krónikus traumás encephalopathia tesztek és diagnosztika

neurológiai vizsgálat

Brain-képalkotó vizsgálatok

Jelenleg nincs megbízható módon diagnosztizálni CTE. A diagnózishoz bizonyítékot degeneráció agyszövet betéteinek és tau és más fehérjék az agyban, hogy lehet látni csak a szemle a halál után (boncolás). Egyes kutatók aktívan próbál találni egy teszt CTE, hogy lehet használni, míg az emberek élnek. Mások továbbra is tanulmányozza az agyát elhunyt személyek akiknek volt CTE, mint a labdarúgók.

egyéb vizsgálatok

Végül, a remény, hogy a számos neuropszichológiai tesztek, agy képalkotó és biomarkerek diagnosztizálni CTE. Különösen képalkotó amyloid és a tau-fehérjék segítik a diagnózis.

Orvosa ellenőrizni fogja az Ön idegrendszeri egészségkárosodást teszteli

Agy-képalkotó technológia jelenleg diagnosztizálására használják enyhe traumás agysérülés. Néhány a következő technológiák esetében használhatók CTE diagnózis a jövőben.

Mágneses rezonancia képalkotás (MRI). Az MRI használ egy erős mágneses mező a részletekre agyi képek. A kutatók úgy vélik, hogy a következő speciális MRI vizsgálatok javítása, azok lehet, hogy segítsen diagnosztizálni CTE.

A pozitronemissziós tomográfia (PET). A PET vizsgálat olyan alacsony szintű radioaktív nyomjelző hogy fecskendezünk a vénába. Ezután egy szkenner követi a nyomjelző áramlási az agyon keresztül. A kutatók aktívan dolgozik PET markerek kimutatására tau rendellenességek járó neurodegeneratív betegség.

A cél az, hogy a marker azonosítására tau patológiája CTE az emberek, akik élnek.

A kutatók különféle anyagok, amelyek megkötik a tau és más fehérjék PET-CT. Ezek PET vizsgálat a kutatási fázisban, és nem áll rendelkezésre klinikai vizsgálatok.

Eseményekhez kapcsolódó potenciálok (ERP) és kvantitatív EEG. Ezek nem invazív vizsgálatok használni electroencephalographia (EEG), amelyben egy hálós sapka borított elektródokat helyezünk egy ember fejét. Ez lehetővé teszi az orvosok felismerni, tárolja és elemzi az agyhullámokat, amelyek megtalálják az agyi változások, amelyek következtében több traumás agyi sérülések.

Fotonemissziós-emissziós komputeres tomográfiában (SPECT). SPECT képalkotó vizsgálat diagnosztizálására használt típusú demencia. Vizsgálatokra van szükség annak bizonyítására, hogy a SPECT lehet mondani HTE Alzheimer-kór vagy egyéb neurodegeneratív betegségek.

Van már kis kutatást plazma vagy gerincvelői folyadék diagnosztizálni a hosszan tartó betegség folyamatainak CTE. Néhány biomarkerek, amelyek használják a Alzheimer-kór kutatás hasznos lehet CTE mert a feltételek hasonlóak. Ezek biomarkerek azonosítani kell agy degeneráció re CTE elkülönítve az eredeti agyi traumát.