rákos betegség

Rák utal bármelyike ​​nagyszámú jellemezhető betegségek fejlődését abnormális sejtek osztani kontrollálatlan és megvan a képessége, hogy beszivárog és elpusztítani a szervezet normális szöveteket. Rák gyakran képes terjedni az egész tested.

A rák a második vezető halálok az Amerikai Egyesült Államokban. De a túlélési ráták javítására számos ráktípus, köszönhetően javulást rákszűrés és a rák kezelésére.

Tünetek

A kép a normális vastagbél-szövet, bal oldalon, mutatja, jól formált, ovális alakú mirigy, egyenletesen bélelt egyetlen szervezett sejtréteg nyilak jelzik. A kép a rákos vastagbél szövet, ezzel szemben azt mutatja, nagyon szervezetlen rákos sejtek halmozott egymásra egy látszólag random módon.

Fáradtság; Csomó vagy terület megvastagodása, amely érezhető a bőr alatt; Súly változások, beleértve a nem szándékos elvesztése vagy nyereség; Bőrelváltozások, mint például a sárgulás, sötét vagy bőrvörösség, sebek, hogy nem gyógyul, vagy változtatásokat a meglévő anyajegyek; Változások a belek vagy a húgyhólyag szokások; Makacs köhögés vagy légzési nehézség; Nyelési nehézség; Rekedtség; Perzisztens, vagy emésztési diszkomfort evés után; Kitartó, megmagyarázhatatlan izom- vagy ízületi fájdalom; Kitartó, megmagyarázhatatlan láz vagy az éjszakai izzadás; Megmagyarázhatatlan vérzés vagy véraláfutás

Jelek és tünetek a rák által okozott változhat attól függően, milyen része a test érintett.

Néhány általános jelek és tünetek, de nem jellemző, a rák, többek között

Készíts egy találkozót az orvos, ha bármilyen tartós jelek vagy tünetek érintik meg.

Teszik lehetővé a gyors növekedés. A génmutáció tudja mondani egy sejt növekszik, és egyre gyorsabban osztódnak. Ez, ami sok új sejtek, mind ugyanezen mutáció .; Sikertelen megállítani kontrollálatlan sejtnövekedést. Normál sejteket hogy mikor hagyja abba növekvő úgy, hogy csak a megfelelő számú minden típusú sejt. A rákos sejtek elveszítik a kontrollt (tumor szupresszor gének), hogy megmondja nekik, ha növekedése megáll. A mutáció egy tumorszuppresszor gén lehetővé teszi a rákos sejteket, hogy továbbra is növekszik, és felhalmozódó .; Hibáznak javításánál DNS hibákat. DNS repair gének keresni hibákat a sejt DNS és javításokat. A mutáció a DNS-javító gén jelentheti azt, hogy más hiba nem szüntetik meg, ami a sejtek rákosodnak.

Ha nincs panaszokat vagy tüneteket, de aggódik a rák kialakulásának kockázatát, beszélje meg aggályait orvosával. Kérdezz amely rákszűrési tesztek és eljárások megfelelnek az Ön számára.

Génmutációk te született. Lehet született egy genetikai mutáció, amit örökölt a szülők. Ez a típusú mutáció számlák egy kis százaléka rák .; Gene előforduló mutációk a születés után. A legtöbb gén mutációk után te született, és nem öröklődnek. Számos erők okozhat génmutációk, mint például a dohányzás, a sugárzás, vírusok, rákot okozó vegyi anyagok (karcinogének), elhízás, hormonok, krónikus gyulladás és a testmozgás hiánya.

Okoz

A rák által okozott változások (mutációk), hogy a DNS-t a sejteken belül. A DNS a sejt belsejében csomagolva egy nagy számú egyedi gének, amelyek mindegyike tartalmaz egy sor utasítást mondja a sejt milyen funkciókat végrehajtani, valamint azt, hogyan nőnek és osztódnak. Hibák az utasítások hatására a sejt megáll a normál működést, és lehetővé teszik a sejt rákosodnak.

A génmutáció is utasíthatja az egészséges sejt

Ezek a mutációk a leggyakoribbak található rák. De sok más gén mutációi is hozzájárulhat, hogy rákot okoz.

