kék zászló: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Clajeux, Iris, Iris caroliniana, Iris versicolor, Iris Versicolore, Iris virginica, Lirio Azul, Lis Bleu, kálmos, víz zászló.

Kék zászló egy növény. Az emberek használják a föld alatti szár (rizóma) kék zászló, hogy a gyógyszert; Annak ellenére, hogy komoly biztonsági aggályokat, kék zászlót használják hashajtóként és enyhíti a vízvisszatartást és a puffadást. Azt is kezelésére használják duzzanat (gyulladás) és bőrbetegségek, és a hányás megelőzésére. Néhány ember használja azt májproblémák, és növelje az epe termelést.

Nincs elég információ, hogy hogyan működik a kék zászló.

Elegendő bizonyíték fo; Székrekedés; Folyadék-visszatartás; Növekvő epe áramlását; Májproblémái vannak; Hányás; Bőrkiütés; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát kék zászló e célra.

Kék zászló nem biztonságos. Ez okozhat hányingert és hányást, valamint a friss gyökér irritálhatja a száj, a torok, az emésztőrendszert, és a bőrt. Kék zászló is okozhat fejfájást és duzzadt, könnyező szem; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Kék zászló nem biztonságos használata mindenki számára, de különösen veszélyes az emberek bármelyik a következő feltétel; Terhesség és szoptatás -feeding: Kék zászló nem biztonságos. Ne használja, ha terhes vagy szoptat -feeding; Gyomor vagy bélrendszeri problémák, mint a fertőzések, a colitis ulcerosa és a Crohn-betegség: Kék zászló irritálhatja a gyomrot és a beleket, nem használható bárki által a fenti feltételek bármelyike.

Kék zászló egy olyan típusú hashajtó úgynevezett stimuláns hashajtó. Stimuláns hashajtók csökkenthetik a kálium szintje a szervezetben. Alacsony káliumszint növelheti a mellékhatások kockázatát digoxin (Lanoxin).

Kék zászló működhet, mint a hashajtó. Egyes emberek kék zászló hasmenést okozhat. Hasmenés növelheti a warfarin hatását, és növeli a vérzés kockázatát. Ha az előírtnál warfarin nem, hogy túlzott mennyiségű kék ​​zászlót.

Kék zászló egy hashajtó. Egyes hashajtókat csökkentheti a kálium a szervezetben. “Víz pirulák” is csökkentheti a kálium a szervezetben. Figyelembe kék zászló együtt “vízhajtók” csökkenhet kálium a szervezetben túl sok; Egyes “víz tabletták”, amely képes csökkenteni a kálium közé klórtiazid (diuril), klórtalidon (Thalitone), furoszemid (Lasix), a hidroklorotiazid (HCTZ, hidrodiuril, mikrozid), és mások.

A megfelelő adag kék zászló több tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok kék zászlót. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Brinker F. Herb Ellenjavallatok és gyógyszer kölcsönhatások. 2nd ed. Sandy, OR: Eklektikus Medical Publications, 1998.

McGuffin M, Hobbs C, Upton R, Goldberg A szerk. Herbal Products Association Botanikus Safety Kézikönyv. Boca Raton, FL: CRC Press, LLC 1997.

Newall CA, Anderson LA, Philpson JD. Herbal Medicine: A Guide for egészségügyi szakemberek. London, Egyesült Királyság: A Pharmaceutical Press, 1996.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió