mellrák

Mi Breast Cancer?

A CDC szerint az emlőrák a vezető oka a rák és daganatos halálok a nők körében; az Amerikai Egyesült Államokban 2016-ban, körülbelül 300.000 nők a számú amerikai egyesült államokbeli lesz diagnosztizáltak invazív vagy in situ a mellrák. Nagyjából 8-ból 1 nő fog kidolgozni az invazív emlőrák egy életen át. Ma azonban, 10-ből 9 mellrákos nők még mindig életben van öt évvel azután, hogy a diagnózis

A rák egy olyan csoportja, sok kapcsolódó betegségek kezdődik a sejtekben, a test alapvető; egység az élet. A test készült számos típusú sejtek, és rendszerint a sejtek növekednek; és osztani, hogy több sejtek csak akkor, ha a szervezetnek szüksége van rájuk. Néha azonban, sejtek folyamatosan osztódó, amikor az új sejtek nincs szükség. Ezek az extra sejtek alkotnak tömeget; szövet, úgynevezett növekedési vagy tumor. Kétféle tumor: jóindulatú és rosszindulatú.

Jóindulatú daganatok nem rák. Ezek általában eltávolítható, és; A legtöbb esetben nem jönnek vissza. Sejtek jóindulatú daganatok nem terjedt át; egyéb testrészek, és nem életveszélyes.

Mi okozza a mellrák?

Rosszindulatú daganatok rák. Sejtek ezek a daganatok rendellenes; osztják kontroll nélkül, vagy annak érdekében, és megtámadják és károsítják a környező szövetekre és; szerveket. A rákos sejtek tud elszakadni a rosszindulatú daganat, és bekerül a véráramba; vagy a nyirokrendszer, amely így a rák átterjed az eredeti daganat helyén; alkotnak új daganatok más szervekben. A rák terjedését az úgynevezett metasztázis.

Amikor rák keletkezik mellszövet és terjed kívül a mell, a rákos sejtek; gyakran megtalálhatók a nyirokcsomókban a kar alatt. Ha a rák elérte ezeket; csomópontok, ez azt jelenti, hogy a rákos sejtek esetleg átterjedhet más testrészek, beleértve; egyéb nyirokcsomók és más szervek, mint például a csontok, a máj, és a tüdőben. Ha a rák; terjed az eredeti helyéről a másik része a test, az új daganat; ugyanolyan kóros sejteket, és ugyanazt a nevet, mint az elsődleges daganat. Például; ha emlőrák átterjed az agy, a rákos sejtek az agyban valóban; mellrák sejteket. A betegség úgynevezett áttétes emlőrák.

A pontos oka az emlőrák nem ismertek. A vizsgálatok azonban azt mutatják, hogy az; az emlőrák kockázata növekszik a korral. A betegség nagyon ritka a nők; alatt a 35 év legtöbb emlőrákok előfordulnak év feletti nők 50, és; A kockázat különösen magas a nők több mint 60 év Emlőrák gyakrabban fordul elő; fehér nők, mint az afro-amerikai vagy ázsiai nők.

Nők az alábbi feltételekkel fokozott emlőrák kockázata

Észlelése Mellrák

Más tényezők, amelyek fokozott mellrák kialakulásának veszélyét magában

Fontos tudni, hogy sok nő, akiknél a mellrák van; sem a kockázati tényezők a fent felsorolt, más, mint a kockázata, hogy jön a nagyobb; idősebb.

Emlőrák szűrés bizonyítottan csökkenti a halálozás kockázata a mellrák .; A nők is aktívan vegyenek részt a korai felismerés az emlőrák azáltal; rendszeresen ütemezett szűrés mammográfia és a klinikai mell vizsgák (által végzett, az egészségügyi szakemberek). A nőknek is végez emlő önálló vizsga magukat.

A szűrés mammográfia a legjobb eszköz áll rendelkezésre a megállapítás emlőrák korai; a tünetek megjelenése előtt. Mammográfia gyakran egy, az emlőben csomót előtt el; érezhető. Ha egy területet a mell gyanús a szűrővizsgálat mammogram, kiegészítő; (Diagnosztikus) mammográfia lehet szükség. Az eredményektől függően az orvos; javasolja a nő, hogy egy biopszia.

