keserű dinnye: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Afrikai uborka, ampalaya, balzsam körte, Balsam-Apple, Balsambirne, Balsamo, Bitter Apple, Bitter uborka, keserű tök, Bittergurke, Carilla Gyümölcs, Carilla Sütőtök, Cerasee, Chinli-Chih, Cundeamor, fructus Mormordicae Grosvenori, Karavella, Kath .. ; Lásd az összes nevet Afrikai uborka, ampalaya, balzsam körte, Balsam-Apple, Balsambirne, Balsamo, Bitter Apple, Bitter uborka, keserű tök, Bittergurke, Carilla Gyümölcs, Carilla Sütőtök, Cerasee, Chinli-Chih, Cundeamor, fructus Mormordicae Grosvenori, Karavella, Kathilla, Karela, Kareli, Kerala, Kuguazi, K’u-Kua, Lai Margose, sárgadinnye Amargo, sárgadinnye Amer, Momordica, Momordica charantia, Momordica murcata, Momordique, pepino Montero, P’u-T’ao, Sorosi, Sushavi, növényi inzulin, Wild uborka; elrejtése nevek

Keserű dinnye egy növény. A gyümölcsök és magok készítéséhez felhasznált gyógyszer; Bitter dinnye használják különböző gyomor- és bélrendszeri rendellenességek, beleértve a gasztrointesztinális (GI) ideges, fekélyek, vastagbélgyulladás, székrekedés, és a bél férgek. Azt is használják a cukorbetegség, vesekő, láz, bőr nevezett állapot a pszoriázis, és a májbetegségek, a start menstruáció, és a támogató kezelésként, akik a HIV / AIDS; Helyileg, keserű dinnye használják bőralatti fertőzések (tályogok) és sebek; Keserű dinnye használják, mint a zöldség Indiában és más ázsiai országok és összetevőként néhány fajta curry.

Keserű dinnye olyan kémiai anyagot, amely úgy működik, mint az inzulin, hogy segítsen csökkenteni a vércukorszintet.

Elegendő bizonyíték fo; Cukorbetegség. A kutatási eredmények eddig ellentmondó és nem meggyőző. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a keserű dinnye, gyümölcs, gyümölcslé, vagy kivonat fokozza a glükóz-toleranciát, csökkenti a vércukorszintet, és csökkenti a HbA1c (amely a vércukorszint idővel) az emberek 2-es típusú cukorbetegség. Ezek a vizsgálatok azonban van néhány hibája. Más kutatások nem volt pozitív; Pikkelysömör; HIV / AIDS; Gyomor-és bélrendszeri rendellenességek; Vesekövek; Májbetegség; Bőr tályogok és sebek; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát keserű dinnye e célra.

Keserű dinnye gyümölcs talán SAFE a legtöbb ember számára, ha szájon át a rövid távú. A biztonsági hosszú távú használatra (3 hónapon túli) nem ismert. Ott is nem elég információ a biztonsági fogyasztása más részein a keserű dinnye vagy alkalmazó keserű dinnye a bőrt; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: Keserű dinnye valószínűleg nem biztonságos, ha szájon át a terhesség alatt. Bizonyos vegyszerek keserű dinnye, gyümölcs, gyümölcslé, és a magvakat lehet kezdeni menstruációs vérzés, és okozott abortusz állatokban. Nem tudunk eleget a biztonsági segítségével keserű dinnye szoptatás alatt -feeding. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja; Diabetes: Keserű dinnye is csökkentheti a vércukorszintet. Ha cukorbetegsége van, és figyelembe gyógyszerek csökkenthetik a vércukorszintet, hozzátéve, keserű dinnye is, hogy a vércukorszint csökkenése túl alacsony. Ellenőriznie kell a vércukorszintjét óvatosan; A glükóz-6-foszfát dehidrogenáz (G6PD) hiány: Emberek G6PD-hiány alakulhat “favism” evés után keserű dinnye magot. Favism feltétele elnevezett fava bab, amely úgy gondolják, hogy okoz “fáradt vér” (vérszegénység), fejfájás, láz, hasi fájdalom, és kóma bizonyos embereket. A kémiai található keserű dinnye magok kapcsolatos vegyszerek Fava bab. Ha G6PD-hiány, ne keserű dinnye; Műtét: Van egy aggodalom, hogy keserű dinnye zavarhatja vércukorszint műtét alatt és után. Hagyja abba a keserű dinnye legalább 2 héttel a tervezett műtét.

