test dysmorphic zavar betegség

Body dysmorphic zavar egy olyan mentális betegség, amelynek segítségével nem gondolni egy vagy több vélt hibákat vagy hiányosságokat, a megjelenés – a hiba, hogy a többiek, az vagy kisebb, vagy nem megfigyelhető. De lehet, hogy úgy érzi, hogy szégyellem, és nyugtalan, hogy esetleg elkerülhető a társadalmi helyzeteket.

Ha van test dysmorphic betegség, akkor intenzíven megszállottja a megjelenését, és a testkép, többször ellenőrzi a tükörben, ápolás vagy megerősítésre váró, néha több órát naponta. Az észlelt hiba, és az ismétlődő viselkedések okozni jelentős szenvedést, és befolyásolhatják a képességüket, hogy a mindennapi életben.

Tünetek

Lehet keresik számos kozmetikai eljárások, hogy megpróbálja “kijavítani” a vélt hiba. Utána, ha úgy érzik, egy ideiglenes elégedettség, de gyakran a szorongás visszatér, és folytathatja keres egy módja annak, hogy rögzítse a vélt hiba.

Mivel rendkívül foglalkoztatta észlelt hiba a látszatot, hogy a többiek nem lehet látni, vagy úgy tűnik kisebb; Erős hit, hogy van egy hiba a megjelenése, ami akkor csúnya vagy deformálódott; A hit, hogy mások külön értesítése a megjelenés negatív módon, vagy kigúnyolják te; Folytató viselkedés, amelynek célja, hogy rögzítsék és elrejtése az észlelt hiba, hogy nehéz ellenállni, vagy ellenőrzés, például a gyakran ellenőrzi a tükör, ápolás vagy a bőr szedés; Kísérlet, hogy elrejtse észlelt hibákat a stílus, smink vagy ruha; Folyamatosan összehasonlítva a megjelenés másokkal; Mindig keres nyugtatni a megjelenés másoktól; Miután maximalista tendenciák; Keresek gyakori kozmetikai eljárások kis elégedettség Elkerülve társadalmi helyzeteket; Mivel annyira lekötötte a látszat, hogy ez okoz nagyobb szorongást vagy problémák a társadalmi élet, a munka, az iskola vagy más területeken a működését

A kezelés a test dysmorphic zavar lehetnek a kognitív viselkedésterápia és a gyógyszeres kezelés.

Jelek és tünetek a test dysmorphic zavar közé

Lehet megszállottja egy vagy több testrészét. A funkció, amit összpontosítani idővel változhat. A leggyakoribb funkciók ember megszállottja közé

Arc, mint például az orr, arcszín, ráncok, pattanások és egyéb bőrhibákat; Haj, mint például a megjelenését, elvékonyodása és a kopaszság; A bőr és a véna megjelenése; Mellméret; Izomtömeget és hang; Nemi szervek

Betekintést test dysmorphic zavar változik. Lehet felismeri, hogy a hiedelmek a vélt hibákat nem lehet igaz, vagy úgy gondolja, hogy valószínűleg igazak, vagy lehet teljesen meggyőződve arról, hogy ők igazak.

Agyi különbséget. Rendellenességeket az agy szerkezetét vagy neurokémiai játszhat szerepet okozó test dysmorphic rendellenesség .; Géneket. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a test dysmorphic betegség gyakrabban fordul elő, akiknek a vérrokonság, ebben a betegségben szenved, vagy rögeszmés-kényszeres betegség .; Környezet. A környezet, élettapasztalatok és kultúra hozzájárulhat a test dysmorphic zavar, különösen, ha az együtt jár a negatív társadalmi értékeléseket a tested vagy önkép, vagy akár a gyermekkori gondatlanság vagy visszaélés.

Okoz

Body dysmorphic zavar tipikusan indul a korai kamaszkorban, és ez hatással van mind a hímek és nőstények. Rögeszméje, hogy testalkat túl kicsi, vagy nem izmos elég (izom diszmorfiát) fordul elő szinte kizárólag a férfiaknál.

Szégyen és zavartan az Ön megjelenését is tartsa meg a kezelést kereső test dysmorphic zavar. De ha bármilyen jelek vagy tünetek, lásd az egészségügyi szolgáltató vagy a mentális egészségügyi szakember.

Body dysmorphic betegség általában nem lesz jobb a saját, és ha nem kezelik, akkor rosszabb lesz idővel, ami súlyos depresszió, a szorongás és a részletes orvosi számláit, és ahhoz vezethet, hogy az öngyilkossági gondolatok és viselkedés.

