klofazimin

Terápiás Osztály: Leprostatic

Használja a klofazimin

klofazimin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert klofazimin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a klofazimin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Tanulmányok klofazimin volna tenni csak a felnőtt betegek, és nincs külön információ összehasonlításával használata klofazimin gyermekekben használatát más korcsoportokban.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a fiatalabb felnőttek vagy ha okozhatnak különböző mellékhatásokat vagy probléma az idős emberek. Nincs konkrét információk összehasonlításával használata klofazimin az idősek használatát más korcsoportokban.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed klofazimin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata előtt klofazimin

Használata klofazimin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata klofazimin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata klofazimin együtt az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja klofazimin, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát klofazimin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Klofazimin kell bevenni étkezés közben, vagy tejjel.

Annak érdekében, hogy tisztázni a lepra teljesen, akkor nagyon fontos, hogy folyamatosan szedje klofazimin a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát néhány hónap múlva. Lehet, hogy minden nap, amíg 2 év az élet. Ha idő előtt abbahagyja klofazimin túl korán, a tünetek visszatérhetnek.

klofazimin működik a legjobban, ha van egy állandó mennyiségű a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot. Is, akkor a legjobb, hogy minden egyes adagot ugyanabban az időben minden nap. Ha segítségre van szüksége a tervezésben a legjobb alkalom arra, hogy a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát.

Az adagot a klofazimin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú klofazimin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag klofazimin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Ha a tünetek nem javulnak belül 1-3 hónapon belül, illetve ha lesz rosszabb, kérdezze meg orvosát. Ez eltarthat akár 6 hónap előtt a teljes ellátás klofazimin látható.

Klofazimin okozhat rózsaszín vagy piros a barnásfekete elszíneződést a bőr néhány héten belül, miután elkezdte szedni. Mivel a bőr elszíneződése, néhány beteg lesz depressziós. Az elszíneződés eltűnik, ha idő előtt abbahagyja a klofazimin. Azonban lehet, hogy több hónapig vagy évig a bőr, hogy törölje el teljesen. Ha a bőr elszíneződése miatt, hogy nagyon lehangolt vagy, hogy öngyilkossági gondolatok, kérdezze meg orvosát azonnal.

klofazimin okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a klofazimin, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, vagy nem éber vagy képes látni is. Ha ezek a reakciók válnak, kérdezze meg orvosát.

Klofazimin okozhatja a bőr érzékenyebbé válnak a napfény, mint az normálisan. Napfényt, akár rövid ideig okozhat bőrkiütés, viszketés, bőrpír vagy elszíneződés a bőrön, vagy súlyos leégés. Amikor elkezdi szedni klofazimin

Helyes használata klofazimin

Ha van egy súlyos reakció, kérdezze meg orvosát.

Klofazimin is okozhat száraz, durva, vagy hámló bőr. A bőr krém, testápoló, vagy olaj segíthet kezelni ezt a problémát.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Klofazimin gyakran okoz elszíneződést a széklet, bélés, a szemhéj, köpet, verejték, könnyek, és a vizeletben. Általában ez a mellékhatás nem igényelnek orvosi figyelmet, de az elszíneződés nem megy el. Azonban clofazimin is okozhat véres vagy fekete, kátrányos széklet. Ez a mellékhatás tünete lehet a súlyos vérzési problémák igényelnek orvosi ellátást.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben klofazimin

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Lepra rifampicin, dapszon, Rifadin, Rimactane, Lamprene

Lepra, dapszon-rezisztens Lamprene

klofazimin Side Effects

klofazimin

Lepra, dapszon érzékeny Lamprene

Lepra, erythema nodosum leprában thalidomiddal Thalomid, Lamprene