Keserű dinnye képes csökkenteni a vércukorszintet. Cukorbetegség gyógyszerek is használják, hogy a vércukorszint csökkentésére. Figyelembe keserű dinnye együtt cukorbetegség gyógyszerek okozhat a vércukorszintje túlságosan alacsony. Ellenőriznie kell a vércukorszintjét szorosan. Az adagot a cukorbetegség gyógyszeres esetleg meg kell változtatni; Bizonyos gyógyszerek használt cukorbetegség közé glimepirid (Amaryl) gliburid (DiaBeta, Glynase PresTab, Micronase), inzulin, pioglitazon (Actos), roziglitazon (Avandia), klórpropamid (Diabinese), glipizid (glükotrol) tolbutamid (Orinase) és mások .

A megfelelő adag keserű dinnye több tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok keserű dinnye. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Aguwa, C. N. és Mittal, G. C. vetélést hatásai a gyökerei Momordica angustisepala. J Ethnopharmacol. 198; 7 (2): 169-173.

Akhtar, M. S. Trial Momordica charantia Linn (Karela) por betegeknél lejárat kezdődő cukorbetegség. J Pak.Med Assoc 198; 32 (4): 106-107.

Ansari, N. M., Houlihan, L., Hussain, B., és Pieroni, A. antioxidáns aktivitása öt zöldség hagyományosan fogyasztott dél-ázsiai bevándorlók Bradford, Yorkshire, Egyesült Királyság. Phytother Res 200; 19 (10): 907-911.

Baldwa VS, Bhandara CM, Pangaria A, és munkatársai. Klinikai vizsgálatok során a diabetes mellitusban szenvedő betegek egy inzulin-szerű vegyületet nyert növényi forrásból. Uppsala J Med Sci 197; 82: 39-41.

Chan, W. Y., Tam, P. P., és Yeung, H. W. A megszűnése terhesség korai szakaszában az egér béta-momorcharin. Fogamzásgátlás 198; 29 (1): 91-100.

Chen, K., Chan, L. L. és Li, E. T. Bitter dinnye (Momordica charantia) csökkenti elhízás, csökkenti a szérum inzulin és normalizálja a glükóz tolerancia patkányokban táplált magas zsírtartalmú étrend. J Nutr. 200; 133 (4): 1088-1093.

Das, P., Sinhababu, S. P. és Dam, T. átvilágítása antihelminthic hatásainak indiai növényi kivonatok: előzetes jelentést. J Altern kiegészítő Med 200; 12 (3): 299-301.

Dixit, V. P., Khanna, P., és Bhargava, S. K. hatásai Momordica charantia L. gyümölcs kivonat a here funkciójának kutya. Planta Med 197; 34 (3): 280-286.

Dutta PK, Chakravarty AK, Chowdhury Egyesült Államokban, és Pakrashi SC. Vicine egy favism indukáló toxin Momordica charantia Linn. magok. Indian J. Chem 198; 20B (augusztus): 669-671.

Hulin et al. A mérgezés Aigue öntsük Momordica charantica (Sorrossi). A proposdeux cas. Semaine Hospitaux 198; 64: 2847-2848.

Khanna, P., Jain, S. C., Panagariya, A., és Dixit, V. P. Hipoglikémiás aktivitás A polipeptid-p egy növényi forrásból. J Nat.Prod. 198; 44 (6): 648-655.

Kohno H., Yasui, Y., Suzuki, R., Hosokawa, M., Miyashita, K., és Tanaka, T. Diétás magolaj gazdag konjugált linolénsav keserű dinnye gátolja azoxymethane-indukált patkány vastagbél karcinogenezis keresztül magasság a vastagbél PPARgamma kifejezés és megváltoztatását lipid összetételét. Int J. Cancer 7-20-200; 110 (6): 896-901.

Krawinkel, M. B. és Keding, G. B. Keserű tök (Momordica charantia): A diétás megközelítés hiperglikémia. Nutr Rev 200; 64 (7 Pt 1): 331-337.

Lee-Huang, S., Huang, PL, Sun, Y., Chen, HC, Kung, HF, Huang, PL, és Murphy, WJ gátlása MDA-MB-231 humán emlő tumor xenograftok és HER2 expresszió anti-tumor szerek GAP31 és MAP30. Anticancer Res 200; 20 (2A): 653-659.

Liu, H. L., Wan, X., Huang, X. F. és Kong, L. Y. biotranszformációjára szinapinsav sav katalizált Momordica charantia peroxidáz. J Agric Food Chem 2-7-200; 55 (3): 1003-1008.

Marles R és Farnsworth N. antidiabetikus növények és azok aktív összetevői: egy frissítés. Phytomedicine 199; 2 (2): 137-189.

