rák okai

Mit génmutációk csinálni?

Mi okozza génmutáció?

A rák által okozott változások (mutációk), hogy a DNS-t a sejteken belül. A DNS a sejt belsejében csomagolva egy nagy számú egyedi gének, amelyek mindegyike tartalmaz egy sor utasítást mondja a sejt milyen funkciókat végrehajtani, valamint azt, hogyan nőnek és osztódnak. Hibák az utasítások hatására a sejt megáll a normál működést, és lehetővé teszik a sejt rákosodnak.

Hogyan génmutációk kölcsönhatásban vannak egymással?

A génmutáció is utasíthatja az egészséges sejt

Ezek a mutációk a leggyakoribbak található rák. De sok más gén mutációi is hozzájárulhat, hogy rákot okoz.

Génmutációk is több okból fordulhat elő, például

Gene mutációk gyakran előfordulnak a normális sejtnövekedés során. Azonban a sejtek tartalmaznak egy olyan mechanizmust, amely felismeri, ha egy hiba lép fel, és kijavítja a hibát. Alkalmanként egy hiba kimaradt. Ez okozhatja a sejt rákosodnak.

A génmutációk te született, és azokat, amelyek a beszerzett egész életed együtt, hogy rákot okoz.

Például, ha már örökölt genetikai mutáció, amely fogékonnyá teszi, hogy a rák, ez nem jelenti azt te biztos, hogy rákos. Ehelyett, akkor szükség lehet egy vagy több más gén mutációi, hogy rákot okoz. Az öröklött génmutáció teheti meg nagyobb valószínűséggel, mint a többi ember, hogy dolgozzon ki a rák, ha ki vannak téve bizonyos rákkeltő anyag.

Ez nem világos, hogy milyen sok mutáció kell felhalmozódnak a rák kialakulását. Valószínű, hogy ez változik a különböző ráktípusok.