Mellrákmegelőzés

Rák megelőzés érdekében tett intézkedések csökkentik a valószínűségét, hogy a rák. Ezzel megakadályozza a rák, az új esetek száma a rák egy csoport, népesség csökken. Remélhetőleg ez csökkentheti a halálesetek száma okozta rák.

Hogy megakadályozzák az új rákos indítását, a tudósok nézd kockázati tényezők és védő tényezők. Bármi, ami növeli annak esélyét, hogy a rák kialakulásának hívják a rák kockázati tényező; bármi, ami csökkenti annak esélyét, hogy a rák kialakulásának nevezzük rák védőfaktor.

Néhány kockázati tényező a rák lehet kerülni, de sokan nem. for; Például a dohányzás és örökli bizonyos gének kockázati tényezők bizonyos; típusú rák, de csak a dohányzás lehet kerülni. A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás lehet védő tényezők bizonyos ráktípusok. Elkerülve a kockázati tényezők és a növekvő védő tényezők csökkentheti a kockázatot, de ez nem; nem jelenti azt, hogy nem fog a rák.

Különböző módon, hogy megakadályozzák a rák is vizsgálták, beleértve az

A mell alkotja lebeny és csatornák. Minden emlő 15-20 nevezett csoportokra; lebeny, amelyek számos kisebb részekre nevű alkotva. Lebenykékben végén több tucat apró izzók; lehet, hogy a tej. A lebeny, lebenykékben, és hagymák kapcsolódnak vékony csövek nevezett; vezesse. Nagyítása Anatomy a női mell. A mellbimbó és a bimbóudvar jelennek meg a külső a mell. A nyirokcsomók, a lebeny, lebenykékben, csatornák, és más a belsejében a mell is látható.

Mindegyik mell is vér; és nyirokcsomók; hajók. A nyirokerek szállítására majdnem színtelen folyadék úgynevezett nyirok. Nyirok; hajók vezet szervek úgynevezett nyirokcsomók; csomópontok. Nyirokcsomók kis bab alakú struktúrák, amelyek; talált az egész szervezetben. Ezek szűrni nyirok és tárolja a fehér vérsejtek, fertőzések és betegségek leküzdésében. Klaszterek nyirokcsomók találhatók, közel a mell a hónaljban (a kar), a fenti a kulcscsont és a mellkasban.

Lásd az alábbi összefoglalók további információt a mellrák

Nő az Egyesült Államokban a mellrák, mint bármelyik másik; típusú rák, kivéve a bőrrák. Az új esetek száma az emlőrák ugyanolyan maradt 2003 óta Mellrák második tüdőrák a daganatos halálok amerikai nők. Azonban emlőrák okozta halálozások csökkent egy kicsit minden évben az elmúlt néhány évben. Emlőrák is előfordul férfiak, de ez a szám az új; esetben kicsi.

Fehér nők magasabb aránya az emlőrák, mint a többi faj. Ez lehet az oka részben a magasabb arányú emlőrákszűrés fehér nők.

Elkerülve a rák kockázati tényezők segíthetnek megelőzni a rák egyes fajtái. A kockázati tényezők közé tartozik a dohányzás, a túlsúly, és nem kap elég feladat. Növekvő védő tényezők, mint a dohányzásról való leszokás, az egészséges táplálkozás, és gyakorolja is segít megelőzni bizonyos rák. Beszéljen orvosával vagy más egészségügyi szakember, hogyan lehet csökkenteni a rák kockázatát.

Idősebb korban a fő kockázati tényező a legtöbb rák. Annak az esélye, hogy rákot növekszik, ahogy öregszünk.

A nők a következők bármelyikével van fokozott a mellrák

A nők, akiknek a családjában az emlőrák egy első fokú rokon (anya, testvér vagy leány) fokozott az emlőrák kockázata.

A nők, akik örökölt változások a BRCA1 és BRCA2 gének, vagy bizonyos más gének nagyobb a kockázata a mellrák, petefészekrák, és talán vastagbél rák. A mellrák kockázatát által okozott öröklött gén változások típusától függ a génmutáció, a családi anamnézisben a rák, és más tényezők.

