rák diagnózisa: 11 tipp a megküzdés

Ha már diagnosztizálták a rákot, tudta, mire számíthat, és terveket készíteni, hogyan kell eljárni teheted ezt stresszes idő könnyebb.

Tanulás, hogy van rák egy nehéz tapasztalat. Miután a rák diagnózis, akkor úgy érzik, ideges, fél, vagy túlterheltek, és csoda, hogy akkor megküzdeni az előttünk álló napokban. Íme 11 javaslatok megbirkózni a rák diagnózisa.

Megpróbálja megszerezni annyi alapvető, hasznos információkat a rák diagnózisa, amennyire szüksége van ahhoz, hogy a döntéseket a gondozás.

Írja le a kérdéseket és aggályokat előre, és hozza magával. Tekintsük kérve

Szükség esetén vigyen magával egy családtag vagy barát, hogy az első néhány orvos találkozókat, hogy segítsen emlékezni, amit hall.

Ön is szeretné, hogy mennyit szeretne tudni a rák. Vannak, akik szeretnék a tényeket és a részleteket, így lehet nagyon vesz részt a döntési folyamatban. Mások inkább tanulni az alapokat, és hagyja részleteit és döntéseket, hogy az orvosok. Gondolj melyik módszer működik a legjobban az Ön számára. Hagyd, hogy az egészségügyi team tudja, mit inkább.

Fenntartása őszinte, kétirányú kommunikációt szeretteivel, orvosok és mások után a rák diagnózisa. Lehet érezni, különösen elszigeteltek, ha az emberek megpróbálják megvédeni Önt rossz hírt, vagy ha megpróbálja, hogy egy erős front. Ha mások érzelmek kifejezésére őszintén, akkor minden erőre egymástól.

Most – miután a rák diagnosztizálása és a kezelés előtt – a legjobb időt tervezni változásokat. Készüljön fel most, hogy akkor jobban képes megbirkózni később.

Kérdezze meg orvosát, hogy milyen változtatásokat kell előre. Ha gyógyszerek okozhat hajhullást, tanácsot kép szakértőkkel ruházat, smink, paróka és póthaj segíthet úgy érzi, sokkal kényelmesebb és vonzó. Biztosítási gyakran segít kifizetni paróka, protézis és egyéb adaptív eszközök.

Belépés a rák támogató csoportok különösen hasznos lehet ezen a területen, és tippeket ad, amelyek segítettek nekik, és mások.

Is, hogy hogyan kezelés hatással lesz a napi tevékenységet. Kérdezze meg orvosát, hogy számíthat arra, hogy továbbra is a szokásos rutin. Lehet, hogy időt tölteni a kórházban vagy gyakoribb orvosi találkozókat. Ha a kezelés igényel szabadságot az Ön szokásos feladatait, intézkedik erre.

Ez javíthatja az energia szintet. Válassz egy egészséges étrend, amely a különböző élelmiszerek és kap elegendő pihenés érdekében, hogy segítsen kezelni a stresszt és a fáradtságot a rák és annak kezelése.

A testmozgás és a részt vevő élvezetes programokat is segíthet. A legújabb adatok azt mutatják, hogy az emberek, akik fenntartják valamilyen testmozgást a kezelés során nem csak megbirkózni jobb, de akkor is tovább élnek.

Gyakran a barátok és a család is futtatni megbízásokat, hogy a szállítás, a főzés és segít a házimunkát. Ismerje meg, hogy elfogadja a segítséget. Elfogadó segítséget nyújt azoknak, akik törődnek veled egyfajta hozzájárulhasson a nehéz időkben.

Olvasson a család segítséget elfogadni, ha szükség van rá. A rák diagnózisa hatással van az egész család, és hozzáteszi, a stressz, különösen az elsődleges gondozók. Elfogadó segítséget étkezés közben, vagy házimunkát a szomszédok, vagy barátok is jó úton haladnak megelőzésében gondozó kiégés.

Határozza meg, ami igazán fontos az életben. Talál időt a tevékenységekre, amelyek a legfontosabbak az Ön számára, és megadja a legnagyobb értelme.

Ha szükséges, meg kell találnia az új nyitottság szeretteivel. Ossza meg gondolatait és érzéseit velük. Rák hatással van az összes a kapcsolatok. Kommunikációs segíthet csökkenteni a szorongás és a félelem, hogy a rák is okozhat.

Fenntartani a normális életvitel, de nyitva áll módosításával szükség. Vegyünk egy nap egy időben. Ez könnyen figyelmen kívül hagyja ezt az egyszerű stratégia során stresszes időkben. Ha a jövő bizonytalan, szervező és a tervezés hirtelen úgy tűnik elsöprő.

Sok váratlan pénzügyi terhek következtében keletkeztek a rák diagnózisa. A terápia során szükség lehet időt távol a munkából, vagy hosszabb ideig távol otthonról. Tekintsük a többletköltségeket a gyógyszerek, orvosi eszközök, utazás kezelésére és a parkolási díjak a kórházban.

Sok klinikák és kórházak folyamatosan listák források segítségével anyagilag alatt és után rákkezelés. Beszélje meg az egészségügyi team körülbelül a lehetőségeket.

Néha úgy fogja érezni, mintha az emberek, akik nem tapasztalták a rák diagnózis nem teljesen értik, hogyan érzi magát. Ez segíthet, hogy beszéljen az emberek, akik az Ön helyzetében. Egyéb rákot túlélők megoszthatják egymással tapasztalataikat, és kapsz betekintést, hogy mit lehet várni a kezelés alatt.

Lehet, hogy egy barát vagy családtag, aki már rák. Vagy akkor csatlakozhat más rákot túlélők keresztül támogató csoportok. Kérdezze meg erről orvosát támogató csoportok a területen, vagy lépjen kapcsolatba a helyi fejezete az American Cancer Society. Online üzenőfal is, hogy rákot túlélők együtt. Kezdje az American Cancer Society Cancer Survivors Network.

Néhány régi stigmák rákkal kapcsolatos továbbra is fennállnak. Barátai is csoda, ha a rák fertőző. Munkatársai lehet kétséges, te egészséges ahhoz, hogy ezt a munkát, és néhány visszavonhatja való félelem miatt, mondván, a rossz dolog. Sok ember lesz kérdéseket és aggályokat.

Határozzuk meg, hogyan fogod kezelni mások viselkedés felé. Nagyjából, mások veszik ki a jeleket tőled. Emlékeztetni barátok, hogy még ha a rák már ijesztő az életed része, nem kell, hogy azok félnek, hogy körülötted.

Ahogyan minden ember rákos kezelés egyénre szabott, így a megküzdési stratégia használ. Ötletek, hogy megpróbálja

Mi vigasztalta végig zord időkben, mielőtt a rák diagnózisa valószínű, hogy enyhítsen a gond most, hogy ez egy közeli barátja, vallási vezető, vagy egy kedvenc tevékenysége felöltéséért te. Fordulj ezek kényelmet most, hanem nyitva áll próbál új megküzdési stratégiák.

keresse fel orvosát