vérnyomás gyógyszerek: tudják emelni a trigliceridek?

Igen, néhány vérnyomás gyógyszeres kezelés befolyásolhatja a triglicerid és a koleszterin szintet.

A hidroklorotiazid gyakran írják fel a magas vérnyomás. Ez egy osztályt a gyógyszerek úgynevezett diuretikumok, gyakrabban nevezik vízhajtók. Nagy dózisú – 50 mg vagy annál több – az egyes vízhajtók, mint például a hidroklorotiazid, átmenetileg növeli a kis sűrűségű lipoprotein (LDL vagy “rossz”) koleszterin és a trigliceridek.

A jó hír az, hogy a nő az LDL-koleszterin és trigliceridek általában normalizálódik egy éven belül a kiindulási ezek a gyógyszerek. És az enyhe hatások a gyógyszer a koleszterin és a trigliceridek nem ellensúlyozzák az előnyöket csökkenti a vérnyomást. Kisebb dózisú hidroklorotiazid általában nem megemelheti a koleszterin és a trigliceridek.

Régebbi béta-blokkolók, például a propranolol (Inderal, Innopran XL), atenolol (Tenormin) és metoprolol (Lopressor, toprol-XL), lehet kis mértékben növeli a trigliceridek és csökkenti a nagy sűrűségű lipoprotein (HDL, vagy “jó”) koleszterin. Általában ez történik az emberek, akik egy csoportja feltételek (metabolikus szindróma), amely magában foglalja

Újabb béta-blokkolók, mint például a karvedilol (Coreg) és nebivolol (Bystolic), kevésbé valószínű, hogy befolyásolja a koleszterinszintet.

Az idősebb béta-blokkoló gyógyszerek, amelyek befolyásolják a koleszterin szint általában nem lesz az egyik első kábítószer te adott, mint a kezelés a magas vérnyomás. De az idősebb béta-blokkoló szerek nagyon hasznosak bizonyos helyzetekben, például megakadályozza visszatérő szívbetegség vagy szívelégtelenség kezelésében. Egyes esetekben az idősebb béta-blokkolók hasznos lehet kezelésében emberek nagy a kockázata a szív- és érrendszeri betegségek, illetve az emberek, akik a migrén.

Ha aggódsz növekvő triglicerid szintet, beszéljen orvosával arról, hogy megváltoztatja a diéta és a testmozgás rutin. Ne hagyja abba semmilyen előírt gyógyszereket anélkül, hogy orvosával beszélt.

Val vel

keresse fel orvosát