Génmutációk is több okból fordulhat elő, például

Gene mutációk gyakran előfordulnak a normális sejtnövekedés során. Azonban a sejtek tartalmaznak egy olyan mechanizmust, amely felismeri, ha egy hiba lép fel, és kijavítja a hibát. Alkalmanként egy hiba kimaradt. Ez okozhatja a sejt rákosodnak.

Kockázati tényezők

A génmutációk te született, és azokat, amelyek a beszerzett egész életed együtt, hogy rákot okoz.

Fájdalom. Fájdalom lehet a rák által okozott, vagy a rák kezelésére, bár nem minden daganatos fájdalmas. Gyógyszerek és más megközelítések is hatékonyan kezelni a rákkal kapcsolatos fájdalom .; Fáradtság. Fáradtság rákos betegek számos oka van, de gyakran ez lehet kezelni. Fáradtság kemoterápiát vagy sugárkezelést kezelések gyakori, de általában átmeneti .; Nehéz légzés. Rák vagy rák kezelése okozhat egy érzés, hogy fullad. A kezelések hoz enyhülést .; Hányinger. Egyes rákbetegségek és a rák kezelések hányingert okozhatnak. Orvosa néha megjósolni, ha a kezelés okozhat hányingert. Gyógyszeres és egyéb kezelések segíthetnek megelőzni vagy csökkenteni a hányinger .; Hasmenés vagy székrekedés. Rák és a rák kezelésére is befolyásolhatja a belek és okoz hasmenést vagy székrekedést .; Fogyás. Rák és a rák kezelésére testsúlycsökkenést okozhat. Rák lop ételt a normális sejtektől, és megfosztja őket a tápanyagok. Ez gyakran nem befolyásolja, hogy hány kalóriát vagy milyen fajta ételt eszik, akkor nehéz kezelni. A legtöbb esetben a mesterséges táplálás csövön keresztül a gyomorba vagy a véna nem segít megváltoztatni a fogyás .; Kémiai változások a szervezetben. Rák megzavarhatja a normális kémiai egyensúlyát a szervezetben, és növeli a kockázatot a súlyos szövődmények. Jelek és tünetek a kémiai egyensúlyhiány lehetnek túlzott szomjúság, gyakori vizelés, székrekedés és zavar .; Agyi és idegrendszeri problémák. Rák megnyomhatja a közeli idegek és fájdalmat okozhat, és funkciójának elvesztése egy testrészt. Rák, amely magában foglalja az agy okozhat fejfájást és a stroke-szerű tünetek, mint például a gyengeség egyik oldalon a test .; Szokatlan immunrendszer reakciók a rák. Egyes esetekben a szervezet immunrendszerét reagálhatnak a rák jelenlétét a támadó egészséges sejteket. Úgynevezett paraneoplastic szindróma, ezek a nagyon ritka reakciók vezethetnek a különböző jelek és tünetek, mint például a járászavar és görcsrohamok .; Rák átterjed. Mivel a rák halad, akkor átterjedhet (áttétet) más testrészekre. Ahol rák átterjed függ a rák típusától .; Rák, amely visszaadja. Rák túlélők veszélye rák kiújulásának. Egyes rákok nagyobb valószínűséggel megismétlődik, mint mások. Kérdezze meg orvosát, hogy mit tehetünk, hogy csökkentse a kockázatot a rák kiújulásának. Lehet, hogy orvosa dolgoznia egy utókezelésére terv az Ön a kezelés után. Ez a terv időszakos vizsgálatok és vizsgák a következő hónapokban és években a kezelés után, hogy vizsgálja meg a rák kiújulásának.

szövődmények

Például, ha már örökölt genetikai mutáció, amely fogékonnyá teszi, hogy a rák, ez nem jelenti azt te biztos, hogy rákos. Ehelyett, akkor szükség lehet egy vagy több más gén mutációi, hogy rákot okoz. Az öröklött génmutáció teheti meg nagyobb valószínűséggel, mint a többi ember, hogy dolgozzon ki a rák, ha ki vannak téve bizonyos rákkeltő anyag.

Az orvosok, akik a rák kezelésére (onkológus); Az orvosok, akik a rák kezelésére sugárzás (sugárzási onkológus); Az orvosok, akik betegségek kezelésére a vér és a vérképző szövetek (Hematológusok); Orvosok

Ez nem világos, hogy milyen sok mutáció kell felhalmozódnak a rák kialakulását. Valószínű, hogy ez változik a különböző ráktípusok.

