rossz hangulat: a szülők segítségével a gyerekek jobban érzi magát

Kids ‘hangulatok lehet változtatni egy pillanat alatt – ő boldog, akkor szült; házsártos, akkor édes.

Nem számít, mi a gyermek érzi, az első feladat egy szülő együtt érezni. “Hagyd, hogy a gyerek tudja, hogy érdekli, hogy mit éreznek, és van értelme annak, amit éreznek,” mondta Carl Pickhardt, PhD, pszichológus Austin, Texas, és a szerző Túlélni A gyermek serdülőkor.

Amikor valami bántja a gyermek, ez természetes, hogy szeretné megjavítani. Bár lehet csábító, hogy megpróbálja megnyugtatni szomorúság fagylalt vagy sütemény vagy elvonja őket a harag TV vagy a videojáték, ellenállni a késztetésnek. Gyorsétel és a képernyő az idő nem az éles érzések és okozhat egészségtelen súlygyarapodás.

Kivéve, ha a gyermek éli igazi válság, ez általában jobb engedte kitalálni a saját megoldást kihívásokra.

Arról van szó, segítve a gyermek megtanul kulcskészségnek: Hogyan kell rászánni magát vissza, ha ő érzi meg, mondja Pickhardt. És tanítja, hogyan kell csinálni, hogy az egészséges módon.

Mondd el a gyermeket, hogy mindenki kap szomorú vagy mérges vagy ideges néha, de nem kell, hogy maradjon, hogy így hosszú vagy forduljon egészségtelen viselkedést, mint eszik gyorsétel vagy vegging ki videojátékok jobban érzi magát. Hadd tudja ezt, azt mondja Pickhardt: “Van mit vesz, hogy boldog legyen. Beszéljünk néhány módon történhet.”

Szomorúság. Ez egy normális érzelem mindannyian érezzük időről időre. Ahogy a szülő, fontos tudomásul venni, hogy, és hogy megtudja, mi teszi a gyermek szomorú, azt mondja, Los Angeles pszichológus Lisa Firestone, PhD.

Nem kell, hogy megoldja a problémát, bármi legyen is az, rögtön vagy tegyék szomorúság elmúlik, “mondja.” A képesség azt akarjuk, hogy a gyermekek fejlesztése az, hogy képes azonosítani az érzéseiket, és hogy képes legyen elviselni érzés őket.