőrrák melanóma. Ha bármilyen szokatlan vörös, barna vagy fekete foltok a bőrön, beszéljen orvosával azonnal.

Lehetséges, hogy egy sötét színű (piros, barna, vagy fekete) jelenhet meg nyál, vizelet, vagy verejték a gyógyszer bevételét követően. A szín okozhat néhány ruhát elszíneződhet. Ez normális, és nem kell aggódni.

Lehetséges, hogy akkor lesz hányingere, különösen, ha először kezdő a gyógyszert.

Néhány ember, akik használják ezt a gyógyszert, volt szokatlan változásokat a viselkedésükben. Beszéljen orvosával rögtön, ha nehézségek adódnak a szerencsejáték, vagy fokozott szexuális érdeklődés használata közben ezt a gyógyszert.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.