kobicisztát (szájon át) óvintézkedések

Orvosa ellenőrizni fogja majd a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét, hogy ezt a gyógyszert szedi. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Ne használja ezt a gyógyszert együtt atazanavir vagy darunavir ha Ön is használják a következő: alfuzozin (Uroxatral®), karbamazepin (Tegretol®), cizaprid (Propulsid®) dronedaron (Multaq®), indinavir (Crixivan®) irinotekán (Camptosar), lovasztatin (Altoprev®, Mevacor márkanevű), midazolam (Versed®), nevirapin (Viramune®), fenobarbitál (Luminal®), fenitoin (Dilantin®), pimozid (Orap®), rifampicin (Rifadin®) szildenafil (Revatio®), szimvasztatin (Simcor®, Zocor®), orbáncfű, triazolam (Halcion®), vagy anyarozs gyógyszerek (dihidroergotamin, ergotamin, metilergonovin, Cafergot®, Migranal®). Ellenkező esetben súlyos nemkívánatos hatásokat.

A gyógyszer használata együtt tenofovir DF okozhat vese problémák (beleértve a Fanconi-szindróma). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha véres vizelet, csökkent gyakorisága vagy a vizelet mennyiségét, fokozott szomjúság, étvágytalanság, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, hányinger, hányás, az arc, az ujjak, vagy a lábszár, problémás légzés, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy súlygyarapodás.

Ez a gyógyszer nem csökkenti átvitelének kockázatát a HIV-fertőzést nemi kapcsolat útján vagy fertőzött vér. Győződjön meg róla, hogy megértsék és gyakorolják a biztonságos szex, akkor is, ha a partnernek is HIV-fertőzött. Kerüljük közös tű senkivel.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.