Ez nem ismert, hogy pontosan mi okozza a szervezetben dysmorphic zavar. Mint sok más mentális betegségek, a test dysmorphic rendellenesség eredhet kombinációját okok, például

Bizonyos tényezők tűnnek növeli kialakulásának kockázatát, illetve kiváltó test dysmorphic rendellenesség, többek között

Kockázati tényezők

Komplikációk oka lehet vagy azzal összefüggő test dysmorphic rendellenesség közé tartozik például a

Miután vérrokonok testtel dysmorphic rendellenesség vagy rögeszmés-kényszeres betegség; Negatív élettapasztalatok, mint például a gyermekkor ugratás és trauma; Bizonyos személyiségjegyek, mint a perfekcionizmus; Társadalmi nyomás vagy elvárások a szépség; Miután egy másik pszichiátriai rendellenesség, például szorongás vagy depresszió

szövődmények

Miután egy orvosi értékelés segít kizárni más egészségügyi feltételek, az egészségügyi szolgáltató tehet egy áttétel egy mentálhigiénés szakember további értékelésre.

Major depresszió vagy más hangulati rendellenességek; Öngyilkossági gondolatok vagy viselkedés; Szorongásos rendellenességek; Egészségügyi problémák viselkedés, mint a bőr szedés; Obszesszív-kompulzív zavar; Táplálkozási zavarok; Szerhasználat

Diagnózis a test dysmorphic rendellenesség jellemzően alapul

A pszichológiai értékelés, amely értékeli a kockázati tényezők és a gondolatok, érzések és viselkedések kapcsolatos negatív énkép; Személyes, társadalmi, családi és egészségügyi; Felsorolt ​​tünetek a Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5) által közzétett, az Amerikai Pszichiátriai Társaság

Diagnózis

A kezelés a test dysmorphic betegség gyakran kombinációját tartalmazza a kognitív viselkedésterápia és a gyógyszeres kezelés.

Kognitív viselkedési terápia test dysmorphic zavar összpontosít

Segít megtanulni a negatív gondolatokat, érzelmi reakciók és viselkedés fenntartása problémák idővel; Kihívó automatikus negatív gondolatok a testkép és a tanulás egy rugalmasabb és reális gondolkodás; A tanulás alternatív módon kezelni késztetést vagy rituálék segítenek csökkenteni a tükör ellenőrzés vagy megnyugtató keres; Tanítás, más viselkedés, hogy javítsa a mentális egészség

Te és a terapeuta beszélhetünk a célok a terápiában és dolgozzon ki egy személyre szabott kezelési tervet, hogy megtanulják, és meg kell erősíteni a megküzdési készségek.

Szelektív szerotonin visszavétel gátlók (SSRI-k). Mivel test dysmorphic zavar gondolják, hogy okozta részben összefüggő problémák az agy kémiai szerotonin, SSRI-k lehet előírni. SSRI-k úgy tűnik, hogy hatékonyabb a szervezet dysmorphic rendellenesség, mint más antidepresszánsok és segíthet irányítani az rögeszmék és ismétlődő viselkedések .; Más gyógyszerekkel. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy részesülhetnek egyéb gyógyszereket szedő mellett SSRI függően a tünetek.

Bár nincsenek gyógyszerek kifejezetten jóvá a Food and Drug Administration (FDA) kezelésére test dysmorphic rendellenesség, gyógyszeres kezelésére használt egyéb mentális betegségek, mint a depresszió, hatékony lehet.

Bizonyos esetekben, a szervezet dysmorphic zavar tünetei annyira súlyos lehet, hogy szükség pszichiátriai kezelés. Ez általában csak akkor ajánlott, ha nem tud lépést tartani a napról-napra feladatait, vagy ha te vagy a közvetlen veszélyt önkárosító.

Olyan tünetek, Ön és családja észrevette, és mennyi ideig. Kérdezze barátok, vagy családtagok, ha nem érezted aggódik a viselkedése, és mit vettem észre .; Fontos személyes információkat, beleértve a baleseti esemény az elmúlt és a jelenlegi, nagyobb stresszt. Ismerje meg a családi kórtörténet, az esetleges mentális betegsége, mint a test dysmorphic és rögeszmés-kényszeres betegség .; Az orvosi információ, beleértve más fizikai vagy mentális egészségügyi feltételeket, amelyeknek már diagnosztizálták .; Minden gyógyszerek szedése, beleértve nevét és dózisok olyan gyógyszert, gyógynövények, vitaminok vagy egyéb kiegészítőket szedi .; Kérdést szeretne kérdezze meg orvosát, hogy a legtöbbet a találkozót.

Kezelés

Bár lehet, hogy elindul beszél az elsődleges ellátást nyújtó az Ön aggodalmait, akkor valószínűleg említett mentális egészségügyi szakember, mint például egy pszichiáter vagy pszichológus, az értékelés és a kezelés.

Mit gondol, mi a legvalószínűbb okozza a tüneteket ?; Mik más oka lehet az én tüneteket ?; Lehet viselkedés terápia hasznos lehet ?; Vannak olyan gyógyszerek, amelyek segítenek ?; Meddig kezelés venni ?; Mit tehetek, hogy segítsek magamon ?; Van olyan brosúrák és egyéb nyomtatott anyagok, hogy tudok ?; Vannak olyan weboldalak, hogy tud ajánlani?

