képaláírásokat siket és nagyothalló nézők of-

Mik a feliratok?

Nyitott és zárt feliratok

Digitális feliratozás

Valós idejű feliratozás

Elektronikus szoba feliratok

Szerkesztette és szó feliratok

Hátsó ablak feliratozás

A jelenlegi kutatások

Törvény

A feliratok és az FCC

Augusztus 5-én, 1972-ben Julia Child, “A francia séf,” a program televíziós származó WGBH stúdió Bostonban, tanított a nézők, hogyan lehet az egyik lány nagyra csirke receptet. A jelentősége, hogy a nap túlterjeszkedett a részleteket az entrée, hogy mély és tartós hatást gyakorol az emberi kommunikáció. Ez volt az első alkalom, amerikaiak, akik siket és hallók élvezhették audio része egy országos televíziós műsor segítségével a feliratokat.

Azóta feliratok megnyitotta a világot a televízió, akik siket és a meghallgatás. Eleinte különleges adások néhány népszerű programokat hozzáférhetővé tegyék Public Broadcasting Service. Most, több mint 2000 órányi szórakozást, közügy, és a sport programozás cím hetente hálózat, nyilvános, valamint a kábeltelevízió. A feliratok nem újdonság: ők már elengedhetetlenné vált.

Ki kell adnia zárt feliratok?

A feliratok a szavakat meg a televízió képernyőjén, amelyek leírják a hang vagy a hang része a programnak. A feliratok a nézők, akik siket vagy nagyothalló, hogy kövesse a párbeszéd és az intézkedés a program egyszerre. Ők is nyújt információt, hogy ki beszél, vagy arról, hanghatások, hogy fontos lehet, hogy nem értik a történetet, egy politikai esemény, vagy a cselekmény a program.

A képaláírás létre az átirat a program. A feliratozódnak elválasztja a párbeszédet a feliratokat, és biztosítja, hogy a szavak szerepelnek szinkronban a hang azt írják. Egy speciálisan tervezett számítógépes program kódolja a feliratozási információt, és kombinálja az audio és video egy új mester szalag vagy digitális fájlt a program.

A feliratok lehetnek “nyitott” vagy “zárt”. Megtekintéséhez zárt feliratok, a nézők kell egy set-top-dekóder, vagy egy televízió beépített dekóder áramköre. Nyitott feliratok jelennek meg minden televíziók és megtekinthető nélkül dekóder. Az elmúlt néhány közleményeket, elnöki címet, vagy a programozás által létrehozott vagy siket és a nagyothalló közönség volt nyitva felirattal. A széles körű hozzáférhetősége zárt képaláírás technológia, nyitott feliratok ritkán használják.

Feliratozás elérhetővé vált a digitális televíziók, mint például a nagy felbontású televízió (HDTV) készlet, gyártó július 1. után, 2002. 1. Digitális feliratozás nagyobb rugalmasságot biztosít azáltal, hogy a néző, hogy ellenőrizzék a felirat megjelenítése, beleértve a betűtípust, a szöveg méretét és a színes, és a háttér színét.

Valós idejű feliratozás létre, mint egy esemény történik. A feliratozódnak (gyakran képzett, mint a bíróság riporter vagy gyorsíró) használ STENOTYPE gép egy fonetikus billentyűzet és speciális szoftver. A számítógép lefordítja a fonetikus szimbólumok angol feliratok szinte azonnal. A kis késés alapul feliratozódnak igényét, hogy hallja a szót, és a számítógép feldolgozási idő. Valós idejű feliratozás használható programok, amelyek nem szkript élő események, beleértve a kongresszusi eljárás; programok és szórásos találkozók, mint például a nemzeti ülésein szakmai szövetségek.

Bár a legtöbb valós idejű feliratozás több mint 98 százalékos pontossággal, a közönség láthatja alkalmi hibákat. A feliratozódnak lehet félreért egy szót, hallani egy ismeretlen szót, vagy egy hiba a szoftver szótárban. Gyakran előfordul, hogy a valós idejű feliratozás elő egy másik helyen a programozás és továbbítják telefonvonalat. Amellett, hogy élő, valós idejű feliratozás, feliratokat kerüljenek előre felvett videó, kölcsönzés filmek szalagon és DVD, valamint az oktatási és képzési szalagok egy hasonló folyamat, de lehetővé teszi a hibajavítás.

Elektronikus szoba feliratok (ENR) létrehozott egy script számítógép vagy teleprompter és általánosan használt élő vet. Csak anyag, hogy megírt lehet címadó ezzel a technikával. Ezért spontán kommentár, az élő területen jelentések, törés, és a sport és időjárás-előrejelzés nem lehet képaláírással segítségével ENR, és a valós idejű feliratozás szükséges.

A feliratok lehet előállítani, mint akár szerkesztett vagy szó szerint feliratokat. Szerkesztette feliratok összefoglalni ötletek és lerövidíti kifejezéseket. Verbatim feliratokat tartalmaznak minden elhangzott. Bár vannak olyan helyzetek, amelyekben szerkesztett feliratokat már inkább a könnyebb olvasás (mint gyermek programok), a legtöbb ember, akik siket vagy hallók inkább a teljes hozzáférés által szó szerint szövegeket.

Egyre több mozik országszerte kínálnak ilyen típusú feliratozó rendszer. Egy állítható Lucite panel tulajdonít a néző ülés és tükrözi a feliratokat egy fénykibocsátó dióda (LED) hátoldalán, a színház.