Korai emlőrák általában nem okoz fájdalmat, és amikor a mellrák első; fejleszt, lehet, hogy egyáltalán nincsenek tünetei. Mivel a rák növekszik, akkor változásokat okozhat; hogy a nők figyelni kell, mellrák jelei vagy tünetei lehetnek

Olyan tünetek, mint a felsoroltak jelenteni kell az orvosnak. Leggyakrabban; ezek nem a rák, de fontos, hogy ellenőrizze az orvos, hogy bármilyen probléma; lehet diagnosztizálni és kezelni a lehető leghamarabb.

A kezelőorvosa egy vagy több mellvizsgálat

A leggyakoribb típus az emlőrák ductalis carcinoma, kezdődik a; bélés a csövek. Lobularis carcinoma felmerül a alkotva. A patológus a; tudja mondani, ha a daganat ductalis vagy lebenyes, valamint az, hogy betört a közelben; szöveteket a mell (invazív).

Hormonreceptor tesztek a szövetek keres ösztrogén (ER +) és a progeszteron receptorok (PR +) meg tudja határozni a lehetséges válasz a rák hormonterápia. Körülbelül 2 kivéve minden 3 emlőrákok hormonreceptor-pozitív. HER2 (humán epidermális növekedési faktor receptor-2 vagy HER-2 gén) egy speciális fehérje megtalálható emlőrák sejtek, amely ellenőrzi a rák növekedését. A vizsgálat ezen gén határozza meg a kockázat a mellrák visszatérő és segíthet meghatározni a legjobb kezelés. Egyéb vizsgálatok (laboratóriumi tesztek és az X-sugarak) néha végre megjósolni a progresszió a rák. Vizsgák a csontok, a máj vagy a tüdő lehet végrehajtani, mert a mellrák terjedését ezekre a területekre.

Emlőrák lehet kezelni a helyi kezelés, szisztémás terápia, vagy mindkettő.

Helyi terápiák, mint például a sebészetet és besugárzást, arra használják, hogy; eltávolítani vagy megsemmisíteni az emlőrák egy adott területen. Ha a mell rák átterjedt; más testrészek, helyi kezelésre lehet használni, hogy ellenőrizzék a rák az említett; speciális területeken, mint például a tüdő vagy a csont.

Szisztémás terápiák, mint például kemoterápia, hormonális terápia és; biológiai terápia, arra használják, hogy elpusztítsák vagy a rák megfékezését az egész szervezetben. Néha; szisztémás terápiát alkalmaznak, hogy összezsugorodik a daganat előtt a helyi kezelés. Szisztémás terápia; is használják, hogy megakadályozzák a rák jön vissza, vagy a rák kezelésére, amely; terjed.

Műtét a leggyakoribb kezelés a mellrák, és; több típusa van

A legtöbb esetben, a sebész is eltávolítja nyirokcsomók alatt a kar segít meghatározni; hogy rákos sejtek léptek a nyirokrendszer. Ezt nevezik egy hónalji; nyirokcsomó-eltávolítás.

Műtét okoz rövid ideig tartó fájdalom és érzékenység, a terület a működési és; szintén hordozza a fertőzés veszélye, rossz sebgyógyulás, vérzés, vagy egy reakció; az altatás során alkalmazott műtét. Eltávolítása a mell okozhat kiegyensúlyozatlanság; ami azt eredményezheti, kellemetlen érzés a nyakban és a hátban. Bőr a területen, ahol a; mell eltávolítjuk lehet szűk, az izmok, a kar és a váll érezheti merev; és az idegek, amelyek sérült vagy vágott műtét közben is okozhat zsibbadás és bizsergés; a mellkas, hónalj, a váll és a felkar.

Ezek az érzések általában elmúlnak néhány hét vagy hónap alatt.

Sugárkezelés (radioterápia) van a nagy energiájú sugárzás; hogy megöli a rákos sejteket. A sugárzás lehet irányítani a mell egy gép (külső, sugárzás), vagy származhat a radioaktív anyagot helyezzük vékony műanyag csöveket; kerülnek közvetlenül a mell (implantátum sugárzás). Néha, mindkét típusú; sugárkezelés használnak.

Műtét előtt, sugárterápia önmagában vagy kemoterápiával vagy a hormonális terápia; Néha használják a rákos sejtek elpusztítását, és csökken daganatok. E megközelítés leginkább; gyakran használják olyan esetekben, amelyekben az emlő tumor nagy, vagy nem könnyen távolítható el; sebészet.

Sugárkezelés során, beteg is nagyon fáradt, különösen azután, több kezelést. Az is gyakori a bőr a kezelt területen válik; piros, száraz, érzékeny és viszket. A mell lehet úgy érzi, nehéz és kemény, de ezek a feltételek; törli az idővel. A vége felé a kezelés, a bőr nedves lehet; és sírós de kiteszik ezen a területen, hogy a levegő a lehető legnagyobb mértékben segíteni fogja a gyógyulás; folyamat.

