mellrák-vizsgák és tesztek

Lehet, hogy a szűrővizsgálat keresni mellrák. (Szűrővizsgálatok segíthet az orvos meg egy bizonyos betegség előtt a tünetek megjelennek.) A korábbi emlőrák található, annál könnyebben és sikeresen lehet kezelni.

Ha orvosa úgy gondolja, hogy van a mellrák, akkor lehet, hogy más vizsgálatok, ideértve

Mammográfia. A mammográfia egy X-ray a mell, amely gyakran daganatok, amelyek túl kicsi az Ön vagy az orvos, hogy úgy érzi. Mellrák Bemutató: mikor kell elkezdeni a mammográfia; Klinikai emlővizsgálat (CBE). Orvosa ezt a vizsgát során a rutin fizikális vizsgálat; Mágneses rezonancia képalkotás (MRI) a mell. Az MRI vizsgálat, amely egy mágneses mező és hüvelyesek rádióhullámok energiát, hogy képeket a belsejében a mell. Ezt fel lehet használni, mint egy szűrővizsgálat a nők, akik nagy a kockázata.

Több mammográfia; Egy ultrahang. Lehet, hogy egy ultrahang, mell, ha egy dudor során klinikai mell vizsga, vagy egy mammográfiát; Az MRI a mell. Ezt néha használják, hogy minél több információt a mell csomó, vagy, hogy értékeljék a problémákat a nők, akiknek a mell implantátumok; A mell biopsziát. Ha egy csomót talált a mellében, orvosa el kell távolítani egy kis mintát a dudor (biopszia), és nézd meg mikroszkóp alatt látni, hogy minden rákos sejtek vannak jelen; További vizsgálatokra lehet tenni, hogy segítse a kezelés döntéseket. Ezek az árban; Az ösztrogén és progeszteron receptor státusz. Az ösztrogén és progeszteron hormon serkentik a növekedést a normális emlő-sejtek, valamint néhány emlőrák. Hormonreceptor egy fontos információ, amely segít, és az orvos terv kezelést; HER-2 receptor állapotát. A HER-2 / neu-egy fehérje, amely szabályozza a növekedés a néhány emlőrák-sejtek. Néhány mellrákos nők túl sok (túltermelése) ezt a növekedést elősegítő fehérje; Multi-gén vizsgálatok posztmenopauzális nők hormonreceptor-pozitív, HER-2 negatív emlőrákban. Ezek a vizsgálatok tudja mutatni az esélyét, hogy a rák jön vissza. Ez segíthet az orvos megmondani, hogy a kemoterápia valószínűleg működni.