mellrák és a sentinel nyirokcsomó biopszia

Emlőrák sentinel node biopszia rávilágít az első néhány nyirokcsomók, amelybe a tumor csatornába (az úgynevezett “sentinel” csomópont). Ez segít az orvosok eltávolításához csak azokat a csomópontokat a nyirokrendszer legvalószínűbb, hogy tartalmaznak a rákos sejteket. A sentinel csomópontok az első helyen, hogy a rák valószínűleg terjedni.

Miért ajánlja ezt a terápiát Mik a kockázatok; Vannak-e más módon a rák kezelésére; Hová menjek a kemoterápia vagy hormonkezelés; Kemoterápia keresztül adott a vénába vagy egy pirulát, és azt kell anti-nauseamedications; Fogok tudni vezetni magam otthon a kezelés után, vagy inkább segítségre van szüksége; Meddig tart a kezelés utolsó; Mik a kockázatok és mellékhatások; Majd a hajam hullik ki? Lesz nőnek vissza; Mi a helyzet a korai menopauza és INFE …

Hogy keresse meg a sentinel csomópontok, a jelölő anyag, vagy egy radioaktív nyomjelző, kék festék, illetve mindkettőt fecskendeznek a környékén a tumor előtt a mellét vagy lumpectomy végezzük. A nyomjelző utazik ugyanazon az úton, hogy a nyirokcsomók, hogy a rákos sejtek venné, lehetővé téve, hogy a sebész meghatározza az egy vagy két csomópont a legvalószínűbb, hogy teszt pozitív rák által akár láthatóvá a szín, vagy egy kézi Geiger számláló. Ez a módszer változik hogyan végzik között kórházak.

Kutatások azt mutatják, hogy a sentinel nyirokcsomó biopszia hasznos lehet abban, hogy melyik nyirokcsomó eltávolítására, anélkül, hogy a szövődmények kockázata járó sebészeti eltávolításával minden potenciálisan rákos csomópont.

Amikor egy lumpectomy vagy mastectomia végzik, csak néhány nyirokcsomókat távolítják el a laboratóriumi elemzés a sentinel nyirokcsomó biopszia technika. A hagyományos lumpectomy vagy mastectomia eljárások, nagyobb számú a hónalji nyirokcsomó eltávolítása, ami ahhoz vezethet, hogy komplikációk a műtét után, mint például a nyiroködéma, vagy duzzanat a kar vagy kéz.

FORRÁS

National Cancer Institute: “Sentinel nyirokcsomó biopszia.”