Miura, T., Itoh, C., Iwamoto, N., Kato, M., Kawai, M., Park, S. R., és a Suzuki, I. Hipoglikémiás aktivitás a gyümölcs a Momordica charantia 2-es típusú diabéteszes egerek. J Nutr.Sci.Vitaminol. (Tokyo) 200; 47 (5): 340-344.

Nerurkar, PV, Lee, YK, Linden, EH, Lim, S., Pearson, L., Frank, J., és Nerurkar, VR Lipid csökkentő hatását a Momordica charantia (Bitter sárgadinnye) a HIV-1-proteáz inhibitor-kezelt humán hepatoma sejtek, HepG2. Br J Pharmacol 200; 148 (8): 1156-1164.

Nerurkar, P. V., Pearson, L., Efird, J. T., Adeli, K., Theriault, A. G., és Nerurkar, V. R. mikroszomális triglicerid transzfer fehérje gén expresszióját és ApoB szekréció gátolható keserű dinnye HepG2 sejtekben. J Nutr 200; 135 (4): 702-706.

Ng, T. B., Wong, C. M., Li, W. W. és Yeung, H. W. inzulin-szerű molekulák Momordica charantia magok. J Ethnopharmacol. 198; 15 (1): 107-117.

Ng, T. B., Wong, C. M., Li, W. W. és Yeung, H. W. izolálása, jellemzése és a galaktóz-kötő lektin a insulinomimetic tevékenységeket. A magokat a keserű tököt Momordica charantia (Family Kabakosok). Int J Peptide Protein Res 198; 28 (2): 163-172.

Pongnikorn, S., Fongmoon, D., Kasinrerk W. és Limtrakul, P. N. hatása keserű dinnye (Momordica charantia Linn) vízszintes és funkciója a természetes ölősejtek méhnyakrákban szenvedő betegek sugárkezelést. J Med Assoc Thai. 200; 86 (1): 61-68.

Raman A és Lau C. Anti-diabetikus tulajdonságait és Növénykémiai Momordica charantia L. (Kabakosok). Phytomedicine 199; 2 (4): 349-362.

Rathi, S. S., Grover, J. K. és kádak, V. hatása Momordica charantia és Mucuna pruriens kísérleti cukorbetegség és azok hatása a fő anyagcsere enzimek részt vesz a szénhidrát-anyagcsere. Phytother.Res 200; 16 (3): 236-243.

Rebultan, S. P. Keserű dinnye terápia: kísérleti HIV-fertőzés kezelésére. AIDS-Ázsiában 199; 2 (4): 6-7.

Senanayake, GV, Maruyama, M., Sakono, M., Fukuda, N., Morishita, T., Yukizaki, C., Kawano, M., és Ohta H. A hatások a keserű dinnye (Momordica charantia) kivonatok szérum és a máj lipid paraméterek hörcsögök táplált koleszterinmentes és koleszterinben gazdag étrend. J Nutr Sci Vitaminol. (Tokyo) 200; 50 (4): 253-257.

Senanayake, GV, Maruyama, M., Shibuya, K., Sakono, M., Fukuda, N., Morishita, T., Yukizaki, C., Kawano, M., és Ohta H. A hatások a keserű dinnye ( Momordica charantia) a szérum és a máj triglicerid szint patkányokban. J Ethnopharmacol 200; 91 (2-3): 257-262.

Shekelle, P. G., Hardy, M., Morton, S. C., Coulter, I., Venuturupalli, S., Favreau, J., és a Hilton, L. K. Are ájurvédikus gyógynövények cukorbetegség hatékony? J Fam.Pract. 200; 54 (10): 876-886.

Srivastava Y. antidiabetikus és adaptogén tulajdonságokkal Momordica charantia kivonat: Kísérleti és klinikai értékelés. Phytother Res 199; 7: 285-289.

Štepka W, Wilson KE, és Madge GE. Antifertility vizsgálat Momordica. Lloydia 197; 37 (4): 645.

Takemoto, D. J., Dunford, C, és McMurray, M. M. A citotoxikus és citosztatikus hatása a keserű dinnye (Momordica charantia) humán limfociták. Toxicon 198; 20 (3): 593-599.

Takemoto, D. J., Jilka, C, és Kresie, R. tisztítása és jellemzése egy citosztatikus faktor a keserű dinnye Momordica charantia. Prep.Biochem 198; 12 (4): 355-375.