Kutatók vizsgálják feliratot funkciók, sebesség, és a hatása a látássérült olvasva feliratokat. A kutatás segítségével a televíziós ipar megérteni képaláírás funkciókat meg kell tartani, és amely új funkciókat kell elfogadni, hogy jobban szolgálja a fogyasztók számára. Más kutatások lehetőségeinek vizsgálata feliratokat, mint tanulási eszköz megszerzésének angol nyelvű és olvasási készség. Ezek a vizsgálatok azt vizsgálja, hogy a feliratok erősítheti szókincs, javítja olvasási, és segít az emberek megtanulják a kifejezések és beszéd mintákat beszélt angolul.

Az amerikaiak a fogyatékkal élő törvény (ADA) az 1990 megköveteli, hogy a vállalkozások és állami szálláshely biztosítására, hogy a fogyatékkal élő személyek nincsenek kizárva vagy elutasított szolgáltatások hiánya miatt az egészségügyi segítséggel. A képaláírás tartják az egyik típusú kiegészítő támogatás. Mivel a folyosón a ADA, a használata feliratozás bővült. Szórakozási, oktatási, információs és oktatási anyagok felirattal a siket és a nagyothalló közönség idején ők gyártják és terjesztik.

A televíziós dekóder áramköre Act 1990 előírja, hogy minden televízió nagyobb mint 13 centi értékesített az Egyesült Államokban 1993. július után egy speciális beépített dekóder, amely lehetővé teszi a néző számára zárt címadó programozás. A távközlési törvény 1996 irányítja a Federal Communications Commission (FCC) szabályokat elfogadni igénylő feliratozást a legtöbb televíziós műsorok.

Az FCC szabályok feliratozás lépett hatályba január 1-1998 igényelnek az emberek vagy cégek, televíziós műsorszórásra közvetlenül az otthoni nézőket, hogy ellenőrizze, hogy ezek a programok képaláírással. Szabályok értelmében, a 100 százalékban nonexempt programok látható vagy január 1. után, 1998 kell feliratai által 2006. január 1-Is, 75 százaléka nonexempt programok látható január 1. előtt, 1998, kell feliratai január 1- 2008. A szabályok nem vonatkoznak a videokazetták, kivezetésével, digitális video lemezeket vagy videojáték-kazettákat.

A szabályok a személyek vagy cégek, televíziós műsorszórásra közvetlenül otthoni nézők (video program forgalmazók). Néhány példa a helyi televíziós állomások, műholdas televíziós szolgáltatások, valamint a helyi kábeltelevíziós szolgáltatók. Bizonyos helyzetekben, video program szolgáltatók felelősek a feliratozás programokat. A video program szolgáltató lehet egy televíziós programban hálózat (például, ABC, NBC, UPN, Élettartam, A & E), vagy más cég, ami egy adott televíziós programot. Azonban, mivel a hálózatok nem televíziós műsorszórásra közvetlenül otthon nézők, ők nem felelősek, amelyek megfelelnek a feliratozást szabályokat, és nem szükséges válaszolni a panaszokra a nézők elől. Azonban, broadcast és kábelhálózatok és a program gyártók fokozott figyelmet szentel a feliratozást kérdéseket, valamint a US Department of Education, az elsődleges forrás finanszírozására feliratozás.

Az FCC szabályok létrehozhat átmeneti időszakok, amelyek alatt az összeg a zárt felirattal programozás fokozatosan növekszik. 2000 és 2001 során, video program forgalmazók kötelesek biztosítani feliratozására 450 órán csatornánként egy naptári negyedévben új programok (látható vagy január 1. után, 1998). 2002-ben és 2003-ban, a forgalmazók, növelnie kell az órát csatorna cím programozása 900 naptári negyedév az új programokat. 2004-ben és 2005-ben, 1350 munkaóra csatornánként egy naptári negyedévben új programokat kell cím.

Ha egy videó műsorelosztó már jelenleg is több, mint a szükséges órát csatorna alatt egy adott naptári negyedévben, hogy a forgalmazó köteles továbbra is biztosítani cím programozás lényegében azonos szinten, mint az átlagos szinten biztosított az első 6 hónapjában 1997.

A programozáshoz látható január 1. előtt, 1998, legalább 30 százaléka a csatorna programozás során minden naptári negyedév kell felirattal kezdődő január 1., 2003.

Egyes reklámok, közérdekű bejelentésekre, nem angol nyelvű programok (kivéve a spanyol programok), a helyben előállított és forgalmazott, nem programozás, szöveges programok kora reggeli programok és nonvocal zenei programok mentesülnek feliratozást. Az FCC tervezi, hogy felülvizsgálja a program mentességet később e olyan változtatásokra van szükség. 2

Ahhoz, hogy többet megtudjon az FCC szabályok és feliratokat, beleértve a panasz eljárás hívás

fenntartja a könyvtár a szervezetek, amelyek választ kérdéseire, és a nyomtatott vagy elektronikus tájékoztatást feliratozást. Kérjük, olvassa el a lista szervezetek www.nidcdernment / könyvtárba.

A következő kulcsszavak segítségével keresni a szervezetek, amelyek relevánsak a feliratozást

További információkért, kiegészítő címek és telefonszámok, vagy egy nyomtatott szervezetek listáját, kapcsolat

Mikor jelenik meg a zártabb címadó programozás?

Milyen programok mentesülnek?

Hol kaphatok további információt?

Megjegyzés: Sok kereskedelmi gyártó és néhány speciális szoftver lehetővé teszi az egyének, csoportok és iskolák létrehozására feliratokat.

 00-4834, 2002. július Ellenőrizte: 2002 július