kolesztipol

Terápiás Osztály: antihiperlipidemikus

Használja a kolesztipol

Farmakológiai Osztály: epesavkötő

Kolesztipol hozzákötődik bizonyos anyagok a bélben. Mivel kolesztipol nem szívódik fel a szervezetben, ezek az anyagok is át ki a szervezetből, anélkül, hogy felszívódik.

Kolesztipol is fel lehet használni más feltételek kezelőorvosa határozza meg.

Kolesztipol csak orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, kolesztipol használják egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert kolesztipol, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a kolesztipol vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt kolesztipol

Nincs konkrét információk összehasonlításával használata kolesztipol gyermekekben használatát más korcsoportokban. Használata azonban nem ajánlott gyermek 2 éves kor óta koleszterin szükséges a normális fejlődéshez.

A mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő olyan betegeknél, több mint 60 éves, akik általában sokkal érzékenyebbek a hatásait kolesztipol.

Tanulmányok azt mutatják, hogy ez a gyógyszer megváltoztathatja a tejtermelés és az összetétele. Ha alternatívájaként ezt a gyógyszert nincs előírva, akkor ellenőriznie kell a csecsemőt a mellékhatások és a megfelelő tejfogyasztás.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed kolesztipol, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata kolesztipol bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata kolesztipol bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő kolesztipol. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Felírása előtt a gyógyszert az Ön állapotát, az orvos valószínűleg megpróbálja az állapota felírásával személyes diéta az Ön számára. Egy ilyen étrend alacsony lehet a zsírok, a cukrok és / vagy koleszterin. Sokan képesek kontrollálni állapotát gondosan követően orvosa utasításait a megfelelő diéta és a testmozgás. Gyógyszer felírási csak további segítségre van szükség, és csak akkor eredményes, ha a menetrend a diéta és a testmozgás megfelelő támogatása.

Továbbá, kolesztipol kevésbé hatékony, ha nagyon túlsúlyos. Ez nagyon fontos lehet az Ön számára, hogy menjen egy csökkentő étrend eredményességéhez. Azonban, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt bármilyen diéta.

Hogy bizonyos egészségügyi szakember tudja, ha egy alacsony nátriumtartalmú, alacsony cukortartalmú, vagy bármilyen más speciális diéta.

Vegye kolesztipol pontosan az orvos utasítása szerint. Lehetőleg ne hagyjon ki egyetlen dózisban, és ne vegyen több gyógyszert, mint amennyit orvosa rendelt.

Kövesse gondosan az speciális diétát orvosát kaptál. Ez a legfontosabb része a kontrolling az állapotát, és szükség esetén a gyógyszer megfelelő működéséhez.

kolesztipol soha nem szabad venni száraz formában, hiszen okozhatja, hogy megfojtani. Ehelyett mindig keverjük össze a következők szerint

Az adagot a kolesztipol különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú kolesztipol. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot kolesztipol, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Helyes használata kolesztipol

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, hogy csökkentse a koleszterin szintet, és eldönteni, hogy folytassa a gyógyszer szedését.

Ne hagyja abba a kolesztipol ellenőrzése nélkül orvosával. Ha idő előtt abbahagyja a kolesztipol, a vér koleszterinszintjét esetén újra emelkedik. Orvosa, hogy speciális diétát követ, hogy segítsen ennek megakadályozására.

Ne vegyen be semmilyen más gyógyszert, kivéve, ha az orvosa által felírt óta kolesztipol befolyásolhatja egyéb gyógyszerek.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Óvintézkedések használat közben kolesztipol

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség N kategória nem osztályozott

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

kolesztipol Side Effects

kolesztipol

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Hiperlipoproteinémia atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, pravasztatin, fenofibrát, Zocor, lovasztatin

Hyperlipoproteinaemia Type IIa, megemelkedett LDL atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, pravasztatin, fenofibrát, Zocor, lovasztatin

Hyperlipoproteinaemia IIb típus, magas LDL VLDL atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, pravasztatin, fenofibrát, Zocor, lovasztatin