Férfiak, akik örökölték bizonyos változásokat BRCA2 gén nagyobb a kockázata a mellrák, prosztata, és a hasnyálmirigy rák, és a limfóma.

Miután mellszövet, amely sűrű a mammográfia egy tényező a mellrák kockázatát. A kockázat szintje attól függ, hogy mennyire sűrű a mellszövet. A nők nagyon sűrű mellek nagyobb a kockázata a mellrák, mint a nők alacsony emlődenzitás.

Megnövekedett mell sűrűsége gyakran egy öröklött tulajdonság, de ez is fordul elő nőknél, akik nem voltak a gyerekek, van egy első terhesség késői az életben, vegye posztmenopauzális hormonok, vagy alkoholt fogyasztani.

Az ösztrogén hormon a szervezet által. Ez segít a szervezetnek fejlesztésére és; fenntartani a női nemi jelleg. Kitéve az ösztrogén hosszú ideig növelheti a mellrák kockázatát. Az ösztrogén szintje a legmagasabb az évek során nő menstruál.

Egy nő kitettség; ösztrogén megnő a következő módokon

Hormonok, mint az ösztrogén és a progeszteron, lehet egy tabletta formában egy laboratóriumban. Az ösztrogén, progeszteron, vagy mindkettő lehet adni, hogy cserélje ki az ösztrogén nem tett a petefészek posztmenopauzában lévő nők a nők, akik a petefészkét eltávolították. Ez az úgynevezett hormonpótló terápia (HRT) vagy a hormon-kezelés (HT). A kombinált HRT / HT ösztrogén kombinált progeszteron. Ez a típusú HRT / HT növeli a mellrák kialakulásának kockázatát. Tanulmányok azt mutatják, hogy amikor a nők előtt abbahagyja az ösztrogén és progeszteron kombinált, a mellrák kialakulásának kockázatát csökkenti.

Sugárterápia a mellkas a rák kezelésére növeli a mellrák kialakulásának kockázatát, kezdve 10 évvel a kezelés után. A mellrák kialakulásának kockázatát függ sugárdózis és a kort, amikor ez adott. A kockázat a legnagyobb, ha a sugárkezelés során használt pubertás, amikor mellek jönnek létre.

Sugárkezelés a rák kezelésére egy mell nem jelenik meg; növeli a rák kockázatát a másik mell.

Azoknak a nőknek, akik örökölték változások a BRCA1 és BRCA2 gének, sugárzásnak való kitettség esetén, mint mellkasi röntgen, tovább növelheti a mellrák kialakulásának kockázatát, különösen a nők, akik x-rayed előtt 20 éves korig.

Az elhízás növeli; a mellrák kockázatát, különösen a posztmenopauzás nők, akik nem használják hormonpótló terápiában.

Az alkoholfogyasztás növeli a mellrák kialakulásának kockázatát. A kockázat szintje emelkedik, mint az elfogyasztott alkohol mennyisége emelkedik.

Fehér nők fokozott mellrák kialakulásának kockázatát.

Csökkentése az időtartam egy nő mellszövet van kitéve az ösztrogén segíthet megelőzni a mellrák. Az expozíció az ösztrogén csökken a következő módokon

Hormonterápia ösztrogén csak adható a nők, akik a méhét. Ezeknek a nőknek a csak ösztrogént tartalmazó kezelés a menopauza után csökkentheti a mellrák kialakulásának kockázatát. Van fokozott kockázata a stroke és a szív- és érrendszeri betegség, posztmenopauzában lévő nők, akik ösztrogént után a méheltávolítás.

A tamoxifen és raloxifen családjába tartoznak a gyógyszerek úgynevezett szelektív ösztrogén-receptor modulátorok (SERM). SERM-ek úgy viselkednek, mint az ösztrogén bizonyos szövetekben a szervezetben, de blokkolja az ösztrogén más szövetekben.