Mielőtt a találkozó, hogy egy listát a

Példák kérdésekre érdemes kérdezze meg orvosát a

Felkészülés egy találkozót

Ne habozzon, kérje további kérdéseket során a találkozó.

Légy kész válaszolni a kérdésekre orvosát vagy mentális egészségügyi szolgáltató kérheti, mint például a

Ön aggódik a megjelenés ?; Mikor először kezd aggódni a megjelenés ?; Hogy van a mindennapi életben befolyásolja a tünetek ?; Mennyi időt töltesz naponta gondol a megjelenés ?; Milyen más kezelés, ha van, volt már ?; Mi kozmetikai eljárások, ha vannak ilyenek, volt már ?; Mit próbáltál már a saját, hogy jobban érzi magát, vagy tünetei kézben ?; Mi dolog, hogy rosszabbul érzi magát ?; Van barátok vagy a család hozzászólt a hangulat vagy viselkedés ?; Van rokonok, akik már diagnosztizált mentális betegségben ?; Mit remél a kezelésből ?; Milyen gyógyszereket, gyógynövényeket vagy más kiegészítőket szed?

Életmód és a hazai jogorvoslati

Body dysmorphic zavar szavatolja kezelés egy mentálhigiénés szakember. De meg tudod csinálni néhány dolgot, hogy építeni a kezelési tervet, mint például a

Megküzdés és támogatás

Beszéljen orvosával vagy terapeuta, hogyan javítható a megküzdési készségek és módszerek azonosítására összpontosítanak, a monitoring és a változó a negatív gondolatok és viselkedés az Ön megjelenését.

Nézzük ezeket a tippeket, hogy segítsen megbirkózni a test dysmorphic zavar

Nincs ismert módja, hogy megakadályozzák test dysmorphic zavar. Azonban, mivel test dysmorphic betegség gyakran kezdődik a korai kamaszkorban, a betegség felismerésében és a korai kezelés megkezdése lehet némi haszna.

Megelőzés

A hosszú távú fenntartó kezelés is segíthet megelőzni a visszaesés a test dysmorphic betegség tüneteit.

További információ a Body dysmorphic zavar

További Body dysmorphic rendellenesség

1

)

Ragaszkodik a kezelési tervet. Ne hagyja ki a terápiás ülések, akkor is, ha nem érzi, mint megy. Még ha nem érzi jól magát, ellenálljunk, hogy kihagyja a gyógyszereket. Ha idő előtt abbahagyja, a tünetek visszatérhetnek. Te is megvonási-szerű tünetek leállását egy gyógyszert is hirtelen .; Ismerje meg a betegség. Képzés a test dysmorphic zavar képessé és motiválni, hogy ragaszkodni a kezelési terv .; Ügyeljen arra, hogy figyelmeztető jeleket. Bízza meg orvosát vagy terapeuta tanulni, hogy mi váltja ki a tüneteket. Készíts egy tervet, így tudja, mit kell tennie, ha a tünetek visszatérnek. Keresse fel orvosát vagy a terapeuta, ha bármilyen változást észlel tüneteket, hogyan érzi magát .; Gyakorold tanult stratégiák. Otthon, a gyakorlat a készségek megtanulod a terápia során, így erősebb szokásokat .; Kerülje a kábítószerek és az alkohol. Az alkohol és a rekreációs drogok is súlyosbíthatja a tüneteket, vagy kölcsönhatásba gyógyszerekkel .; Légy aktív. A fizikai aktivitás és a testmozgás segíthet kezelni számos tünet, mint a depresszió, a stressz és a szorongás. A gyaloglás, kocogás, úszás, kertészeti vagy vesz fel egy másik formája a fizikai aktivitás, élvezni. Azonban a túlzott testmozgás, mert így, hogy rögzíti a vélt hiba.

Írja a lapban. Ennek segítségével jobban azonosítani a negatív gondolatok, érzelmek és viselkedés .; Ne elszigetelődnek. Próbáld, hogy részt vegyenek normális tevékenységét, és rendszeresen találkozik a barátaival és családjával, akik működhet egészséges hordozók .; Vigyázz magadra. Egyél egészséges, fizikailag aktív maradni, és kap elegendő alvás .; Olvassa neves önsegítő könyveket. Tekintsük beszél róluk orvosához vagy terapeuta .; Csatlakozzon egy támogató csoport. Csatlakozzon a többiekhez hasonló kihívások .; Maradj összpontosított a céljait. Recovery folyamatban van. Maradjon motivált tartva a hasznosítási célok szem előtt .; Ismerje pihenés és a stressz kezelése. Próbálja stresszcsökkentő technikák, mint a meditáció, a jóga vagy a tai chi .; Ne fontos döntéseket amikor érzed, kétségbeesés vagy szorongást. Lehet, hogy nem gondolkodott tisztán és sajnálom a döntést később.