klonidin klórtalidon

Terápiás Osztály: alfa-adrenerg agonista / tiazid kombinált

Használja a klonidin klórtalidon

Farmakológiai Osztály: Clonidine

Kémiai Osztály: A tiazid Kapcsolódó

A magas vérnyomás növeli a munkaterhelés a szív és az artériák. Ha ez továbbra is hosszú ideig, a szív és az artériák nem működik megfelelően. Ez károsíthatja az ereket az agy, a szív és a vesék kapott agyvérzést, szívelégtelenséget vagy veseelégtelenséget okozhat. A magas vérnyomás is növelheti a szívroham kockázatát. Ezek a problémák lehetnek kisebb valószínűséggel fordulhat elő, ha a vérnyomás szabályozása.

A klonidin vezérlésével működik idegi impulzusok mentén bizonyos test idegpályákon. Ennek eredményeként ellazítja ereket úgy, hogy a vér áthalad őket könnyebben. A klórtalidon ez a kombináció egy vizelethajtó (víz tabletta), amely segít csökkenteni a víz mennyisége a testben növeli a vizeletürítést.

Klonidin és klórtalidon kombináció csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert klonidin klórtalidon, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a klonidin klórtalidon vagy egyéb gyógyszereket. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt klonidin klórtalidon

Tanulmányok klonidin klórtalidon volna tenni csak a felnőtt betegek, és nincs külön információ összehasonlításával használata klonidin klórtalidon kombináció gyermekek használatára más korcsoportokban. Azonban a gyerekek érzékenyebbek lehetnek, mint a felnőttek klonidin. A klonidin túladagolásról számoltak, amikor a gyerekek véletlenül került klonidin és klórtaiidon.

Szédülés vagy szédülés és jelei túl sok kálium veszteség nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idősek, akik érzékenyebbek a hatásait klonidin klórtalidon.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed klonidin klórtalidon, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével klonidin klórtalidon bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Segítségével klonidin klórtalidon bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével klonidin klórtalidon bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát klonidin és klórtalidon. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

klonidin klórtalidon okozhatja, hogy valamilyen szokatlan fáradtságérzés, amikor elkezdi, hogy vegye. Az is megfigyelhető, nőtt a vizelet mennyiségét, illetve a vizelés gyakoriságának. A gyógyszer bevétele után egy ideig, ezek a hatások tehát csökkenteni kellene. A legjobb, hogy tervezze meg a dózisok ütemterv szerint, amely legalább befolyásolja a személyes tevékenységet és az alvást. Kérdezze meg az egészségügyi szakember, hogy segítsen megtervezni a legjobb alkalom arra, hogy a klonidin klórtalidon.

Amellett, hogy a használata a gyógyszert az orvos által felírt, a megfelelő kezelés a magas vérnyomás lehetnek súlykontroll és az ellátás típusú élelmiszerek eszel, különösen élelmiszerek magas nátrium. Orvosa meg fogja mondani, hogy mely tényezők a legfontosabbak az Ön számára. Kérdezze meg orvosát, mielőtt megváltoztatja a diéta.

Sok beteg, akiknek magas a vérnyomása nem fogja észrevenni a jeleket a probléma. Tény, hogy sokan úgy érzik normális. Nagyon fontos, hogy a gyógyszert, ahogy irányította, és hogy tartsa meg a találkozókat orvosával akkor is, ha jól érzi magát.

Ne feledje, hogy a klonidin klórtalidon nem gyógyítja meg a magas vérnyomást, de ez nem segít irányítani. Ezért továbbra is meg kell venni azt irányítani, ha azt várod, hogy csökkentheti a vérnyomást, és tartsa lenyomva. Lehet, hogy a magas vérnyomás gyógyszert az egész életed. Ha a magas vérnyomást nem kezelik, súlyos problémákat okozhat, mint például a szívelégtelenség, érrendszeri betegség, stroke, vagy vesebetegség.

Annak érdekében, hogy ne felejtse el bevenni a gyógyszerét, megpróbál bejutni a szokást vesz, hogy ugyanabban az időben minden nap.