Kezelés tamoxifen csökkenti a kockázatot az ösztrogén receptor-pozitív (ER-pozitív) emlőrák és in situ ductalis carcinoma a menopauza előtti és posztmenopauzában lévő nők nagy a kockázata. Kezelés raloxifen szintén csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát a posztmenopauzában. A két hatóanyag, a csökkentett kockázat több évig tart, vagy hosszabb kezelés befejezését követően. Alacsonyabb a törött csontokat megjegyezte szedő betegeknél a raloxifen.

Figyelembe tamoxifen növeli a hőhullámok, endometriális rák, a stroke, a szürkehályog, és a vérrögök (különösen a tüdőben és a lábak). Annak kockázatát, hogy ezek a problémák a kor előrehaladtával növekszik. A nők 50 évesnél fiatalabb, akiknek nagy a kockázata a mellrák a leginkább hasznos tamoxifent szedő. Annak kockázatát, hogy ezek a problémák után csökken tamoxifen leáll. Beszélje meg orvosával, hogy a kockázatok és előnyök a gyógyszer szedése.

Figyelembe raloxifen növeli a vérrögök a tüdőben és a lábak, de úgy tűnik, nem növeli a méhnyálkahártya rák. Posztmenopauzában lévő osteoporosisos nők (csökkent csontsűrűség) raloxifen csökkenti a mellrák kockázatát, a nők, akik magas vagy alacsony a kockázata a mellrák. Nem ismert, hogy a raloxifen lenne ugyanaz a hatása a nők, akik nem rendelkeznek a csontritkulás. Beszélje meg orvosával, hogy a kockázatok és előnyök a gyógyszer szedése.

Egyéb SERMs is tanulmányozták klinikai vizsgálatokban.

Aromatáz inhibitorok (anasztrozol, letrozol) és inaktiválószerekkel (exemestane) kisebb a kockázata egy új emlőrák a nők, akiknek a kórelőzményében emlőrák. Aromatázgátlók is csökkentheti a mellrák kialakulásának kockázatát azoknál a nőknél, az alábbi feltételekkel

Azoknál a nőknél, fokozott az emlőrák kockázata, figyelembe aromatáz inhibitorok csökkenti az ösztrogén által a szervezetben. Menopauza előtt, ösztrogén által a petefészkek és más szövetek egy női test, beleértve az agyat, a zsírszövet, és a bőrt. A menopauza után a petefészek nem teszi ösztrogén, de az egyéb szövetekben nem. Aromatázgátlók gátolják az úgynevezett aromatáz enzim, amely arra használható, hogy az összes a szervezet ösztrogén. Az aromatáz inaktiválószerekkel megáll az enzim működését.

Lehetséges ártalmak abban aromatáz inhibitorok közé tartozik az izom- és ízületi fájdalom, a csontritkulás, a hőhullámok, és az érzés, nagyon fáradt.

Vannak nők, akiknek magas a kockázata a mellrák dönthetnek úgy, hogy a kockázat-csökkentő mastectomia (eltávolítása mindkét mellét, amikor nincsenek jelei a rák). A mellrák kialakulásának kockázatát lényegesen alacsonyabb ezek a nők, és a legtöbb úgy érzi, kevésbé aggódnak a mellrák kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a rák kockázatelemzés és tanácsadás a különböző módon, hogy megakadályozza a mellrák, mielőtt ezt a döntést.

A petefészkek hogy a legtöbb ösztrogén, amely a szervezet által. Kezelések, hogy hagyja abba, vagy csökkentheti az ösztrogén mennyiségének által a petefészkek közé műtéti eltávolítása a petefészkek, sugárkezelés, vagy bizonyos gyógyszerekkel. Ez az úgynevezett a petefészek eltávolítása.