Tünetei Mellrák

Kemoterápia a kábítószer-használat, hogy megöli a rákos sejteket. kemoterápia; a mellrák általában egy kombinált gyógyszerek adott egy pirulát vagy injekció.

A kemoterápia mellékhatásai függ elsősorban a specifikus és a kábítószerek; dózis. Általában rák elleni gyógyszerek befolyásolják a gyorsan osztódó sejteket. Ezek tartalmazzák; vérsejtek, amelyek a fertőzések leküzdésében, segíti a véralvadást, és oxigént szállítson; minden testrész. Amikor a vérsejtek érint, a betegek nagyobb valószínűséggel; kap fertőzéseket, lehet zúzódás vagy könnyen vérzik, és úgy érzi, szokatlanul gyenge és nagyon; fáradt. Gyorsan osztódó sejtek hajhagymák és sejtek, hogy a vonal az emésztőrendszer; is érintett lehet. Ennek eredményeként a mellékhatások lehetnek hajhullás, étvágytalanság; hányinger és hányás, hasmenés, vagy a száj és az ajkak sebek.

Sok ilyen mellékhatások most mutatott, köszönhetően az új vagy továbbfejlesztett gyógyszerek .; Mellékhatások általában rövid távú, és fokozatosan eltűnik. Haj nő vissza, de; lehet a különböző színű és szerkezetű.

Hormonális terápia megakadályozza, hogy a növekedési hormon-függő rák; sejtekben. Ez a kezelés magában foglalhatja a kábítószer-használat, vagy műtéti eltávolítása a petefészkek; amelyek a női hormonok.

A mellékhatások a hormonkezelés nagymértékben függ az adott gyógyszer vagy típus; a kezelés. Tamoxifen a leggyakoribb hormonális kezelésre. A tamoxifen okozhat; hőhullámok, hüvelyi folyás, vagy irritációt, hányingert, és a szabálytalan időszakokban.

Biológiai terápia olyan kezelés célja, hogy fokozza a szervezet; természetes védekező rák ellen. Például monoklonális antitestek célozhat mell; rákos sejtek, amelyek túl sok a protein ismert, mint a humán epidermális növekedési faktor; 2-es receptor (HER-2). Blokkoló HER-2 lelassul vagy leáll a növekedés ezen sejtekre.

A mellékhatások a biológiai terápia különböznek a típusú használt anyagok; és betegről betegre. Kiütések, duzzanat, ahol a biológiai terápia; injektált gyakori. Influenza-szerű tünetek is előfordulhatnak.

Vetítés: Learn előleget a gyógyszeres kezelés a mellrák

2008 februárjában a kormány jóváhagyta a bevacizumab használható együtt a rák gyógyszer paklitaxel betegek HER2-negatív áttétes emlőrák, akiket nem kemoterápiával kezeltek. Azonban a november, 2011, a kormány visszavonta a bevacizumab mellrák jóváhagyását, mert a gyógyszer nem volt bizonyított, hogy biztonságos és hatékony az adott felhasználásra. Mielőtt az a kormány döntése, amely a kormányzati tanácsadó bizottság egyhangúlag megszavazta, hogy felidézni a jóváhagyást a gyógyszer a mellrák kezelésére.

Eredetileg a kormány jóváhagyta a bevacizumab gyorsított jóváhagyási programot, amely hozzáférést biztosít ígéretes gyógyszerek súlyos vagy életveszélyes állapotokat, miközben kutatók végeztek klinikai vizsgálatok megerősíteni a gyógyszer biztonságosságát és előnyeit. Azonban, miután megvizsgálta több ezer oldalnyi adatot és számos klinikai vizsgálatok, a kormányzati szabályozók határozzák meg, hogy a bevacizumab alkalmazása nők áttétes emlőrákban vezethet életveszélyes mellékhatások nélkül bizonyítja, hogy a késedelem a tumor növekedését, túlélés vagy az életminőség javításának lépne fel. Mellékhatások azt a kormány is: súlyos magas vérnyomás; vérzés és vérzéses; szívroham és szívelégtelenség; és a fejlesztés a perforációk az orr, gyomor, belek és más részein a szervezetben.