Az adagot a klonidin és a klórtalidon különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú klonidin klórtalidon. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag klonidin klórtalidon, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha kihagy kettő vagy több adagot egy sorban, kérdezze meg orvosát azonnal. Ha a tested magától klonidin klórtalidon túl hosszú, a vérnyomás felmegy egy veszélyesen magas szintű, és néhány kellemetlen tünetek jelentkezhetnek.

Helyes használata klonidin klórtalidon

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a klonidin klórtalidon megfelelően működik.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt abbahagyja a klonidin klórtalidon. Orvosa, hogy csökkentse fokozatosan az összeget, amit szed, mielőtt leállítja a gyógyszer teljesen.

Győződjön meg róla, hogy elegendő gyógyszert a kezét az utolsó keresztül hétvégén, ünnepnapokon, vagy érdeklődnek. Ne hagyja ki, hogy bármilyen dózisban. Érdemes lehet, kérje kezelőorvosa másik írt receptet magánál, vagy pénztárca. Akkor majd azt kitöltve, ha elfogy a gyógyszer, ha távol van otthonától.

Mielőtt bármilyen sebészeti beavatkozás (fogászati ​​műtét) vagy sürgősségi ellátást, győződjön meg róla, az orvos vagy a fogorvos feladata tudja, hogy szed klonidin klórtalidon.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik over-the-counter (vény nélkül kapható) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel ezek növelik a vérnyomást.

Óvintézkedések használat közben klonidin klórtalidon

klonidin klórtalidon növeli az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri (CNS) depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek lassítják az idegrendszert, esetleg aluszékonyságot is okozó). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy narkotikumok, barbiturátok, gyógyszer rohamok izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben klonidin klórtalidon.

klonidin klórtalidon okozhat néhány ember, hogy lesz álmos vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha elkezdi, hogy vegye, vagy ha megnöveli az gyógyszert szed. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a klonidin és klórtalidon, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből. Felállt, lassan segíthet, de ha a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

A szédülés, szédülés, vagy ájulás szintén nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha alkoholt iszik, állni hosszú ideig, a testmozgás, vagy ha az idő meleg. Alkoholtartalmú italok fogyasztása is tehet az álmosság rosszabb. Amíg szedi klonidin klórtalidon, legyen óvatos, hogy korlátozzák az alkohol iszol. Is, extra ápolást sportolás közben, vagy meleg, vagy ha kell állni hosszú ideig.

klonidin klórtalidon okozhat veszteséget kálium a szervezetből.

Kérdezze meg orvosát, ha megbetegedtek és súlyos vagy folyamatos hányás vagy hasmenés. Ezek a problémák elveszítheti további víz és kálium.

A cukorbetegek

klonidin klórtalidon Side Effects

klórtalidon / klonidin

klonidin klórtalidon okozhatja a bőr sokkal érzékenyebb a napfényre, mint az normálisan. Napfényt, akár rövid ideig okozhat bőrkiütés, viszketés, bőrpír vagy elszíneződés a bőrön, vagy súlyos leégés. Amikor elkezdi szedni klonidin klórtalidon

Ha van egy súlyos reakció a nap, kérdezze meg orvosát.

klonidin és klórtalidon okozhatja szájszárazság. Mert átmeneti mentességet, használjon cukormentes édességet vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Azonban, ha a száj továbbra is úgy érzi, száraz több mint 2 hétig, kérdezze meg orvos vagy fogorvos. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Miután leállította a klonidin klórtalidon, akkor még olyan mellékhatásokat okoz, hogy szükség van a figyelmet. Ez alatt az idő alatt, kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre, a következő mellékhatásokat

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Magas vérnyomás lisinopril, amlodipin, metoprolol, a hidroklorotiazid losartan, furoszemid, atenolol, Lasix Norvasc, Diovan, valzartán, enalapril, toprol-XL, Benicar Cozaar, Lopressor, Bystolic, irbesartan, Vasotec, Avapro, hidroklorotiazid / lisinopril dyazide , Zestril

 vagy csatlakozz a klórtalidon / klonidin támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.