Menopauza előtti nőket, akiknek magas a kockázata a mellrák miatt bizonyos változtatásokat a BRCA1 és BRCA2 gének dönthetnek úgy, hogy a kockázat-csökkentő petefészek-eltávolítás (eltávolítása mindkét petefészkét, ha nincs jele a rák). Ez csökkenti az összeget az ösztrogén által a test és csökkenti a mellrák kockázatát. Kockázatcsökkentőnek oophorectomia is csökkenti az emlőrák kockázatát normál menopauza előtti nőket, és a nők fokozott az emlőrák kockázata miatt a sugárzás a mellkasra. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a rák kockázatértékelést és tanácsadást, mielőtt ezt a döntést. A hirtelen ösztrogén szintje okozhatja a menopauza tüneteit kezdeni. Ezek közé tartoznak a hőhullámok, alvászavar, szorongás, depresszió. Hosszú távú hatások közé tartozik a csökkent nemi vágy, hüvelyszárazság, csökkent csontsűrűség.

A nők, akik gyakorolják a négy vagy több órát egy héten alacsonyabb a mellrák kialakulásának kockázatát. A hatás gyakorlása az emlőrák kockázatára lehet legnagyobb a menopauza előtti nőknél, akik normális vagy alacsony a testtömege.

Egyes orális fogamzásgátlók tartalmaznak ösztrogént. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a szájon át szedett fogamzásgátlók ( “a tabletta”) kissé növeli a mellrák jelenlegi felhasználókat. Ez a kockázat idővel csökken. Más vizsgálatok nem mutattak fokozott az emlőrák kockázata a nők, akik fogamzásgátló tablettát.

A progesztin -csak fogamzásgátlók, amelyek befecskendezés vagy beültetés nem tűnik növeli a mellrák. További vizsgálatok szükségesek a választ, hogy csak progesztogén orális fogamzásgátlók növelik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Tanulmányok nem bizonyította, hogy vannak kitéve bizonyos anyagoknak a környezetbe, mint a vegyipar, növeli a mellrák kialakulásának kockázatát.

A következő nem befolyásolják a mellrák kockázatát

Rák megelőzés klinikai vizsgálatok arra használják, hogy megvizsgálják, hogy csökkentse a kockázatot; kialakulásának bizonyos ráktípusok. Néhány rák megelőzésében vizsgálatok; folytatott egészséges emberek, akiknek nem volt rákos, de akik megnövekedett kockázata a rák. Egyéb prevenciós vizsgálatokban; végzik az emberek, akik a rák és próbálják megakadályozni egy másik rák azonos típusú, vagy csökkentsék a kialakulásának esélyét a; új típusú rák. Más vizsgálatok történik az egészséges önkénteseknél, akik nem tudjuk, hogy minden kockázati tényező a rák.

A cél az egyes rák megelőzésében a klinikai vizsgálatok, hogy megtudja, e műveletet hajtottak végre lehet a rák megelőzésében. Ezek lehetnek több testmozgást vagy a dohányzásról való leszokás; vagy bizonyos gyógyszereket szed, vitaminok, ásványi anyagok, vagy étrend-kiegészítők.

Klinikai vizsgálatok zajlanak sok részén az országban. Információ; a klinikai vizsgálatok megtalálható a klinikai vizsgálatokról részében ezen a fórumon. Ellenőrző lista a rák klinikai vizsgálatok az emlőrák prevenciós vizsgálatokban, amelyek most elfogadó betegek.

Ez a rák információs összefoglaló naprakész információkkal a mellrák megelőzésében. Ez azt jelentette, hogy tájékoztassa és segítse a betegek, a családok, és a gondozók.

A szűrés és megelőzés Editorial Board.

A klinikai vizsgálat egy tanulmányt, hogy válaszoljon egy tudományos kérdés, mint például, hogy egy kezelés jobb, mint a másik. Vizsgálatok régebbi vizsgálatok alapján, és a tanultak a laboratóriumban. Minden próba választ bizonyos tudományos kérdések annak érdekében, hogy új és jobb módja, hogy segítsen rákos betegek. A kezelés során a klinikai vizsgálatokban, információkat gyűjtenek a hatását az új kezelés, és milyen jól működik. Ha a klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az új kezelés jobb, mint egy jelenleg használt, az új kezelési válhat “standard”. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Szűrés és megelőzés Editorial Board. Breast Cancer Prevention. Bethesda, MD: / típusok / mell / beteg / mell-prevention-. . [PMID: 26389410]