Tudatában kell lennie minden előre kinevezése korlátozásokat. Abban az időben meg a kinevezést, ne felejtse el megkérdezni, hogy van valami, amit tennie kell előre, például korlátozza a diéta .; Megjegyzés le minden tünet, amit tapasztalhatsz, akkor is, ha látszólag nem kapcsolódnak az oka annak, hogy a tervezett találkozót .; Jegyezze fontos személyes információkat, beleértve a dolgok, mint a nemrég az élet megváltozik, vagy nagyobb feszültségek .; Írja le a család történetének a rák. Ha más tagjai a család már diagnosztizálták a rákot, hogy jegyezze fel a ráktípus, hogy minden ember kapcsolódik, és milyen régi az egyes személy volt, amikor diagnosztizálták .; Kiírja az összes gyógyszerek, vitaminok és kiegészítők, hogy jelenleg szed vagy szedett a közelmúltban .; Fontolóra vesz egy családtag vagy barát mellett. Néha nehéz lehet, hogy emlékezzen az összes tudnivalót során egy találkozót. Valaki, aki elkíséri akkor eszébe jutott valami, amit elmulasztott, vagy elfelejtette .; Írja le egy listát a kérdést, hogy kérdezze meg orvosát.

Felkészülés a kinevezés

Míg az orvosok egy ötlet, amit növelheti a rák kockázatát, a legtöbb rák fordul elő, akik nem rendelkeznek semmilyen ismert kockázati tényezők. Tényezők ismert, hogy növeli a rák kockázatát közé

Rák évtizedekbe telhet, hogy dolgozzon. Ezért a legtöbb ember rákot diagnosztizáltak 65 éves vagy idősebb. Bár ez sokkal gyakoribb az idősebb felnőttek, a rák nem kizárólag felnőtt betegség – rák lehet diagnosztizálni, bármely életkorban.

Milyen típusú rák nem tudom ?; Milyen stádiumban van a rák ?; Szükségem lesz további vizsgálatok ?; Milyen kezelési lehetőségek ?; Lehet kezelések gyógyítja a rákot ?; Ha a rák nem gyógyítható, mit várhatok a kezelés ?; Mik a lehetséges mellékhatások minden kezelés ?; Van egy kezelés úgy érzi, ez a legjobb nekem ?; Milyen hamar tudok elkezdeni a kezelést ?; Hogyan lesz a kezelés befolyásolja a mindennapi életben ?; Lehet folytatni a munkát a kezelés alatt ?; Vannak olyan klinikai vizsgálatok, illetve kísérleti kezelések elérhető számomra ?; Én ezeket a más egészségügyi feltételek. Hogyan lehet kezelni őket munkám során rákkezelés ?; Vannak korlátozások, amit meg kell, hogy kövesse ?; Ha látok egy szakembert? Mi lesz, hogy a költségek, és az én biztosítási ellepje ?; Van egy általános alternatívát a gyógyszert felíró te ?; Léteznek brosúrák és egyéb nyomtatott anyagok, amit magammal? Milyen weboldalak javasoljuk ?; Mi határozza meg, hogy azt kell tervezni a nyomon követési látogatást?

Bizonyos életmóddal tudjuk, hogy növeli a rák kockázatát. A dohányzás, ivás több, mint egy alkoholtartalmú ital, egy nap (a nők minden korosztály és a férfiak 65 év feletti), vagy két ital naponta (a férfiak 65 éves és fiatalabb), túlzott a napozás vagy gyakori hólyagosodás leégést, hogy elhízott, és miután a nem biztonságos szex hozzájárulhat a rák.

Mikor először kezdődik tüneteket ?; Már a tünetek is folyamatos, vagy alkalmi ?; Mennyire súlyos a tünetei ?; Mi van, ha valami, úgy tűnik, hogy javítsa a tünetek ?; Mi van, ha valami, úgy tűnik, hogy súlyosbítja a tüneteket ?; Tudja valaki a családban rákos ?; Előfordult már, hogy rákos előtt? Ha igen, milyen és hogyan kezeltük ?; Voltál már kitéve a vegyszereknek otthon vagy a munkahelyen ?; Van dohányzás vagy dohány használata ?; Voltál már diagnosztizálták a hepatitis-fertőzés vagy a humán papillomavírus?