Gyógyszerek, mint a tamoxifen (Nolvadex) és raloxifen (Evista) kimutatták, hogy segít csökkenteni a mellrák kialakulásának kockázatát, ha egy nő egy átlagosnál nagyobb eséllyel mellrák. A kockázat, az orvos tudja értékelni a kockázati tényezők az egyén a nők, mint a családja történetét, az életkor, a genetikai profil (BRCA mutáció), valamint egyéb kockázati tényezőket. A klinikusok használhatja az eszközt az úgynevezett The Breast Cancer Risk Assessment Tool megbecsülni a kockázata, hogy a mellrák a következő 5 évben, vagy egy életen át, amely a sok kockázati tényező. Fontos, hogy mérjük a kockázata, hogy egy életen át gyógyszert, szemben a megjósolt kockázata szerzés mellrák. A legtöbb nő, aki egy vagy több kockázati tényező soha nem alakul ki emlőrák, és ez fontos, hogy megvitassák az orvos.

Mind a tamoxifen és raloxifen szelektív ösztrogén-receptor modulátorok (vagy SERM-ek), és úgy járnak, hogy blokkolja az ösztrogén, egy női hormon, bizonyos szövetekben. Ösztrogén fokozhatja emlőrák sejtek növekedését, és mind a tamoxifen és raloxifen blokkolja az ösztrogén hormon a mell sejtekben. Hogy csökkentse a mellrák kialakulásának kockázatát, ezek a gyógyszerek 5 évre, vagy esetleg hosszabb.

Tanulmányok értékelésekor vizsgálati hatású ismert fenretinid az kemoprevencióval. Fenretinid van egy gyógyszercsoport úgynevezett retinoid (gyógyszerek vitaminhoz hasonló). Amint arról az American Cancer Society, ez a gyógyszer csökkenti a mellrák kockázatát, mint a tamoxifen előzetes kutatás.

Diagnosztizálása Mellrák

A nők nagyon magas a mellrák kialakulásának kockázatát, például BRCA génmutációt, dönthet úgy, hogy a mellek és / vagy a petefészkek műtéti úton eltávolították, hogy segítsen megelőzni a mellrák és a petefészekrák. Ez egy drasztikus döntést, hogy kell, együttesen a genetikai szakember, onkológus és sebész.

Ha a rák található

Számos tanulmány az új megközelítések emlőrákos betegek folynak. Jelenlegi kutatási területek és a kezelés fejlesztések között; Kutatási értékeli a legjobb gyakorlatot a genetikai vizsgálatok és kezelések BRCA1 és BRCA2 mutációk; Kutatni a környezeti oka az emlőrák; Megelőzés aromatázinhibitorokkal; Ügyében indult vizsgálat táplálékkiegészítők, hogy csökkentse a mellrák kialakulásának kockázatát, bár közzétett adatok szűkös .; További vizsgálatok értékelésére; Immunterápia és célzott kezelésére szolgáló gyógyszerek mellrák. A nők, akik érdeklődnek a folyamatban lévő mellrák klinikai vizsgálatokban kell beszélni, hogy orvos, és hívja 1-855-216-0127 vagy látogassa http://www.cancerresearch.org/cancer-immunotherapy/clinical-trial-finder.

Genetika játszhat nagy szerepet az emlőrák, és tanulmányozza a családok vezethet jobb megértéséhez ezek a genetikai változók. A National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) toborzott több mint 50.000 év közötti nők 35 ??? 74 A nővér tanulmány, amely most zárva beiratkozás. Ezek a nők, akiknek a nővére volt mellrák, adatokat fognak szolgáltatni a kockázati tényezők, amelyek lendületet a mellrák megelőzésében. A kutatók úgy vélik, a nővér a tanulmány segít, hogy jobban megértsük a genetikai és környezeti tényezők kapcsolódnak a mellrák.

Kezelési módszerek és mellékhatások

Egy másik tanulmány genetikai nevezett két testvér tanulmány indította el a NIEHS 2008-ban nézett Akiknél mellrák fiatal korban, beiratkozási ebben a vizsgálatban is zárva. NIEHS kutatók összehasonlítják a nővérek és anélkül mellrák és keresi a lehetséges genetikai és környezeti kapcsolatok. Ha szeretné megtudni, egyik vizsgálatban látogasson www.sisterstudy.org vagy hívja 1-877-4SISTER (1-877-474-7837).

Avastin (bevacizumab) jelzése a mellrák Visszavont

Használt gyógyszerek az emlőrák kezelésében

Breast Cancer Prevention in Women magas kockázati

Kutatás az emlőrák kezelésében

A nővér Study

Lásd még