rák műtét: fizikailag eltávolítja a rák

Hogyan rák műtét használják kezelésére?

A kilátás a rák műtét lehet, hogy úgy érzi ideges. Segíts fel nyugtassalak által többet megtudni a rák műtét és hogyan és miért ezt használják.

Hogyan rák műtét hagyományosan végzett?

Rák sebészet – műtét megjavítani vagy eltávolítani testrészt diagnosztizálására vagy kezelésére rák – továbbra is az alapja a rák kezelésére.

Kezelőorvosa ettől a rák műtét elérése bármennyi célok származó diagnosztizálása és kezelése a rák tüneteinek enyhítésében okoz. Rák lehet a műtét az egyetlen kezelés hatására, vagy ki lehet egészíteni egyéb kezelésekkel, például sugárzás, kemoterápia, hormonkezelés, biológiai kezelés.

Rák műtétre lehet használni annak érdekében, egy vagy több célt. Gyakori oka lehet alávetni a rák műtét közé

Rák megelőzésében. Ha van okunk azt hinni, hogy van egy nagy a kockázata a rák kialakulásának bizonyos szövetekben vagy szervekben, orvosa javasolhatja eltávolítja azokat szövetek vagy szervek előtt a rák alakul ki.

Például, ha van egy genetikai nevezett állapot örökletes adenomás polyposis, orvosa használja a rák sebészi eltávolítása a vastagbél és a végbél, mert van egy nagy a kockázata a fejlődő vastagbélrák.

Műtét gyakran kombinálják más rák kezelések, mint például kemoterápia és sugárzás. Akár úgy dönt, hogy részt további rákkezelés függ a rák típusától és stádiuma.

Hagyományosan az elsődleges célja a rák műtét gyógyítja a rákot eltávolításával az egészet a szervezetből. A sebész általában teszi ezt a vágás be a szervezetben, és eltávolítja a rák, valamint néhány környező egészséges szövetek, hogy biztosítsák, hogy az összes rák eltávolítják.

A sebész is távolítson el néhány nyirokcsomók a területen annak megállapítására, hogy a rák átterjedt. Ez lehetővé teszi orvosa felméri az esélye a gyógyítható, valamint az esetleges további kezelés szükségességét.

Abban az esetben, mellrák műtét, az orvos távolítsa el a rák eltávolításával az egész mell (mastectomia) vagy eltávolításával csak az a része a mell, amely tartalmazza a rák és néhány környező szövetek (lumpectomy).

Abban az esetben, tüdőrák műtét, orvosa részének eltávolítása egy tüdő (lobectomy) vagy az egész tüdő (pneumonectomy) arra törekszik, hogy biztosítsa, hogy minden rákos lett távolítva.