Meg lehet változtatni ezeket a szokásokat, hogy csökkentse a rák kialakulásának kockázatát – bár néhány szokások könnyebb megváltoztatni, mint mások.

Csak egy kis részét a rákos megbetegedések miatt öröklött állapot. Ha a rák gyakori a családban, akkor lehetséges, hogy a mutációk kerülnek át egyik generációról a másikra. Lehet, hogy egy jelölt genetikai vizsgálatok látni, hogy már öröklött mutáció, amely növelheti a kockázatát bizonyos daganatok. Tartsuk szem előtt, hogy van egy öröklött genetikai mutáció nem feltétlenül jelenti azt, kapsz rákot.

Fizikai vizsga. Lehet, hogy orvosa úgy érzi területeken a tested, a csomók, amelyek arra utalhatnak a daganat. Során a fizikális vizsgálat, ő is keresni rendellenességek, mint például a bőr színe vagy bővítése egy szerv, amely jelzi a rák jelenlétét .; Laboratóriumi vizsgálatok. Laboratóriumi vizsgálatok, például vizelet és vérvizsgálat segíthet az orvos azonosítani rendellenességek oka lehet a rák. Például, az emberek a leukémia, a közös vérvizsgálat úgynevezett teljes vérkép felfedheti szokatlan számú vagy típusú fehérvérsejtek .; Képalkotó vizsgálatok. A képalkotó eljárások lehetővé teszik orvosa, hogy vizsgálja meg a csontok és a belső szervek nem invazív módon. Képalkotó vizsgálatok használt diagnosztizálására rák tartalmazhat komputertomográfiás (CT), csont-scan, mágneses rezonancia vizsgálat (MRI), pozitron emissziós tomográfia (PET) vizsgálat, ultrahang és röntgen, többek között .; Biopszia. Közben biopszia, az orvos által vett minta sejtek vizsgálatára a laboratóriumban. Számos módja van a mintát gyűjtünk. Melyik biopszia az Önnek megfelelő függ a rák típusától és annak helyét. A legtöbb esetben, a biopszia az egyetlen módja annak, hogy véglegesen diagnosztizálni rák .; A laboratóriumban, az orvosok nézd sejt mintát mikroszkóp alatt. Normális sejtek egyformának tűnik, hasonló méretű és szabályos szervezet. A rákos sejtek kevésbé tűnik rendezett, a különböző méretű és anélkül, hogy nyilvánvaló szervezet.

rákszűrési

Egyes krónikus betegségek, mint például a fekélyes vastagbélgyulladás, akkor jelentősen növeli a kialakulásának kockázatát bizonyos daganatok. Beszéljen orvosával a kockázat.

Gyógymód. A kezelés célja, hogy a gyógymód a rák, amely lehetővé teszi, hogy élni egy normális élettartamot. Ez lehet, hogy nem lehet, attól függően, hogy az adott körülmények között .; Elsődleges kezelés. A cél az elsődleges kezelés teljesen eltávolítani a rák a tested, vagy megölik a rákos sejteket .; Bármely rák kezelése lehet használni, mint egy elsődleges kezelés, de a leggyakoribb elsődleges rák kezelés a leggyakoribb rák műtét. Ha a rák különösen érzékeny a sugárkezelés vagy kemoterápia, akkor kaphat egy ilyen terápiák, mint az elsődleges kezelés .; Adjuváns kezelés. A cél az adjuváns terápia megölni rákos sejteket, hogy maradhat, miután az elsődleges kezelés csökkentése érdekében az esélye, hogy a rák kiújul .; Bármely rák kezelése lehet használni, mint adjuváns terápia. Gyakori adjuváns terápiák közé tartozik a kemoterápia, a besugárzásos terápia és hormon terápia .; Tüneti kezelésre. Palliatív kezelések segíthetnek enyhíteni a mellékhatások a kezelés vagy jelek és tünetek a rák által okozott magának. Műtét, sugárkezelés, kemoterápia és hormon terápia mind felhasználhatók, hogy enyhíti a tüneteket. Gyógyszereket a tünetek enyhítésére, mint a fájdalom, légszomj .; Palliatív kezelés alkalmazható ugyanabban az időben, mint a többi kezelések célja, hogy gyógyítja a rák.

