rák műtét: fizikailag eltávolítja a rák

A kilátás a rák műtét lehet, hogy úgy érzi ideges. Segíts fel nyugtassalak által többet megtudni a rák műtét és hogyan és miért ezt használják.

Rák sebészet – műtét megjavítani vagy eltávolítani testrészt diagnosztizálására vagy kezelésére rák – továbbra is az alapja a rák kezelésére.

Kezelőorvosa ettől a rák műtét elérése bármennyi célok származó diagnosztizálása és kezelése a rák tüneteinek enyhítésében okoz. Rák lehet a műtét az egyetlen kezelés hatására, vagy ki lehet egészíteni egyéb kezelésekkel, például sugárzás, kemoterápia, hormonkezelés, biológiai kezelés.

Rák műtétre lehet használni annak érdekében, egy vagy több célt. Gyakori oka lehet alávetni a rák műtét közé

Rák megelőzésében. Ha van okunk azt hinni, hogy van egy nagy a kockázata a rák kialakulásának bizonyos szövetekben vagy szervekben, orvosa javasolhatja eltávolítja azokat szövetek vagy szervek előtt a rák alakul ki.

Például, ha van egy genetikai nevezett állapot örökletes adenomás polyposis, orvosa használja a rák sebészi eltávolítása a vastagbél és a végbél, mert van egy nagy a kockázata a fejlődő vastagbélrák.

Műtét gyakran kombinálják más rák kezelések, mint például kemoterápia és sugárzás. Akár úgy dönt, hogy részt további rákkezelés függ a rák típusától és stádiuma.

Hagyományosan az elsődleges célja a rák műtét gyógyítja a rákot eltávolításával az egészet a szervezetből. A sebész általában teszi ezt a vágás be a szervezetben, és eltávolítja a rák, valamint néhány környező egészséges szövetek, hogy biztosítsák, hogy az összes rák eltávolítják.

A sebész is távolítson el néhány nyirokcsomók a területen annak megállapítására, hogy a rák átterjedt. Ez lehetővé teszi orvosa felméri az esélye a gyógyítható, valamint az esetleges további kezelés szükségességét.

Abban az esetben, mellrák műtét, az orvos távolítsa el a rák eltávolításával az egész mell (mastectomia) vagy eltávolításával csak az a része a mell, amely tartalmazza a rák és néhány környező szövetek (lumpectomy).

Abban az esetben, tüdőrák műtét, orvosa részének eltávolítása egy tüdő (lobectomy) vagy az egész tüdő (pneumonectomy) arra törekszik, hogy biztosítsa, hogy minden rákos lett távolítva.

Sok más típusú sebészeti módszerek rák kezelésére és rákmegelőző feltételek fennállnak, és a nyomozók továbbra is a kutatás új módszereket. Néhány gyakori ráktípusok műtét közé

Természetes nyílás műtét. Természetes nyílás műtét jelenleg vizsgálják, mert így működik a szervek a hasban vágás nélkül a bőrön keresztül. Ehelyett sebészek át sebészeti eszközök révén a szervezet természetes nyílás, például a száj, végbél vagy a hüvely.

Példaként egy sebész múljék sebészeti eszközöket le a torkán, és a gyomrába során természetes nyíláson műtét. Egy kis bemetszést ejtenek a falon a gyomor és a sebészeti eszközök át a hasüregbe annak érdekében, hogy egy minta májszövet, vagy távolítsa el az epehólyag.

Természetes nyílás műtét kísérleti, és néhány műveletet végeztek ilyen módon. Az orvosok reméljük ez csökkentheti a fertőzés kockázatát, fájdalom és egyéb szövődmények a műtét.

Rák műtét folyamatosan fejlődik. A kutatók vizsgálják más műtéti technikák amelynek célja a kevésbé invazív eljárások.

Előkészítés és gyógyulás a rák műtét nagyon változó alapján a műveletet. De általában, akkor számíthat bizonyos hasonlóságok, beleértve

Mint minden sebészeti beavatkozás, rák műtét nem hordozhat magában. Milyen mellékhatások lehet tapasztalni a rák után a műtét függ a konkrét műtét. Általában a legtöbb rák műveletek kockázatát hordozza

Elvesztése szerv funkciója. Annak érdekében, hogy távolítsa el a rák, a sebész kell távolítania egy egész szerv. Például egy vese szükség lehet távolítani (nephrectomiát), ha a veserák.

Néhány ilyen műveleteket, a fennmaradó szerv működhet kielégítően, hogy kompenzálja a veszteséget, de más helyzetekben lehet, hogy marad a sérült. Például eltávolítása a tüdő (pneumonectomy) okozhat nehézlégzést.

Vérrögök. Amíg te lábadozik a műtét, ha már itt fokozott a vérrög kialakulásának. Bár a kockázat kicsi, ez a szövődmény lehet komoly.

A vérrögök leggyakrabban fordulnak elő a lábak és okozhat némi duzzanat és fájdalom.

A vérrög leszakad és utazik a tüdő nevezzük tüdőembólia, a veszélyes és néha halálos állapotban.

A sebész óvintézkedéseket, hogy megakadályozza a vérrögök kialakulását, mint például a szerzés, és az ágyból a lehető leghamarabb az operációt követően vagy a felíró egy vérhígító gyógyszer csökkenti a kockázatát, hogy a vérrög.

Bármi rák kezelése az orvos ezt javasolja, akkor valószínű, hogy úgy érzi, bizonyos szorongás az Ön állapotát és a kezelési folyamat. Tudta, mire számíthat segítségével. Használja ezt az információt, hogy segítsen feltenni tájékozott kérdéseket, ha megfelel az orvosával.

keresse fel orvosát