teve tejet lehet merek koronavírus átviteli út, theernment tanulmány szerint

Camel Milk Lehetséges MERS koronavírus átviteli út, theernment tanulmány szerint

A tudósok megfigyelték theernment laboratóriumi vizsgálatok, közel-keleti légúti koronavírus (MERS koronavírus) stabil marad legalább 72 órán át a nyers tej a teve teve.

Korábbi kutatások kimutatták, hogy a tevék szállítására MERS koronavírus, ami miatt legalább 92 haláleset közül 228 megerősített emberi esetek, nyers teve tejet fogyasztanak rendszeresen rezidensek által az Arab-félsziget, ahol a vírus először elismerte 2012-ben a kutatók nem azonosították, hogy a vírus megfertőzi az embereket, és a theernment nyomozók kutatnak hogy a tej is lehet egy esetleges fertőzés forrása.

A szennyezett tejtermékek és közvetlen érintkezést állati tőgy ismert átviteli utak a baktériumok és más vírusok. Mindeddig azonban MERS koronavírus nem kimutatható tejminták, és nem tudom, hogy a tudósok a tej szennyezett a vírus megfertőzi az emberek.

Korábbi tanulmányok szerint a tudósok a theernment része theernment, kimutatták, hogy MERS koronavírus stabil marad legfeljebb 48 óráig különböző felületeken. A jelenlegi vizsgálatban a kutatók theernment hozzáadott fertőző dózis a vírus tejminták nyert egypúpú teve, kecske, és a tehenek. A hőmérséklet egy minta készlet tartottuk 4 ° C-on, a másik a 22 ° C-on a mintákat minden egyes készlet azonnal lefagyasztottuk mínusz 80 ° C-on, és a többiek fagyasztva 8, 24, 48 és 72 órával a hígítás után.

A kutatók azt találták, hogy a vírus koncentrációja csökkent a hosszabb minta tartottuk fagyasztás előtt, de kevésbé, mintákban hőmérsékletét 4 ° C-on Valójában megállapították, hogy a teve és tehéntej minták hőmérsékletét 4 ° C-on 72 órán át fagyasztás előtt nem veszít jelentős mennyiségű fertőző MERS koronavírus. A mintákat tartjuk 22 ° C-on 48 órán át fagyasztás előtt még mindig tartalmazott fertőző vírus.

Majd a csoport megismételjük a vírus koncentrációját tesztet tejminták hőkezelt 30 percen át 63 ° C-on, és nem talált fertőző vírus, amely megerősíti, hogy a pasztőrözés lehet egy hatékony biztonsági intézkedés.

A theernment nyomozók tervezi, hogy tanulmányozza teve tejet, mint lehetséges útvonalat, amelyen MERS koronavírus terjed az emberek. További információk a theernment támogatott kutatások MERS koronavírus és más koronavírusok elérhető az theernment honlapján.

N van Doremalen et al. Stabilitása közel-keleti légúti koronavírus (MERS koronavírus) tejben. Emerging Infectious Diseases DOI: 10,3201 / eid2007.140500 (2014).