A környezet körül lehet tartalmaznak káros vegyi anyagok, amelyek növelik a rák kialakulásának kockázatát. Még ha nem dohányzik, akkor lehet belélegezni a passzív dohányzást, ha megy, ahol az emberek a dohányzás, vagy ha él valakivel, aki dohányzik. Vegyszerek az otthonában vagy munkahelyén, mint az azbeszt és a benzol, szintén összefüggésben van a megnövekedett rák kockázatát.

Rák és annak kezelése okozhat számos szövődmény, többek

Kezelések és gyógyszerek

Kezdjük azzal, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos, ha bármilyen jelek vagy tünetek aggasztja Önt. Ha orvosa határozza meg azt, hogy rákos, akkor valószínűleg említett egy vagy több szakember, mint például a

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert sokszor sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész, és tudja, hogy mit várnak el az orvos.

Sebészet. A cél a műtét, hogy távolítsa el a rák vagy annyi a rák lehető .; Kemoterápia. Kemoterápiás használ gyógyszerek ölni rákos sejteket .; Sugárkezelés. Sugárkezelés használ nagyteljesítményű energia gerendák, mint az X-sugarak, hogy megöli a rákos sejteket. Sugárkezelés jöhet egy gép, a testén kívül (külső besugárzás), vagy lehet helyezni a test (brachyterápia) .; Az őssejt-transzplantáció. Őssejt-transzplantáció is ismert, mint a csontvelő-transzplantáció. A csontvelő az anyag belsejében a csontokat, ami vérsejteket őssejteket. A őssejt-transzplantáció használhatja a saját őssejtek vagy őssejt donor .; A őssejt transzplantáció segítségével az orvos, hogy használja a magasabb dózisú kemoterápia kezelni a rákos daganatot. Azt is fel lehet használni, hogy cserélje beteg csontvelő .; Immun terápia. Immunterápia, más néven biológiai terápia, használja a szervezet immunrendszerét a rák elleni küzdelemben. Rák képes túlélni bejelölve a szervezetben, mert az immunrendszer nem ismeri fel, mint egy betolakodó. Immunterápia segíthet az immunrendszer “látni” a rák és támadja meg .; Hormon terápia. Bizonyos típusú rákos táplálja a test hormonok. A példák közé tartoznak az emlőrák és a prosztatarák. Eltávolítása ezek a hormonok a szervezet vagy blokkoló hatásuk miatt a rákos sejtek növekedése megáll .; Célzott hatóanyag-terápia. Célzott gyógyszeres kezelés összpontosít konkrét rendellenességek belül rákos sejteket, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy túlélje .; Klinikai vizsgálatok. Klinikai vizsgálatok vizsgálatok, hogy vizsgálja meg az új módszereket rák kezelésére. Több ezer rák klinikai vizsgálatok folyamatban vannak.

Alternatív gyógyászat

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít a legtöbbet kihozni az időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. A rák, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Megküzdés és támogatás

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni más kérdés, hogy eszedbe.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk elegendő időt később fedezi a pontokat szeretnénk foglalkozni. Orvosa kérheti

Diagnosztizálása rák korai stádiumban gyakran nyújtja a legjobb lehetőséget a gyógymódot. Ezt szem előtt tartva, beszéljen orvosával, milyen típusú rákszűrés megfelelő lehet az Ön számára.

Megelőzés

Néhány rák, tanulmányok azt mutatják, szűrővizsgálatok életet menthet meg diagnosztizálására rák korai. Más rákok, szűrővizsgálatok ajánlott csak az emberek megnövekedett kockázatot.

A különböző egészségügyi szervezetek és a beteg-érdekképviseleti csoportok ajánlásokat és iránymutatásokat rákszűrés. Áttekinti a különböző irányelveket orvosával, és együtt meg tudja határozni, hogy mi a legjobb az Ön számára, a saját, rákra hajlamosító tényező.

További információ a rák

Kezelőorvosa ettől egy vagy több megközelítések diagnosztizálni a rák

Biopszia. Közben biopszia, az orvos által vett minta sejtek vizsgálatára a laboratóriumban. Számos módja van a mintát gyűjtünk. Melyik biopszia az Önnek megfelelő függ a rák típusától és annak helyét. A legtöbb esetben, a biopszia az egyetlen módja annak, hogy véglegesen diagnosztizálni rák.

