kommunikál nehéz üzeneteket betegek

CKD Nutrition Management Training Program; CKD és táplálkozás diétás Pedagógusok

Kommunikáció Nehéz üzenetek betegeket

Videó One: Ask-Tell-Ask

A hatékony kommunikáció szerves része kiváló betegellátásban. Ez bizalmat épít; Javítja a páciens megértést és ragaszkodás orvosi kezelésben; csökkentheti a diagnosztikai vizsgálatok költségeit, valamint a kórházi visszafogadásokhoz; elősegíti a betegek és a klinikusok elégedettség; és javítja a klinikai kimenetelt. Gyakran feltételezik, hogy mivel jó a kommunikáció a betegekkel inherens készség. Éppen ellenkezőleg, ezek a képességek lehet tanulni és javítani a gyakorlattal.

A következő bizonyítani két alapvető kommunikációs készségek megbeszélések betegeknek, akik krónikus vesebetegségben: Ask-Tell-Ask és felismerése és Reagálás Emotion.

A klinikusok nagyon jó, hogy információt szolgáltassanak a betegek számára. Gyakran azonban nem kérdéses, hogy a beteg valóban megérti, illetve egészségügyi problémák, és az ő tanácsait kezelésére is. A krónikus vesebetegség gyakran elvont fogalom a betegek számára, különösen azért, mert nem lehet a tünetek, amíg a veseműködés nagyon károsodott. Továbbá, néhány beteg rendelkeznek korlátozott az egészségügyi ismeretek. Mivel k-Tell-Ask egy betegközpontú technikát használt, hogy tisztázza a páciens megértést és perspektívát. Ez egy olyan képesség, és keretet, amely elősegíti a párbeszédet értékelésekor a beteg megértse (Ask) előtt, amely információkat (Tell), és végül ellenőrzés (Ask) megértéséhez, amit már mondtam. Minden beszélgetés kell kezdeni a “kérni”, hogy tisztázza a megértést. Ez azt is jelenti, hogy engedélyt kért, mielőtt ad információt.

Sok beszélgetés nephrology kiváltó érzelmeket betegeknél. Ezek közé tartozik a megvitatása rossz hír (például, így a kezdeti diagnózis krónikus vesebetegség vagy megvitatni azt a megközelítést, végstádiumú vesebetegség), megvitatása prognózis (például beszélünk kedvezőtlen vesebiopszia eredmény), kitérve a bizonytalanság, megbeszélése összetett döntéseket (például, hogy vagy nem tenni dialízis egy törékeny, idős betegek), és kezelése átmenetek ellátást (például megvitatása lehetséges dialízis visszavonását). Az érzelmek gyakori reakciók. A klinikusok gyakran figyelmen kívül hagyják az érzelmek olyan betegeknél, és ehelyett továbbra is fontos kognitív információkat. Ugyanakkor fontos, hogy felismerjük és reagálni érzelmek betegeknél, mivel nem így zavarhatja a beteg képes-e befogadni és beépíteni fontos kognitív információkat. Amellett, válaszol érzelem segít a betegeknek, hogy megértsék, és állítsuk be a komoly hír, hogy folynak a tárgyalások. Azt is átalakítja az orvos-beteg kapcsolat támogatása révén, érvényesítés, valamint a bizalom. Érzelmek, mind szóbeli nyilatkozatok és nem verbális válaszokat, figyelembe kell venni a klinikai adatok nyomon követésére.

Videó Kettő: felismerve és Reagálás Emotion