Tennekoon, K. H., Jeevathayaparan, S., Angunawala, P., Karunanayake, E. H. és Jayasinghe, K. S. hatása Momordica charantia a kulcsfontosságú májenzimek. J Ethnopharmacol. 199; 44 (2): 93-97.

Tuekpe, M. K., Todoriki, H., Sasaki, S., Zheng, K. C. és Ariizumi, M. kálium kiválasztás egészséges japán nőknek -kal növelték intervenciós felhasználásával házi csomagszállítás okinawai zöldséget. Hypertens.Res 200; 29 (6): 389-396.

Virdi, J., Sivakami, S., Shahani, S., Suthar, A. C, Banavalikar, M. M., és Biyani, M. K. antihiperglikémiás hatását három kivonatok Momordica charantia. J Ethnopharmacol. 200; 88 (1): 107-111.

Wang, YX, Jacob, J., Wingfield, PT, Palmer, I., Stahl, SJ, Kaufman, JD, Huang, PL, Huang, PL, Lee-Huang, S., és TORCHIA, DA Anti-HIV és anti -tumor fehérje MAP30, egy 30 kDa egyszálú I-es típusú RIP, részvények hasonló másodlagos szerkezete és béta-lemez topológia a lánc ricin, a típus-II RIP. Protein Sci. 200; 9 (1): 138-144.

Wang, YX, Neamati, N., Jacob J. Palmer, I., Stahl, SJ, Kaufman, JD, Huang, PL, Huang, PL, Winslow, HE, Pommier Y., Wingfield, PT, Lee- Huang, S., Bax, A., és TORCHIA, DA Solution szerkezete az anti-HIV-1 és anti-tumor fehérje MAP30: szerkezeti betekintést a több funkciót. Cell 11-12-199; 99 (4): 433-442.

Welihinda, J., Arvidson, G., Gylfe, E., Hellman, B., és Karlsson, E. Az inzulin-felszabadító aktivitás a trópusi növény Momordica charantia. Acta Biol Med Ger 198; 41 (12): 1229-1240.

Wong, C. M., Yeung, H. W. és Ng, T. B. átvilágítása Trichosanthes kirilowii, Momordica charantia és Cucurbita maxima (család Cucurbitaceae), olyan vegyületekre, antilipolitikus aktivitást. J Ethnopharmacol. 198; 13 (3): 313-321.

Yasui, Y., Hosokawa, M., Kohno H., Tanaka, T., és Miyashita, K. troglitazon és 9cis, 11trans, 13trans-konjugált linolénsav: összehasonlítása ezek antiproliferatív és apoptózist indukáló hatást gyakorolnak a különböző vastagbélrák sejtvonalakban. Kemoterápia 200; 52 (5): 220-225.

Ahmad N, Hassan MR, Halder H Bennoor KS. Hatása Momordica charantia (Karolla) kivonatok éhomi és étkezés utáni vércukor NIDDM betegekben (abstract). Banglades Med Res Counc Bull 199; 25: 11-3.

Ali L, Khan AK, Mamun MI, et al. Tanulmányok hipoglikémiás hatása gyümölcsvelő, mag, és az egész növény Momordica charantia normális és diabéteszes modell patkányokban. Planta Med 199; 59: 408-12.

Anila L, Vijayalakshmi NR. Jótékony hatásai származó flavonoidok Szezámmag indicum, Emblica officinalis és Momordica charantia. Phytother Res 200; 14: 592-5.

Aslam M, Stockley IH. Kölcsönhatása curry összetevő (Karela) és a kábítószer (klórpropamid). Lancet 1979: 1: 607.

Baldwa VS, Bhandari CM, Pangaria A, Goyal RK. Betegeken végzett klinikai vizsgálatban a diabetes mellitus az inzulin-szerű vegyület nyert növényi forrásokból. Ups J Med Sci 197; 82: 39-41.

Basch E, Gabardi S, Ulbricht C. Keserű dinnye (Momordica charantia): Beszámoló a hatékonyság és a biztonság. Am J Health Syst Pharm 200; 60: 356-9.

Bourinbaiar AS, Lee-Huang S. A tevékenység a növényi eredetű antiretrovirális fehérjék MAP30 és GAP31 a herpes simplex vírus in vitro. Biochem Biophys Res Commun 199; 219: 923-9.

Bourinbaiar AS, Lee-Huang S. potencírozása anti-HIV-aktivitását gyulladáscsökkentő gyógyszerek, a dexametazon és az indometacin által MAP30 a vírusellenes ágens keserű dinnye. Biochem Biophys Res Commun 199; 208: 779-85.