A laboratóriumban, az orvosok nézd sejt mintát mikroszkóp alatt. Normális sejtek egyformának tűnik, hasonló méretű és szabályos szervezet. A rákos sejtek kevésbé tűnik rendezett, a különböző méretű és anélkül, hogy nyilvánvaló szervezet.

További Rák

Miután rákot diagnosztizáltak, az orvos fog dolgozni, hogy meghatározza, milyen mértékben (szakasz) az a rák. Az orvos használ a rákos daganatot színpadi, hogy meghatározza a kezelési lehetőségek és az esélyét a gyógymódot.

Staging vizsgálatok és eljárások lehetnek képalkotó vizsgálatokat, például csont vizsgál, vagy X-sugarak, hogy a rák átterjedt más testrészekre.

Rák szakaszok általában jelzi római számokkal – az I-IV, nagyobb számokkal jelezve fejlettebb rák. Egyes esetekben, a rák szakaszban jelezzük betűket vagy szavakat.

Sok rákos kezelések is rendelkezésre állnak. A kezelési lehetőségek több tényezőtől függ, mint például a típusa és stádiuma az a rák, az általános egészségi állapotát, és a beállításokat. Együtt, és az orvos is mérlegelni az előnyöket és kockázatokat, az egyes rákkezelés, hogy melyik a legjobb az Ön számára.

Rákkezeléseket eltérő célokat, mint például a

Akupunktúra; Hipnózis; Masszázs; Elmélkedés; Relaxációs technikák; Jóga

Elsődleges kezelés. A cél az elsődleges kezelés teljesen eltávolítani a rák a tested, vagy megöli a rákos sejteket.

Bármely rák kezelése lehet használni, mint egy elsődleges kezelés, de a leggyakoribb elsődleges rák kezelés a leggyakoribb rák műtét. Ha a rák különösen érzékeny a sugárkezelés vagy kemoterápia, akkor kaphat egy ilyen terápiák, mint az elsődleges kezelés.

Tanulni ahhoz a rákról, hogy a döntéseket a gondozás. Kérdezze orvosát arról rák, beleértve a kezelési lehetőségek, és ha úgy tetszik, a prognózist. Ahogy többet megtudni a rák, akkor jobban bízik abban, hogy a terápiás döntések .; Tartsa a barátok és a család szoros. Tartsa a szoros kapcsolatot az erős segít kezelni a rák. Barátok és a család biztosítja a gyakorlati támogatást akkor kell, mint segít vigyázni a házat, ha a kórházban. És ki tudják szolgálni a lelki támasz, amikor úgy érzi, túlterheltek a rák .; Keresse meg valakit, hogy beszéljen. Keressen egy jó hallgató, aki hajlandó meghallgatni beszélni a remények és félelmek. Ez lehet egy barát vagy családtag. Az aggodalom és a megértés egy tanácsadó, egészségügyi szociális munkás, klérus tagja vagy rák támogató csoport is hasznos lehet .; Kérdezze meg erről orvosát támogató csoportok a területen. Egyéb információforrások között a National Cancer Institute és az American Cancer Society.

Adjuváns kezelés. A cél az adjuváns terápia megölni rákos sejteket, hogy maradhat, miután az elsődleges kezelés csökkentése érdekében az esélye, hogy a rák kiújul.

Bármely rák kezelése lehet használni, mint adjuváns terápia. Gyakori adjuváns terápiák közé tartozik a kemoterápia, a sugárkezelés és a hormon terápiában.

Tüneti kezelésre. Palliatív kezelések segíthetnek enyhíteni a mellékhatások a kezelés vagy jelek és tünetek a rák által okozott magának. Műtét, sugárkezelés, kemoterápia és hormon terápia mind felhasználhatók, hogy enyhíti a tüneteket. Gyógyszereket a tünetek enyhítésére, mint a fájdalom és a légszomj.

Palliatív kezelés alkalmazható ugyanabban az időben, mint a többi kezelések célja, hogy gyógyítja a rák.

