mellrák kezelésére (pdqто): [] – általános tájékoztatás a mellrák

Breast rák egy olyan betegség, amely rosszindulatú (rákos) sejtek formában a szövetekben a mell.

Mindegyik mell is vérerek és nyirokerek. A nyirokerek szállítására majdnem színtelen folyadék úgynevezett nyirok. Nyirokerek vezetnek szervek úgynevezett nyirokcsomók. Nyirokcsomók kis bab alakú szerkezetek, amelyek megtalálhatók az egész testben. Ezek szűrni anyagok folyadék úgynevezett nyirok és segít leküzdeni a fertőzéseket és a betegségeket. Klaszterek nyirokcsomók találhatók, közel a mell a hónaljban (a kar), a fenti a kulcscsont és a mellkasban.

A leggyakoribb típus az emlőrák ductalis carcinoma, kezdődik a sejtek a csatornák. Rák, hogy kezdődik a lebeny vagy lebenykékben nevezzük lobuláris karcinóma, és gyakrabban megtalálható mind a két mell, mint más típusú emlőrák. Gyulladásos emlőrák egy ritka típusú emlőrák, ahol a mell meleg, vörös és duzzadt.

Lásd az alábbi PDQ összefoglalók további információk

Kórtörténetét hatással lehet a kockázata a mellrák kialakulásának.

Bármi, ami növeli annak esélyét, hogy kapok egy betegség úgynevezett kockázati tényező. Miután a kockázati tényező, nem jelenti azt, hogy kapsz ségéről; nem rendelkező kockázati tényezők nem jelenti azt, hogy nem fog a rák. Beszéljen orvosával, ha úgy gondolja, hogy veszélyben lehet. Kockázati tényezők az emlőrák tartalmazzák a következőket