Cakici I, Hurmoglu C Tunctan B, et al. Hypoglykaemiás hatását Momordica charantia kivonatok normoglycaemic vagy cyproheptadine indukált hyperglikémiás egerekben. J Ethnopharmacol 199; 44: 117-21.

Cunnick JE, Sakamoto K, CHAPES SK, et al. Indukálása tumor citotoxikus immunsejtek alkalmazásával egy fehérje a keserű dinnye (Momordica charantia). Cell Immunol 199; 126: 278-89.

Dans AM, Villarruz MV, Jimeno CA, et al. A hatás a Momordica charantia kapszula készítmény a vércukorszint csökkentése szempontjából 2-es típusú diabetes mellitus további vizsgálatokat igényel. J Clin Epidemiol 200; 60: 554-9.

Nap C, Cartwright T, prépost J, Bailey CJ. Hypoglykaemiás hatását Momordica charantia kivonatok. Planta Med 199; 56: 426-9.

Grover JK, Tartályok V. Rathi SS, Dawar R. hagyományos indiai antidiabetikus növények mérséklik progresszióját vesekárosodás streptozotocin indukálta diabeteses egerekben. J Ethnopharmacol 200; 76: 233-8.

Jilka C, Strifler B, Fortner GW, et al. In vivo tumorellenes aktivitását a keserű dinnye (Momordica charantia). Cancer Res 198; 43: 5151-5.

Jiratchariyakul W, Wiwat C Vongsakul M, et al. HIV-inhibitor, a Thai keserű tököt. Planta Med 200; 67: 350-3.

Leatherdale B, Panesar RK, Singh G., et al. A glükóz tolerancia megjavul miatt Momordica charantia. Br Med J (Clin Res Ed) 198; 282: 1823-4.

Lee-Huang S, Huang PL, Chen HC, és munkatársai. Anti-HIV és tumorellenes aktivitást rekombináns MAP30 keserű dinnye. Gene 199; 161: 151-6.

Lee-Huang S, Huang PL, Huang PL, et al. Gátlása integráz humán immundeficiencia vírus (HIV) 1-es típusú anti-HIV növényi fehérjék MAP30 és GAP31. Proc Nati Acad Sci U S A 199; 92: 8818-22.

Lee-Huang S, Huang PL, Nara PL, et al. Térkép 30: új inhibitora a HIV-1 fertőzés és replikáció. FEBS Lett 199; 272: 12-8.

Leung SO, Yeung HW, Leung KN. Az immunszuppresszív tevékenységek két vetélést izolált fehérjék a magok keserű dinnye (Momordica charantia). Immunopharmacol 198; 13: 159-71.

Naseem MZ, Patil SR, Patil SR, et al. Antispermatogenic és androgén tevékenységet Momordica charantia (Karela) albínó patkányokon. J Ethnopharmacol 199; 61: 9-16.

Raman A, et al. Antidiabetikus tulajdonságait és Növénykémiai Momordica charantia L. (Kabakosok). Phytomedicine 199; 294.

Sarkar S, M Pranava, Marita R. bemutatása hipoglikémiás Momordica charantia egy validált állatkísérleti modellben a cukorbetegség. Pharmacol Res 199; 33: 1-4.

Schreiber CA, Wan L, a Sun Y, et al. A vírusellenes szerek, MAP30 és GAP31, nem toxikusak az emberi spermiumok és hasznos lehet, hogy megakadályozzák a szexuális továbbítását típusú humán immundeficiencia vírus 1. Fertil Steril 199; 72: 686-90.

Shibib BA, Khan LA, Rahman R. Hipoglikémiás aktivitás Coccinia indica és Momordica charantia diabéteszes patkányokban: depresszió a hepatikus glukoneogenetikus enzimek glükóz-6-foszfatáz és a fruktóz-1,6-biszfoszfatáz és magassági mind a máj és a vörös-sejt sönt enzim glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz. Biochem J 199; 292: 267-70.

Srivastava Y, Venkatakrishna-Bhatt H, Verma Y, et al. Antidiabetikus és adaptogén tulajdonságokkal Momordica charantia kivonat: Kísérleti és klinikai értékelés. Phytother Res 199; 7: 285-9.

Vikrant V, Grover JK, Tandon N, et al. A kezelés kivonatok Momordica charantia és Eugenia jambolana megakadályozza hiperglikémia és hiperinzulinémia fruktóz táplált patkányok. J Ethnopharmacol 200; 76: 139-43.

Welihinda J, et al. Hatása Momordica charantia a glükóz tolerancia kialakult diabétesz. J Ethnopharmacol 198; 17: 277-82.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió