szürkehályog tesztek és diagnosztika

Annak megállapítására, hogy van-e a szürkehályog, orvosa áttekinti a kórtörténet és a tünetek, és végre szemvizsgálat. Orvosa végezhet több vizsgálat, többek között

Kérdezi, hogy olvassa el a szem chart (látásélesség vizsgálat). A látásélesség vizsgálat használ szem chart mérhető, hogy el tudja olvasni a betűket. Szemed teszteljük egyesével, míg a másik szemet letakarják.

Egy diagram vagy vizuális eszköz egyre kisebb betűkkel, a szemorvos meghatározza, ha 20/20 látás vagy látását jeleit mutatja károsodás.

Egy könnyű és nagyítást, hogy vizsgálja meg a szem (réslámpa vizsgálat). A réslámpa segítségével a szemorvos, hogy a struktúrák az előtt a szem nagyítás alatt.

A mikroszkóp az úgynevezett réslámpa, mert használ egy intenzív a fény, a résen, hogy megvilágítsa a szaruhártya, a szivárványhártya, lencse, és a tér között, a szivárványhártya és a szaruhártya. A rés lehetővé teszi az orvos, hogy megtekinthesd ezeket a struktúrákat a kis szakaszok, így könnyebb felismerni minden apró rendellenességet.

Tágító szemed (retina vizsgálat). Ahhoz, hogy felkészüljenek a retina vizsgálat szemorvos helyezi tágító cseppet a szemébe, hogy nyissa meg a diákok széles. Ez megkönnyíti, hogy vizsgálja meg a hátán a szem (retina).

Egy réslámpa, vagy egy speciális eszközt, melyet oftalmoszkópos, szemorvos is vizsgálja meg az objektívet a jelei a szürkehályog