szürkehályog kezelések és gyógyszerek

Az egyetlen hatékony kezelés szürkehályog műtét.

Beszélje meg orvosával, hogy a szem műtét az Ön számára. A legtöbb szem orvosok javasoljuk figyelembe véve a szürkehályog-műtétet, ha a szürkehályog kezd befolyásolja az életminőséget, vagy zavarják a képességét, hogy a szokásos napi tevékenységek, mint az olvasás vagy az éjszakai vezetés.

Rajtunk múlik, hogy Ön és orvosa eldöntheti, hogy mikor szürkehályog műtét az Ön számára. A legtöbb ember számára, nincs rohanás, hogy távolítsa el a szürkehályog, mert általában nem károsítja a szemet.

Késlelteti az eljárás nem teszik nagyobb a valószínűsége, hogy nem fogja vissza a látását, ha később úgy dönt, hogy a szürkehályog műtét. Időt, hogy fontolja meg az előnyöket és kockázatokat szürkehályog műtét orvosával.

Ha úgy dönt, hogy nem mennek a szürkehályog-műtétet most, a szemed orvos ajánlhat időszakos nyomon követése vizsgákat, hogy ha a szürkehályog halad. Milyen gyakran látni fogja a szemorvos Ön körülményeitől függ.

Szürkehályog műtét során el a homályos lencsét és helyette egy tiszta mesterséges lencse. A mesterséges lencse, úgynevezett műlencse van elhelyezve ugyanazon a helyen, mint a természetes szemlencse, és ez továbbra is állandó része a szemünk.

Egyes emberek, más szemproblémák megtiltani a mesterséges lencse. Ezekben a helyzetekben, ha a szürkehályog eltávolítása látás lehet korrigálni szemüveg vagy kontaktlencse.

Szürkehályog műtétet általában végzett ambuláns alapon, ami azt jelenti, hogy nem kell maradni a kórházban a műtét után.

Szürkehályog műtét során, a szemorvos használ helyi érzéstelenítésben, hogy zsibbad a terület körül a szemed, de általában ébren maradni az eljárás során.

Szürkehályog műtét általában biztonságos, de magában hordozza a fertőzés kockázatát, és vérzés. Szürkehályog műtét növeli a retinaleválás.

A beavatkozás után, akkor van néhány kellemetlen néhány napig. Ön általában meggyógyul nyolc héten belül.

Ha szüksége van a szürkehályog-műtétet mindkét szemébe, orvosa menetrend műtéti eltávolítása a szürkehályog, a másik szem egy-két hónap után az első műtét.