Az orvosok már számos eszközt, amikor a rák kezelésében. Rák kezelési lehetőségek közé

Ne cigarettázz. Ha dohányzik, kilép. Ha nem dohányzik, nem indul el. A dohányzás kapcsolódik többféle rák – nem csak a tüdőrák. Megállás most csökkenti a rák kockázatát a jövőben .; Kerülje a túlzott napozást. Káros ultraibolya (UV) sugárzás a nap növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát. Korlátozza a napozást tartózkodik az árnyékban védőruhát vagy alkalmazása fényvédő .; Egészséges étrendet. Válasszon egy gazdag étrend gyümölcsöt és zöldséget. Válassza a teljes kiőrlésű gabonák és sovány fehérjéket .; Legyünk legtöbb a hét napjai. A rendszeres testmozgás kapcsolódik kisebb a rák kialakulásának kockázatát. Cél legalább 30 perces testmozgás legtöbb napján a hét. Ha nem gyakorolja rendszeresen, indul lassan, és a munka az utat egészen a 30. percig, vagy tovább .; Fenntartani az egészséges testsúlyt. Mivel túlsúlyos vagy elhízott növelheti a rák kockázatát. Dolgozni, hogy elérjék és fenntartsák az egészséges testsúly kombinációja révén az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás .; Iszik alkoholt mértékkel, ha úgy dönt, hogy igyon. Ha úgy dönt, hogy iszik alkoholt, korlátozza magát egy ital egy nap, ha egy nő bármilyen korú és egy férfi a 65 év feletti, vagy két ital naponta, ha egy férfi 65 éves, vagy annál fiatalabb .; Menetrend rákszűrés vizsgák. Beszéljen orvosával arról, hogy milyen típusú rákszűrési vizsgák legjobb az Ön számára a kockázati tényezők .; Kérdezze meg kezelőorvosát, védőoltások. Bizonyos vírusok növeli a rák kockázatát. Immunizálás segíthet megelőzni azok a vírusok, beleértve a hepatitis B, ami növeli a máj rák, és a humán papillomavírus (HPV), ami növeli a méhnyakrák és más rákbetegségek. Kérdezze meg orvosát, hogy az immunizálás ezek ellen a vírusok az Ön számára megfelelő.

Az őssejt-transzplantáció. Őssejt-transzplantáció is ismert, mint a csontvelő-transzplantáció. A csontvelő az anyag belsejében a csontokat, ami vérsejteket őssejteket. A őssejt-transzplantáció használhatja a saját őssejtek vagy őssejt donor.

A őssejt transzplantáció segítségével az orvos, hogy használja a magasabb dózisú kemoterápia kezelni a rákos daganatot. Azt is fel lehet használni, hogy cserélje beteg csontvelőt.

Egyéb kezelések is rendelkezésre állnak az Ön számára, attól függően, hogy a rák típusától.

Nem a rák alternatív kezelések bebizonyosodott, hogy gyógyítani a rák. De alternatív gyógyászat opció segíthet megbirkózni a mellékhatások a rák és a rák kezelésére, mint például a fáradtság, hányinger és fájdalom.

Beszélje meg orvosával, hogy milyen alternatív gyógyászat lehetőséget nyújthatnak némi előnyt. Ő is a kérdés, hogy ezek a terápiák biztonságos az Ön számára, vagy azok nem zavarják a rák kezelésére.

Néhány alternatív gyógyászat opció találták hasznos az emberek számára a rák közé

A rák diagnózisa is megváltoztathatja az életét. Minden ember úgy találja, a saját megküzdési mód az érzelmi és fizikai változások rák hozza. De amikor először diagnosztizáltak rákot, néha nehéz tudni, hogy mi a teendő.

Íme néhány ötlet, hogy segítsen megbirkózni

Keresse meg valakit, hogy beszéljen. Keressen egy jó hallgató, aki hajlandó meghallgatni beszélni a remények és félelmek. Ez lehet egy barát vagy családtag. Az aggodalom és a megértés egy tanácsadó, egészségügyi szociális munkás, klérus tagja vagy rák támogató csoport is hasznos lehet.

Kérdezze meg erről orvosát támogató csoportok a területen. Egyéb információforrások között a National Cancer Institute és az American Cancer Society.

Nincs biztos módja annak, hogy megakadályozza a rák. De az orvosok szerint számos módon csökkenthető a rákos megbetegedés kockázatát, mint például a

Tünetek és kezelés

1

 1

)